Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj. S manželem se snažíme už skoro rok o mimčo. Sleduji ovulaci, zdravě jím, papám kyselinu listovou (Calibrum baby plan), sportuji. Je mi 25 let. Manžel je ve výborné kondici a přesto se nám to nedaří. Možná máme styk příliš často. už mi z toho začíná hrabat.
Možná je příčina v častých gynekologických zánětech. Stačí, když jdu do bazenu, sauny nebo beru antibiotika, dokonce normální aviváž mi způsobí výtok at už kvasinkový nebo bakteriální a infekční. Je možné, že je to příčinou neplodnosti,
Dle doktora jsem v pořádku. Říkal, že pokud to ještě cca 3 měsíce nepůjde, pomůže mi nějákou hormonální injekcí či léčbou. tomu se chci ale vyhnout. Přeci jen hormony s tělem zamávají a dost jsem četla o rakovině způsobené umělou hormonální léčbou toužících matek. Máte někdo zkušenosti?
Děkuji moc
Ahojky já už si nevím rady s přítelem se snažíme o miminko už nevím co mám dělat aby se to povedlo nemáte nějaké rady?Jsem už zoufala:(
Ahojky,snažíme se skoro rok-vyzkoušela jsem vitaminy,kyselinu listovou,snaženíčko kolem ovulky,bazální teplotu a nic,tak nevim co se děje. ![]()
Ahojky, chtěla bych se zeptat jestli jde z testu vidět 12.den po styku neboli nejspíš po ovulaci jestli jsem těhotná, nevím to jistě protožě mě na straně bolí prsa. Poradila by jsi mi jestli je možné vědět výsledek už 12. den po ovulaci ? Děkuji moc měj se krásně
xstepax píše:
Ahojky, chtěla bych se zeptat jestli jde z testu vidět 12.den po styku neboli nejspíš po ovulaci jestli jsem těhotná, nevím to jistě protožě mě na straně bolí prsa. Poradila by jsi mi jestli je možné vědět výsledek už 12. den po ovulaci ? Děkuji moc měj se krásně
Já jsem měla první pozitivní tt 11 DPO, ale byl tam jen duch … opravdová čárka, hodně výrazná až 15 DPO. Ovšem ani ten 12 den se to přehlédnout nedá ![]()
Áha, já s přítelem se snažíme o miminko už 2 měsíce a něak to nejde přitom teda co jsem si vypočítala tak jsem měla ovulaci ty dny ale asi teda ne, ale je zajímavé že asi 9 den po jsem si dělala test a na tom testu byla slaboulilinečká čarečka ale opravdu slabooulinká fialová tak jsem to zkusila potom i jiným testem a už nic. Takže vlastně možná mám vypočítaný špatný ovulační den. Nevím co si počít.
Pokud sis nedělala testy, nebo neměříš dlouhodobě BT, nebo na sobě vyloženě ovu nepoznáš, tak to je těžké. Vydrž do termínu MS a budeš chytřejší. Pokud teda nemáš ovulaci později …
Testy jsem si dělala ale BT neměřím. Poradila by jsi mi jak na to a jak zjistit teda přesně kdy mám plodné dny? Díky moc ![]()
xstepax píše:
Testy jsem si dělala ale BT neměřím. Poradila by jsi mi jak na to a jak zjistit teda přesně kdy mám plodné dny? Díky moc
xstepox … já zase takový odborník nejsem
. BT jsem si začala měřit až pozdě, vlastně po této ovulaci, když jsem už otěhotněla, takže jsem toho zase nechala, aby mě případné kolísání nestresovalo.
Na rady zkušenějších jsem si dělala ovutesty, tyhle: http://www.lekarna.cz/…e-light-2ks/#… , vyšlo mi to hned napoprvé, takže není problém. Jde jen o to vysledovat, KDY vůbec ovulaci máš. … přeji ti hodně štěstí ![]()
Tulinko moc děkuju za radu a pomoc
Snad se vydaří. Přeji ti štastné cesty ![]()
Ahojky, chtěla by jsem se zeptat jestli je opravdu možné možné být při MS těhotná. Je to 3-4 týdny co jsem měla pohl. styk a při pohl. styku jsem zjevně měla Ovu. ale nejsem si jistá. Příznaky jsem měla takové - bolesti hlavy, změny nálady, nafouklé břicho a MS se mi spozdila o 3-4 dny. MS se dostavila dnes ale hrozně bolestivá, silná a taková rudě červená až fialová což jsem nikdy neměla. Stále mám nafouklé břicho a motání hlavy. předevčírem a včera jsem si dělala t.t. a oba dva dny mi vyšli pozitivní akorát ta druhá čárka hrozně slabounká. Je opravdu možné že jsem těhotná ? … Děkuji za odpovědi.
![]()
Ahoj, mám trochu zmatek v ovulaci. Podle výpočtu bych jsem jí měla mít min. týden a podle hlenu a polohy čípku ovuluji ted, nebo nevím, jsem z toho zmatená. Poradíte? ![]()
Dobrý den, mám takový dotaz, je možné aby se při ovulaci neuvolnilo vajíčko?
děkuji ![]()