Jak nebýt přechytřelá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
23.2.18 00:04
@Regina Hero píše:
jo, to někteří lidi taky nemají rádi… oni by raději slyšeli, jak je to těžké, složité, nemožné a nebo jak se ti to taky nepovedlo, jak to neumíš a podobně… zejména, pokud těch zážitků a zkušeností máš daleko víc, než oni sami…

myslíš, že to může být i závist?

• Citovat
  • Upravit
29350
23.2.18 00:05
@Anna766 píše:
Anebo tak.Nebo očekávají velké díky a vděk a on nikde :nevim:

jo… i tak to je možné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
23.2.18 00:05
@Anonymní píše:
myslíš, že to může být i závist?

může…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.18 00:06

@Anna766 no tak trochu. znáš to, jiná generace, jiné zkušenosti. občas se to těžko vysvětluje, proč to chci dělat jinak. Nevím, jestli s tím má co dělat, že mám VŠ…

a slovo do pranice, kdo mi vysvětlí přesně význam slov přechytřelá/přechytralá? Na internetu to nemůžu najít…

• Citovat
  • Upravit
29350
23.2.18 00:09
@Anonymní píše:
@Anna766 no tak trochu. znáš to, jiná generace, jiné zkušenosti. občas se to těžko vysvětluje, proč to chci dělat jinak. Nevím, jestli s tím má co dělat, že mám VŠ…a slovo do pranice, kdo mi vysvětlí přesně význam slov přechytřelá/přechytralá? Na internetu to nemůžu najít…

no, nejlíp by asi vystihovalo, že chtějí říct, že dáváš najevo, že jsi chytřejší než oni… že víš všechno líp…
Jinak mám dojem, že tak nějak označovali Hermionu v Harrym Potterovi, ne? Protože všechno věděla už předem, uměla to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148988
23.2.18 00:12
@Anonymní píše:
@Anna766 no tak trochu. znáš to, jiná generace, jiné zkušenosti. občas se to těžko vysvětluje, proč to chci dělat jinak. Nevím, jestli s tím má co dělat, že mám VŠ…a slovo do pranice, kdo mi vysvětlí přesně význam slov přechytřelá/přechytralá? Na internetu to nemůžu najít…

Tady u nás v opičích horách se říká že dotyčný „sežral Šalamounovo houno“ :lol:
Jako že si myslí že snědl všechnu moudrost a všechno ví nejlíp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
23.2.18 00:13
@Regina Hero píše:
@Borůvka1990 @Petruna21 dámy, smekám… z úvodního příspěvku sice nevyčtete vůbec nic, ale víte to ještě líp, než zakladatelka… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: jestli vy nebudete taky tak trochu přechytračelé… :think: :nevim: :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
23.2.18 01:23
@Anonymní píše:

Spíš se užívá přemoudřelá/vychytralá, ne? Slovo „přechytřelá“ mě zarazilo. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
148988
23.2.18 01:28
@rokris píše:
Spíš se užívá přemoudřelá/vychytralá, ne? Slovo „přechytřelá“ mě zarazilo. :nevim:

Přechytralá, přemoudřelá je asi správnější výraz. Ale už toho nechám nebo budu vypadat jako že jsem přechytřelá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
23.2.18 01:35

@Anna766 :mrgreen: Tak člověk si fakt není jistej. Už „znormálnělo“ tolik divných slov, že už začíná být jedno co je správně. :)

• Citovat
  • Upravit
65282
23.2.18 06:24

No ja bych spis rekla, ze je to jedna z tech uzasnych diskuzi, co se tu v posledni dobe mnozi, nebot jsou prazdniny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.2.18 06:56
@rokris píše:
Spíš se užívá přemoudřelá/vychytralá, ne? Slovo „přechytřelá“ mě zarazilo. :nevim:

Prechytrela se pouziva v hovorove reci nebo spis krajove nareci.

Jinak anonymko, rozumim ti. Jeden cas jsem pracovala v kuchyni skoly (brigada), protoze uz jsem nevydrzela sedet doma na kminku. Vratila jsem se, jako jiny zamestnanec a jsem na opacnem brehu. Ctu, studuji, pracuji na sobe, prestoze mam male decka, barak atd. A vis co ty devcata v kuchyni? Umi pomlouvat, mit reci. Mysli si, ze jsem blba, hlucha a slepa a nedozvim se to nebo neslysim. Nejhorsi je madam, ktere bude brzo 60r. A pak si ma stari clovek vazit, kdyz se predvadi, jako zavistiva, uboha pani a bohuzel negativne ovlivnuje druhe, asi dobry manipulator. Jak se chova, tak je odraz jejiho smutneho, nestastneho zivota. Zavidet muze, at ji klidne zloba pohlti, protoze ja nemam nic zdarma. Ze jsem se dostala jinam, tak je vse moje a vydrene. Vsimla jsem si, ze nejvic vztekla, tahle zakomplexovana, nestastna pani je, kdyz se v praci porad usmivam, takze se usmivam, i kdyz je mi treba zrovna zle. Nepricetna je, kdyz si vytahnu knizku :) (mivam dozory na obede). Nejhorsi je, ze kdyz s takovym clovekem mluvis, tak do oci pohoda a otocis se, tak to obrati proti tobe. Rika se, ze karma je zdarma :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
23.2.18 07:02
@Anonymní píše:
Ahoj. z více stran se na moji adresu snáší kritika, že jsem přechytřelá. říká to i moje mamka. Nějak si to u sebe neuvědomuju. Poradíte, co dělat či nedělat, abych to změnila?

Občas bohatě stačí s prominutím držet hubu :mrgreen: :lol:… znám takový ty co musejí mít na všechno odpověď, platí pouze jejich názor a u všeho musí připrdelkovat.. Klasický příklad maminkovských skupinek na fb :mrgreen: :roll:… Stačí prostě být zticha.. nelíbí se ti něčí názor? fajn nech ho při tom a mysli si svoje ale potichu :D.. Nebo ho řekni jednou a tím to hasne, stuj si za nim, nema cenu nutit ho ostatním.. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
23.2.18 07:41

No tak co se týká tchánů, tak se vždy řídím jednoduchým pravidlem a sice mlčeti zlato.

Zjistila jsem, že mi všichni můžou. Plním si svou občanskou povinnost a účastním se všeho kde jsem pozvaná, ale vždy se tam buď věnuji dětem nebo se usmívám a přikyvuji. (To že si při tom myslím neslušné věci je čistě moje niterní věc)
A jak píše @Kelsey o tom kolektivu, to se dá také shrnout jednou větou. U nás se úspěch neodpouští. A je jedno jestli je to v práci, v rodině, v koníčcích, v talentovaných dětech, v hezky vymalované předsíni…prostě pardon, ale nikomu není nic přáno jen tak. I tady v diskusích, když někdo napíše situaci, že je s něčím spokojený, druhý reaguje: no to mě by teda nevyhovovalo.
Nestačí, že tomu člověku to vyhovuje a popřát mu, že to je fajn, ať si to užívá a ať je co nejdéle spokojený. Hned se musí nějaký frustrát projevit a nablít mu na jeho dobrý pocit. :nevim:
Je dobré se umět vůči tomu vymezit a prostě na to kašlat a nezabývat se tím, co si myslí druzí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
23.2.18 07:44
@Anonymní píše:
@Kača222 spíš je to tak, že když mi chce někdo radit, tak o to prostě moc nestojím. řeknu díky, ale udělaám si to tak a tak. no a to se asi nelíbí..

a to znamená, že je někdo přechytračelý? aha, tak jsem taky přechytračelá :lol: rady si vyslechnu, popřemýšlím, ale většinou to vyřeším dle svého. nevyžádané rady nemám ráda, když potřebuji, tak se zeptám.
tyhle kecy bych brala jedním uchem tam, druhým ven. klid.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová