Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Snopy123 Asi chci vážně moc. Určitě ho nechci prudit, ale když si něčím nejsem jistá, tak proč se nezeptat přímo?
Nesnaž se zjišťovat lásku přes slova. Ta se nejlíp cítí právě, když jsou slova vypnutá a rozum do toho nekecá. Slova jsou dobrá spíš na to, když chceš v těchto emočních záležitostech něco skrývat nebo druhého oblbnout. Zapomeň na chvíli, že umíš nějakou řeč, a zkus se na svého chlapa dívat jako bys byla zvířátko. Z jeho chování poznáš, co k tobě cítí.
@Anonymní píše: Více
Tak láska, atd… se nevyjadřuje jen slovy. Musíš to brát v celém tom balíčku. ![]()
Pak pochopíš i ten význam slov. Jak to řekl, co tomu předcházelo, jak spolu komunikujete, chováte, jaký máte vztah.
Příspěvek upraven 03.07.26 v 08:06
@Snopy123 Žijeme normálně, sex máme každý den. Když za ním přijdu a dám mu pusu, tak mě obejme atd. Asi se teď cítím sama – víc, než je zdrávo. Nevím, jak to popsat. Nemám už rodiče, teď ta vážná nemoc v rodině. Je toho na mě moc.
Už si se zeptala, odpověděl. Problém je, že mu prostě nevěříš. I kdyby ti odpověděl ano, miluju tě, tak se hned zeptáš jestli to myslí vážně.
No takuž se prostě neptej. Zbytečně si kazíš den.
Tak to já bych se ho zeptala, ale hned. Nikdy nenechávám viset jakékoliv, i miniaturní dusno ve vzduchu a to přesně z těchto důvodů, aby moje hlava nevymýšlela konspirační teorie, občas k tomu mám sklony. Jinak já se taky občas zeptám partnera, jestli mě miluje, jeho odpověď je většinou něco v tom smyslu, že to víš že jo a že by beze mě chcípl
neřeším, vím že to myslí dobře - znám ho. Spíš záleží na tom, jakým tónem to říká, jak se u toho tváří, co tomu předchází, v jakém smyslu to slovo běžně používá - jak říkám, příliš mnoho proměnných.
Z tohoto je ale jednoznačné, že tě miluje!
Píšeš, ze mas nějaké problémy, tak to poznáš podle jeho chování, jakou ti je oporou
Může jít i o depresi… Být tebou, opravdu zkus jít cestou psychologa.
Nebo se minimálně svěřit obvoďákovi a co dělat, jaké má doporučení.
@Venetia Nemůžu říct, že mě nepodpoří – když potřebuju pomoct, tak kdykoli pomůže. Nedávno mi koupil parfém, který jsem si před delší dobou zkoušela v parfumerii. Nemůžu říct, že by mě ignoroval nebo byl zlej. Možná jsem vážně divná. Nebo už je toho moc a hledám problém, kde není.