Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Malina7 píše:
Já vůbec nechápu jak může někdo zde osočovat zakladatelku, že se umí ozvat. Také by mě vadilo, kdybych s někým čekala rodinu a z mého rodinného rozpočtu bych dotovala bydlení zdarma jeho sestře. A že zakladatelky přítel vlastní dům a ona se kvůli tomu nemá právo ani ozvat? A že není jeho žena už teprve né? To má kvůli tomu že nemá oddací list mlčet? To snad nemyslíte některé vážně.![]()
![]()
![]()
.
Zakladatelka by měla s partnerem zařídit meřáky na každou byt. jednotku zvlášť ať si každý platí to co projede a je bez starostí a klid po obou frontách. Takový systém co teď mají není v pořádku, není přesně zjistitelné kdo jakou má spotřebu služeb a nelze to ani řádně vykalkulovat. Zařídit meřáky a ať si sestru dotují rodiče. Já bych tedy za někoho platit navíc nechtěla, mám ráda finančně jasno a spravedlivé pravidla hry.
Tezko muzes ocekavat spravedliva pravidla hry, kdyz nespravedlive je uz to, ze ten barak vlastni jeji pritel a ne oba dva s jeho sestrou napul.
Kdyby si pritel na vyplaceni jejiho podilu pujcil, budou na tom o dost hur, nez kdyz ona neplati tech 600 Kc mesicne. Meli by si udelat jasno v rodinnych fonancich, ale zakladatelka musi mlcet v kazdem pripade, neni to jeji vec, to je vec jeho rodiny.
Děkuji všem za názory a příspěky, ale jde vidět, že někdo neví o čem je řeč a sama bych vás chtěla vidět v mojí situaci… co vy byste dělali kdybyste museli platit z vašich peněz větší výdaje než obvykle…už je tu 4 měsíc a přítel to řeší sám beze mně… řekla jsem mu, že se do toho nebudu montovat, ale i když on je pánem tak je to pořád špatně, protože on prostě podle nich nemá svoji hlavu a za všechno můžu já
teĎ nedávno měli poradu
měl přijet pán na revizi plynového kotle, ale byl to fígl, jak na přítele ušít boudu aby si všechno napsal na sebe a každy měsíc platil za všechno
takže na závěr žádná revize se nekonala a přítel jim řekl, že to zůstane jak to je oni plyn mi elektřinu a vodu…když teda nechcou měřiče „protože už dlouho žít nebudou“ tak pojedem pak nedoplatky a přeplatky na půl…A TO BYL KÁMEN ÚRAZU…oni prostě nechcou nic platit…ani to na čem se s nimi dohodl před přepisem domu…vždy něco poruší a mají pořád s něcím problémy…teď se budou např. platit popelnice my s tím nemáme problémy je to jednou ročně, a někam se ten odpad musí vozit…ale jeho rodiče nechtějí platit za jeho sestru, takže chtějí aby to zapaltil on nebo že se prý „brzo odstěhuje“ (to už tu bylo tak 5× že v pátek už tu nebude a že už na Vánoce bude pryč a pak prvního ledna a blabla bla pořád se její stěhování oddaluje…) tak, že nemusí nic platit aŤ to přítel domluví se starostou…ale pravidla jsou jasná, je na baráku napsaná, tak musí zaplatit za sebe a děcko nebo si to se starostou má domluvit sama…a ne aby on byl takovej udělej tamto podej dones zařiď, zaplať…a děkuji, že aspon někdo chápe moji situaci a věřím, že ty které píšou takové příspěvky ve smyslu urážek a tak si ten barák neměl nechávat přepisovat na sebe a podobně, jsou přesně takové jak moje švagrová ![]()
@Kobliha51 píše:
Platit by jistě měli. Svoje energie minimálně a skládat se na opravy, které budou na domě třeba. Alespoň to. Nájem bych po nich nechtěla. A taky třeba mohli dům prodat a jít bydlet někam jinam. Vybrali si to, že chtějí dožít v domě, na jehož údržbu nemají peníze, tak to tak prostě je. Je to jejich volba.
nevíme, jestli třeba nemají na domě věcné břemeno, to může být. Prostě oni synovi dům a ty nás tady necháš v klídku dožít a budeš platit energie. kdoví. Jinak tady bych hlasovala pro samostatné měřáky a byl by klid. Tedy byl by - on nebude, protože bude každému jasné, kdo a proč si ty měřáky vydupal. To bude velmi příjemné soužití. No ale jestli jim to za těch 6 stovek měsíčně stojí, tož jo.
A platit ze svých peněz - to jako přítel neplatí nic a ty všechno? on je vyžírka? Když už, tak bych to vážně brala jako jakési narovnání toho, že vy máte barák a ona nedostala nic, jo? A navíc stejně tam dlouho bydlet nebude, maximálně řekněme rok dva? A to byste snad mohli skousnout, protože těch 10-20 tisíc, co za tu dobu zaplatíte, zdaleka nedělá hodnotu poloviny domu. Jen si to představ, že by měl přítel půlku a ona půlku. Co byste dělali, kdyby chtěla vyplatit? pořád bych to brala tak, že vy jste dostali mnohem víc a mohli byste být i poněkud velkorysí. A nechápu, proč si tleskáš, tvůj příspěvek mi až tak dobrý nepřišel.
No já vám nějak nevím, vážení… ta situace je nějaká zmatená. Asi bych pominula vyrovnání těch sourozenců, prostě fakt je ten, že to je takhle a hotovo. Každopádně rodiče se jednou rozhodli barák darovat synovi, ten ho s přítelkyní rekonstruuje a stará se o něj a ve financích prostě musí být pořádek. Sestra bude asi pěkně vyčůraný kvítko - někam se nasomrovat, nic neplatit, nechat se dotovat přítelem a rodičema…
Mně by to prostě vadilo z principu ten její přístup.
Jen nedokážu pochopit jednu věc, jestli jsou tam věčný dohady ohledně energií a vody, proč už někdo nepráskl do stolu a není tam ta potřeba to řešit i ze strany rodičů?
Já kdybych jednomu děcku dala dvougenerační barák, tak zárověň stanovím podmínky spolubydlení, vyplácení,…
No, prostě divný
@Semik01 nechtela bych byt ve tve kuzi ani nahodou, tady ty nevyjasnenosti ve financich… co kdo komu proc… navic kdyz tam investujes, urcite ocekavas, ze tam budes mit nejaky slovo, ze jo. Nehlede na to, ze spolubydleni s rodicema je zlo.
Ten dům dostal darem od koho matky, otce píšeš, že jeho matka bydlí s nevlastním otcem? No já bych teda neinvestovala do něčeho co není moje, a ani se s nikým finančně nevyrovnala, není to tvůj manžel a dům není taky napsaný na tebe. Takže jestli nemáš na papíře, že si koupelnu financovala tak co..A sestra bydlí u rodičů ne u vás..A nějak teda nechápu proč je tam, když má její přítel dům ![]()
Podle mého názoru je věc slušného vychování, že když někde bydlím, podílím se na chodu té domácnosti. Že někdo přijede na víkend bych určitě také neřešila, to mi přijde na hlavu, ale přijde mi logické, že zakladatelka chce od sestry svého přítele, aby si za sebe platila svojí spotřebu, ani jí určitě těch 600 nezabije.
A že přítel dostal barák a jeho sestra ne? Mohla ho mít a nechtěla ho, pozdě plakat nad rozlitým mlíkem a vyrovnat se s ní za ten barák by měli jejich rodiče, ti se rozhodli mu ho ho dát, on ho přijal, nikoho k darování nenutil, proč by měl doplácet za rozhodnutí někoho jiného? Pořád to neřeší ten fakt, že ona tam bydlí, ona tam topí, svítí, vaří atd a to něco stojí ať už je dům kohokoliv, takže moje rada zní, co si nevydupete teď na začátku, to mít nebudete, takže bych dala jasně pravidla- OK, at tu žije, je v blbý situaci a nemá kam jít, to se stane, ale bude nám přispívat, nebo budou oddělené měřidla a ať se rozhodnou podle svého, každopádně bych dala najevo, že přítomnost sestry Tvého přítele respektuji a nemám s tím problém, aby to nevypadalo, že se jí chceš zbavit, prostě pořád zdůraznovat, že jí nevyhazujete, ale jen chcete, aby se na chodu domu podílela. ![]()