Jak odpustit partnerce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7692
8.8.23 17:53
@Anna766 píše:
Ano, ano, a takové jsou všechny! To za tvých mladých let nebývalo. Kam ten svět spěje. Zkáza hotová.

Je to furt stejný, samozřejmě. Liší se možná míra ale to je irelevantní. Je to spíš tím jak rychle se k nám informace dostávají a jak těžké je dnes něco utajit. Spíš jen více vidíme na to co se děje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nurofen
8.8.23 19:16
@Lucy75 píše:
@Denny.5 tak úplně matoucí nejsou a co si budeme nalhávat, kromě učení a socializace máme v sobě hluboko zvířátka, co se rády nažerou a zasouloží… :mrgreen:a fakt je rozdíl mezi alfáčem a betou dost podstatný, mně je to jasný obvykle když ne hned na první pohled, tak po pár větách určitě…

Jako biolog se setkávám ve zvířecí říši (kde taky existuje něco jako kultura a memy, třeba u primátů) s jasně alfa či beta…delta chováním…

Jsou i přechodové kusy, to neříkám, ale většina je spíš to či ono. JE to výsledek genů i výchovy v dětství, někdy se někdo posune nahoru či dolů (třeba drogy udělaj z člověka trosku někdy), ale většinou zůstávají kde jsou už na základce… :nevim:

Jinak abych to upřesnil, tohle je jedna z mnoha škatulek, do které lidi i zvířata zapadají. Prostě jsou rasy, třídy, druhy,… a jiné škatulky, které jsou poměrně přesné a adekvátní. Člověk zapadá do „škatulky“ věku, biologického i čistě „chronologického“. Někdy se rozchází, ale většinou ne o moc. Lidi zapadají do mnoha škatulek. Někdy jsou na pomezí několika typů. Jsou ale zaškatulkovatelní poměrně dobře, záleží co se probírá.

Když se tu probírá zda chlap umí něco opravit či neumí, je to taky škatulka :nevim:

Příspěvek upraven 08.08.23 v 19:25

• Citovat
  • Upravit
Nurofen
8.8.23 19:21

„Alfasamectví“ se může brát jak postavením, tak chováním/vzhledem. Někdy se to překrývá. U Babiše je to spíš postavení než vzhled. Charisma má tak pro 40% populace (já ho volil jen jako menší zlo než Pávka, ale oba jsou to kreténi, jen pro mě je Babiš menší kretén, protože by víc házel klacky pod nohy naší šílené hodně progresivistické woke vládě).

Takže Babiš by zapadl do „alfasamectví“ dle postavení, ne dle vzhledu/chování (ve vztahu k ženám, jeho chování ve vztahu k vydělávání peněz je u žen jistě přitažlivý).

Babiš doma uklízet moc nebude. Asi si doma umí dupnout, řekl bych, není to ten typ co Nečas. Ke své ženě se bude chovat dominantně spíš :nevim:

Ale v posteli podle mě moc dominant nebude. Spíš nudnej patron :nevim: - takovej mega - účetní :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Nurofen
8.8.23 19:28

Ty genetické testy u dítěte si fakt udělej, pro sicher… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
My Melody
8.8.23 19:39
@Růže777 píše:
@Mkmkz partnerku opouštět nechci, dítě je to nejlepší co mě mohlo potkat, jen se mi těžko vyrovnává se vzniklou situací. Řeším minulost místo toho abych se radoval z toho co mám, protože je mi to líto a je to stále čerstvé. Chtěl jsem znát názory ostatních, když to blbě řeknu, trochu se z toho vypovídat/ podělit s někým z jiné strany než s kamarády co mě znají a nemusí být úplně objektivní.
.. „.snazili jsme se o miminko, dite je to nejlepsi co me mohlo potkat“…ja si myslim, ze jses trolis, spis zenska autorka, jak chlap.

Příspěvek upraven 08.08.23 v 19:56

• Citovat
  • Upravit
My Melody
8.8.23 19:52

To neni o alfach a betach, mmhch teorie o alfa samcich v lidske spolecnosti je mytus. Ty pribehy, kdy to zeny takhle resi, jsou o prachsproste, lidske vychcanosti, to je o vztazich z rozumu. Prazdnotu, strach z postupujiciho veku chteji nektere zeny resit zakladanim rodiny za kazdou cenu, tak si najdou nejakeho chudaka, ktereho nemiluji, ale prepdokladaji, ze pro jeijch projekt hnizdeni bude slusnej financmistr, ploditel a tatulda. Chudaci chlapi.

• Citovat
  • Upravit
Capelucia
8.8.23 20:13
@Veselej kluk píše:
Hele, Růžo, málokdo má vztah jak z romantického filmu. Holt jste měli zamotaný začátek, moc jste spolu nespali, pak to vypadalo, že asi nic nebude, ona byla ještě zaháčkovaná jinde, udělala chybu, kouzlo vlahého večera, nevěděla na čem s tebou je a do něho byla zblázněná. Pak vystřízlivěla, konečně dořešila minulost a teď už je to nová kapitola.

Otoč list a buď rád, že máš milující partnerku (máš?) a dítě na světě. Každý máme nějakou minulost, důležité je co je teď a co bude. Buď trochu velkorysý.

Poučení (už ne pro tebe ale pro ostatní): nechoď s holkou, co nemá vyřešenou minulost.

Taky to vidím takhle. Jako nevěru to nevidím, pouze nejasné začátky a nejasnou minulost, taky jste spolu prostě nebyli. Takové je a není, nic určitého. Pak si všechno promyslela a rozhodla se, teď spolu jste a z toho, co píšeš, jste šťastní. Tak co řešíš? Zkus to a čas ukáže, jestli se k sobě hodíte. I lidi, kteří na začátku pluli na růžovém obláčku, se rozvádí. V životě to nefunguje jako v pohádkách. Prostě mladý holky se někdy dají zblbnout blbcem a až později si umí vybrat líp. Sama jsem si tím prošla. Vybrala si tebe a toho se drž. Kdyby ne, pořád mohla dolézat a vzdychat za automechanikem. Nebo za někým jiným. Nemá smysl to řešit. Smysl má tu a teraz - a tu a teraz jenom tímhle děláte zbytečný stres prcku v bříšku. Nějaké staré nejisté historky za to fakt nestojí.

• Citovat
  • Upravit
Nurofen
8.8.23 20:19

Jo, takhle ti bude pouze s automechanikem zahýbat nebo na něj bude myslet, zamilovaně si ho představovat, taky u sexu, ale ty budeš ten, co bude prát (možná mechanikovu) dítěti plenky. Ty jsi ten „vítěz“ :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Nurofen
8.8.23 20:24

Alfa a beta samci atd. se samozřejmě v biologii dál používaj jako označení pro různé stupně dominance u samců i samic ve skupině, i když v sociálních vědách je to tabu jako rasy a další věci… protože „femi-levičáci“ ovládli sociální vědy a vyházeli oponenty… jednou jim uděláme to samé, doufám - a nejen to… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1337
8.8.23 20:30

Zakladateli, já nerozumím, proč to řešíš. Dělej něco se svým sebevědomím. Opravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6413
8.8.23 20:38
@Nurofen píše:
Ty genetické testy u dítěte si fakt udělej, pro sicher… :nevim:

dobra rada nad zlato :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Denny.5
8.8.23 20:38
@Nurofen píše:
Alfa a beta samci atd. se samozřejmě v biologii dál používaj jako označení pro různé stupně dominance u samců i samic ve skupině, i když v sociálních vědách je to tabu jako rasy a další věci… protože „femi-levičáci“ ovládli sociální vědy a vyházeli oponenty… jednou jim uděláme to samé, doufám - a nejen to… :nevim:

To není o světonázoru, ale o výzkumech, případně směrech, ze kterých o problematice mluvíš. Ty jsi asi ještě zaspal někdy v době raz dva, kdy se tvrdilo, že vše je dané a za vše může hlavně genetika a predispozice. Ale to už je vyvráceno - již se ví, že mozek se dá rozvíjet v každém věku, že to nekončí 25. rokem, a pokud můžeš rozvíjet mozek, můžeš rozvíjet vše, i vědomí. Takže nemusíš zůstávat na nevědomé úrovni zvířete, ale jednat z úrovně vyspělého člověka, a tu vyspělost můžeš pořád zvyšovat. Zvíře se řídí hlavně pudy a instinkty, to člověk opravdu nemusí, ale abych neškodila zvířatům, tak i některé z nich umí jednat empaticky a relativně vyspěle.

• Citovat
  • Upravit
Nurofen
8.8.23 20:49

Je to o světonázoru, co už dlouho bojuje na univerzitách a jinde: woke neomarxismus versus věda.

Gender studies a jiná gender pseudověda versus chromozomy a biologie a dvě pohlaví atd…

U vás je ten světonázor nevědecký, pseudovědecký, o převaze prostředí atd… u nás je to o vědě - vidíme, jak geny mají často převahu na velkých číslech (rasy a IQ a tak dál, stejně tak mulati či míšenci co jsou někde mezi, průměry, velká čísla). I když prostředí je taky důležité, ale často jinak než si myslíte.

Je to nás hereditalismus versus váš environmentalismus, je to váš iracionální neomarxismus versus náš scientismus (nikoliv scientologie) a racionalismus.

Dominance ve skupině se dá krásně popsat slovy jako „alfa“ či „beta“ atd. U lidí i zvířat, dá se to brát i v různých rovinách, ale je to o nastavení mozku - povaze, genech, testosteronu atd.

• Citovat
  • Upravit
737
8.8.23 21:06
@Mango_Lassi píše:
Nic nepoznáš. Kdo je alfa samec? Vemola? Fiala? Babiš? Kdo to určuje?

Z tech jmenovanych jen Bureš, bohužel🤑

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
8.8.23 21:11
@mikča89 píše:
Z tech jmenovanych jen Bureš, bohužel🤑

Naštěstí na koncepty alfa samců vůbec nevěřím :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek