Jak chytit zloděje?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Birds
16.1.23 20:03
@Maddellinne píše:
Tak když se ztrácí i peníze z peneženky, tak je těžko dají pryč. A já bych teda spíš chtěla vědět kdo to dělá a proč, než že mám o stovku míň.. zamykat si osobní véci doma a dělat, že nic, není žádné řešení..

Přesně.

• Citovat
  • Upravit
2205
16.1.23 20:21
@Anonymní píše:
On ze mě ten rozdíl vytáhne :lol: - chodí si na drobné často, řekne si. Tam je to řekněme o tom, aby nesponzoroval děti z širokého okolí a peníze neztrácel. Myslím že to jako nespravedlnost nevnímá - poté co párkrát peníze ztratil popř koupil šest litrů Pepsi pro fotbalový tým po tréningu jsme se na této částce domluvili s tím, že mu dám i něco navíc, ale bude hlásit, za co utrácí. Dodržuje to a zdá se mi spokojen.

No ale princip kapesného je v tom, že se dítě má naučit vyjít s tím, co má. A ne že bude žebrat, když už nic nemá. Jestli chce koupit pití pro všechny, tak ať koupí, jeho věc, že pak bude mít málo. A jestli peníze ztrácí, taky jeho blbost, musí se naučit dávat na ně pozor. Však nemusí brát s sebou všechny peníze nebo mu je můžeš dávat po týdnu.
Nepřijde mi správné kontrolovat, za co své peníze utratí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.23 20:35
@Pučálkovic.Amina píše:
No ale princip kapesného je v tom, že se dítě má naučit vyjít s tím, co má. A ne že bude žebrat, když už nic nemá. Jestli chce koupit pití pro všechny, tak ať koupí, jeho věc, že pak bude mít málo. A jestli peníze ztrácí, taky jeho blbost, musí se naučit dávat na ně pozor. Však nemusí brát s sebou všechny peníze nebo mu je můžeš dávat po týdnu.
Nepřijde mi správné kontrolovat, za co své peníze utratí.
Řeším kdo krade. Ne distribuci kapesného. Ale chápu že se diskuse stáčí i tam, kde mi to nepřijde důležité. Zamýšlím se nad každým názorem.

Koukám na ty kamery a asi to zkusíme pořešit takto.

• Citovat
  • Upravit
53518
16.1.23 20:39
@Anonymní píše: Řeším kdo krade. Ne distribuci kapesného. Ale chápu že se diskuse stáčí i tam, kde mi to nepřijde důležité. Zamýšlím se nad každým názorem.Koukám na ty kamery a asi to zkusíme pořešit takto.

Děti by se měly přiznat i bez kamery. Proč neblafuješ, že kamera je už dávno natočila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
16.1.23 21:14
@Anonymní píše: Řeším kdo krade. Ne distribuci kapesného. Ale chápu že se diskuse stáčí i tam, kde mi to nepřijde důležité. Zamýšlím se nad každým názorem.Koukám na ty kamery a asi to zkusíme pořešit takto.

No ale to s tím právě může souviset. Dostává málo, ty mu dáš další peníze jen na „rozumné“ věci, a na „kraviny“ si prostě ukradne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.23 23:29
@Russet píše:
Děti by se měly přiznat i bez kamery. Proč neblafuješ, že kamera je už dávno natočila?

Protože vědí že tam žádná kamera není.

@Pučálkovic.Amina píše:
No ale to s tím právě může souviset. Dostává málo, ty mu dáš další peníze jen na „rozumné“ věci, a na „kraviny“ si prostě ukradne.

Další peníze dostane klidně i na věci nerozumné- sladkosti, kupuje si pokémon kartičky (a nadšeně mi je pak ukazuje)…vlastně je to tak jak už jsi psala - dostává kapesné po částech + zajímá mě co si koupil. Explicitně mu nic nezakazuji, zatím nebyl důvod. Tuhle si chtěl koupit baterku s khaki vzorem - upozornila jsem ho, že baterku má (tu samou, modrou)… přesto si ji koupil, kárán za to nebyl (chápu že priorita byla barva, má t :lol: eď období válčení a her na vojáky). Ale je to jedno - zloděj může být kdokoliv z nich.

• Citovat
  • Upravit
1869
17.1.23 00:14

Nevim, jestli se nekdo ptal: nemuze penize brat nejaky kamarad deti, ktery k vam chodi? Pokud vase deti maji, na co potrebuji a nemusi uplne prosit o kazdou korunu navic, tak bych se zamyslela i nad jinym moznym vysvetlenim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6307
17.1.23 06:29

Tak to jsem zvědavá, kdo se ukáže. Diskusi sleduji, mám sice doma už jen jedno dítko školou povinné, ale chci být ve střehu i v mých letech :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.23 06:55
@Oudrey píše:
Nevim, jestli se nekdo ptal: nemuze penize brat nejaky kamarad deti, ktery k vam chodi? Pokud vase deti maji, na co potrebuji a nemusi uplne prosit o kazdou korunu navic, tak bych se zamyslela i nad jinym moznym vysvetlenim :nevim:

To ne… doma byly jen děti. Škůdce je prostě domácí, o tom pochybnosti nemám. Nemám ani sousedku s klíčem, jak tu někdo psal, že u nich kradla sousedka…

• Citovat
  • Upravit
53518
17.1.23 07:49
@Anonymní píše:
To ne… doma byly jen děti. Škůdce je prostě domácí, o tom pochybnosti nemám. Nemám ani sousedku s klíčem, jak tu někdo psal, že u nich kradla sousedka…

Vsadila bych boty, že sourozenci škůdce znají a kryjí ho. Proto bych se s nima nemazala a vyslovila to 0 kapesné v únoru pro všechny. V táboře zavládne chaos a viník se přizná. Jako opravdu bych se nesmála tomu, že mi někdo ukradne z peněženky jedinou stovku, co tam mám připravenou na určitou věc. Kupovat kameru??? Cože? Protože na vás není spolehnutí, všechny volné peníze mizí a koho načapám v blízkosti své kabelky, bude potrestán.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
17.1.23 08:00

Já bych zkusila dat někam prázdnou misticku a sdělila tlupě, ze očekávám, ze se začne měsíc po měsíci pomalu plnit padesatkama (třeba každý měsíc tam pristanou tri, nebo i jiné peníze v té hodnotě) a v me peněžence ze se zázračně objeví ta ztracená stovka, jinak bude po kapesnem. Jistě si to nějak mezi sebou vyresi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
17.1.23 10:04

To jsem zvědavá, kdo to bude. Dej vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
17.1.23 11:24

Porad me zajima otazka, jak si muzes byt na 100% jista, ze si penize bere jedno z deti a ne manzel?
Protoze to rika? Ja kolikrat ziju v domneni, ze v penezence penize mam, pritom je tam nemam :mrgreen:.
Je manzel otcem deti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
17.1.23 11:37
@zrnko píše:
Porad me zajima otazka, jak si muzes byt na 100% jista, ze si penize bere jedno z deti a ne manzel?
Protoze to rika? Ja kolikrat ziju v domneni, ze v penezence penize mam, pritom je tam nemam :mrgreen:.
Je manzel otcem deti?

Třeba si taťka vzal na pivo, děti to viděly, a jak jednou pochybělo… :P to je jak se zarovnavanim Nutelly, das si jednu lžičku a zmizi půl sklenice :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34393
17.1.23 11:38
@Anonymní píše:

Já nechápu, že se provalilo, že někdo z nich krade, a stejně to dělá vesele dál :think: Když pořídíš kameru, tak sice viníka dřív, nebo později odhalíš. Ale důvěra je v háji. Všichni tvrdí, že oni nééé, nikdo se nepřizná, a někdo ti sprostě lže. Může to být jeden, můžou to být všichni. Sedla bych si s nima, a hodila hodně dlouhou řeč, dokudˇby se někdo nepřiznal. Evidentně z toho má někdo srandu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová