Jak dlouho od ovulace do menstruace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6661
15.2.19 11:46
@Jancink píše:
@Piiimiii
Ja vim, ze je, ale prijde mi, ze snad vsechny pisatelky tady na portale to maji presne tak. A netusila jsem, ze by to mohl byt problem pro otehotneni, ze ji mam tyden pred MS. Ty jsi na to neco brala nebo se tak nejak srovnala sama?

Kdyby ovulace byla týden před MS, byla by to příliš krátká luteální fáze a při té otěhotnění není možné. Ovulace v půlce cyklu je mýtus, záleží na délce cyklu. Ovulace je 12 - 16 dnů před koncem cyklu, hraniční je 10 dnů. Měříš BT? Tam se ti ovulace ukáže pěkně, můžeš mít totiž až poovulační bolesti a ovulace probíhá trošku dříve. Na hlen bych se vykašlala a kontrolovala podle BT nebo ovulačních testů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1939
15.2.19 11:48

@Jancink Ja chvilku brala silnejsi verzi Inofolicu (Inofolic kombi- je vhodny pro zeny s nadvahou), ale ani ne cely mesic- a otehotnela jsem- nevim jestli mu prikladat takovou zazracnou moc ;) …vubec nechapu jak je to mozne- ze i pres Utrogestan nedorazila ms a navic jsem v te dobe mela ovulaci (stari tehotenstvi mam potvrzene doktorem- oproti ms se lisi o dva tydny)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
15.2.19 12:17

@bartsch
BT uz nemerim, tu jsem merila pred par lety a vychazelo to porad uplne stejne jako ted. A tim, ze telo mi dava dostatecne signaly, ktere presne sedi na mereni BT, tak jsem prestala. Ovulace prave driv probehnout nemohla nebot jsem byla den pred ni u Dr a tam bylo uz dostatecne velke vajicko pripravene na ovulaci. Ta hned druhy den dorazila, a to uz byl prave ten tyden pred MS.
Hlen nijak nesleduju, jen ho registruji a vim, ze je ten vsemi popisovany ,,bilkovy” cca 10 dni pred ovulaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
15.2.19 12:21

@Piiimiii
Dekuju, mrknu i na to, s tim gynexem, ktery zminovala holcina vyse zkusenost nemas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1939
15.2.19 15:26

@Jancink To bohuzel nemuzu slouzit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.19 15:52

Měřím si teplotu, ovuluji cca 20. DC. Luteální fázi mám dlouhou v průměru 9-10 dní. Gynekolog říkal, že ideální délka to není (ideální je aspoň 12 dní), ale že na otěhotnění by i těch 9 dní mělo stačit. Míň ale prý ne :-( Takže jestli máš luteální fázi jen 8 dní, je asi otěhotnění málo pravděpodobné, protože se vajíčko prostě nestihne uhnízdit.
Gynekolog ti na to může napsat léky (hormon), který luteální fázi prodlouží.

• Citovat
  • Upravit
984
15.2.19 19:56

@Piiimiii
Nevadi, i tak dekuji za tip 😊.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
15.2.19 20:00

@Anonymni
Děkuji, ja mam nacteno kde co z zenske oblasti, ale tohle me tedy vazne nikdy nenpadlo resit, ani pri potizich, ktere mam :nevim: . Zkusim tipy od holek co se tyce doplnku z lekarny a pripadne potom hormony od Dr. Ty beres neco podpurneho, aby se pripadne mimi udrzelo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
15.2.19 20:28

@Jancink Nic podpůrného na udržení neexistuje. Můžeš brát kyselinu listovou. Bere se už před otěhotněním a je na zdárný vývoj embrya. Ale pokud to má odejít, pak to odejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.19 20:53
@Jancink píše:
@Anonymni
Děkuji, ja mam nacteno kde co z zenske oblasti, ale tohle me tedy vazne nikdy nenpadlo resit, ani pri potizich, ktere mam :nevim: . Zkusim tipy od holek co se tyce doplnku z lekarny a pripadne potom hormony od Dr. Ty beres neco podpurneho, aby se pripadne mimi udrzelo?

Ne, neberu. Gynekologovi jsem řekla, že když by podle něj těch 9 dní mělo stačit a já mám v průměru 9-10, tak že to budeme dál zkoušet přirozeně (i když se teda snažíme už přes rok).
Nejde ale o nějaké léky na podporu udržení mimi, jde o hormony, které prodlouží luteální fázi - takže bude více času na uhnízdění. Jakože to vytvoří řekněme optimální podmínky. Ale dál už je to jen příroda, zda se to podaří a udrží nebo ne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.2.19 20:57
@P4ja píše:
Ještě bych doporučila homronální jogu, ale ta chce trošku času, ale je to všelék. A hlavně asi by to chtělo zkonzultovat s doktorem, jestli je opravdu takový problém, že máš MS hodně brzy po ovulaci. Třeba plaším a u tebe to bude v pohodě a problém bue jinde.

O hormonální jógu jsem se začala teď zajímat a uvažuju o víkendovém kurzu. Jak dlouho myslíš, že je potřeba cvičit, než se tělo trochu srovná? Beru hormony na štítnou žlázu - nerozhodí mi to ta hormonální jóga nějak? Že třeba pak bude potřeba snižovat dávky léků? Nerada bych byla v „předávkovaném“ stavu, když se snažíme o to mimčo (na kontroly na endokrinologii chodím 1× za půl roku).

• Citovat
  • Upravit
21091
16.2.19 08:45
@Anonymní píše:
O hormonální jógu jsem se začala teď zajímat a uvažuju o víkendovém kurzu. Jak dlouho myslíš, že je potřeba cvičit, než se tělo trochu srovná? Beru hormony na štítnou žlázu - nerozhodí mi to ta hormonální jóga nějak? Že třeba pak bude potřeba snižovat dávky léků? Nerada bych byla v „předávkovaném“ stavu, když se snažíme o to mimčo (na kontroly na endokrinologii chodím 1× za půl roku).

Každé tělo je jiné. Dobu ti nikdo neřekne. A co se týká hormonů, tak se nepredavkujes. Jen bych to konzultovala s lektorkou. Ale je dost žen, které pak už hormony brát nemusí. Ale záleží na konkrétním problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
16.2.19 12:32

@P4ja
@Anonymni

Holky ja se spatne vyjadrila, omlouvam se. Nemyslela jsem neco podpurneho primo na udrzeni, ale aby bylo telo v rovnovaze, dostatecne dlouha lutealka, podporene prostredi pro zahnizdeni atd. Ze se miminko bud uchyti nebo ne je jasne, ze je na prirode. Ja dodrzuji urcite zasady, piju kontryhel, neco malo z cinske mediciny. Za poslednich 6 let se mi podarilo svoji pili srovnat telo, cyklus, ovu vsechno. Nechtela jsem se ale uchylit k ,,chemii” nebo k pichani hormonu (i to mam za sebou, jako umely prechod pro endo). Proto jsem se ptala na ty pripravky, zda je to neco, co opravdu zabira nebo co by zena minimalne druhe zene doporucila. Nerada bych si neco v tele zbytecne rozhazela. Sracek s endometriozou uz jsem si uzila dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
16.2.19 16:12

@Jancink Doporučeno toho bylo dost. Ale každá jsme jiná a každé sedí něco jiného. Se tedy divím,že už to tvůj doktor nebo ty neřešl dávno, když máš rychle otěhtnět a přitom ta luteální fáze je fakt krátká :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.19 16:21

@Jancink Tak na takovou celkovou rovnováhu by mohla být dobrá ta hormonální jóga, aspoň si to myslím. Zkušenost nemám. Jinak co se týká těch hormonu na prodloužení lutální fáze, nemělo by to být žádné svinstvo - ale je to už nějaký zásah do hormonálního systému. Kamarádka měla s krátkou luteální fází problém a hned jakmile začala brát ty hormony, tak 1. cyklus otěhotněla. I když je to spíš náhoda, tu lutální fázi to zřejmě natáhlo.
Kdesi jsem četla, že kontryhel by se měl pít jen do ovulace nebo naopak jen po ovulaci - nepamtuji si to přesně a nerozumím bylinkám. Není třeba chyba, že ho piješ celý cyklus?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí

K2 Complex