Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A obecne to tu zeneme do extremu, uprimne, jak casto se vam stava, ze k vam bezi cizi pes a obtezuje vas ci na vas skace. Mne naprosto mininalne, at uz mam sebou psa, deti nebo jdu sama.
@Wani píše:
A obecne to tu zeneme do extremu, uprimne, jak casto se vam stava, ze k vam bezi cizi pes a obtezuje vas ci na vas skace. Mne naprosto mininalne, at uz mam sebou psa, deti nebo jdu sama.
Tak v naší dědině je to naprosto denní záležitost. Tady pořád běhají různé rasy na volno a je jen pár majitelů (včetně mě), kteří své psy venčí na vodítku.
@radúna píše:
Tak v naší dědině je to naprosto denní záležitost. Tady pořád běhají různé rasy na volno a je jen pár majitelů (včetně mě), kteří své psy venčí na vodítku.
Bydlim ve velkem meste, rodice na vesnici, a takovou to zkusenost nemam. Obcas u rodicu na vesnici potkam osamoceneho psa, ale ten se byl sam projit a okoli si nevsima. ![]()
@Wani píše:
Nás cizí pes napadl.Mohl za to jeho debilní pán který ho sice měl na vodítku, ale to vodítko svěřil svým malým dětem. Pes se děckám vytrhl, hnal se přímo na moji tehdy tříletou vnučku. Sotva na ní skočil, ta naše psina se na něj vrhla. Nikdy předtím ani potom to už neudělala, prostě malou bránila. Já odhodila syna, co v šoku stál vedle, vyrvala zpod peroucích se psů vnučku a protože nemám deset rukou, řvala jsem na toho vola ať jde zasáhnout. Hele co si ode mě vyslechnul je zde nepublikovatelné. Musím uznat že se přišel na malou pak podívat, omluvil se a přinesl jí čokoládu jako kráva velkou. Takže za mě, ano, věřím že se to stává.
@Wani píše:
Bydlim ve velkem meste, rodice na vesnici, a takovou to zkusenost nemam. Obcas u rodicu na vesnici potkam osamoceneho psa, ale ten se byl sam projit a okoli si nevsima.
Já tu mám dokonce i založenou diskuzi o napadení mého syna pitbulem. Možná si někdo vzpomene, je tu dohledatelná.
…já zas denně potkávám lidi, kde je už od pohledu vidielné, že pes je silnější jak pán. Tudíž nedůvěra je na místě.
Ovšem důchodkyně s malým psíkem"…nebojte on nic neudělá"a přitom ve většině případů ten mrňous vyjede, je na denním pořádku.
Stejně tak se snad denně setkám s nějakým agresivním dítětem, kde je(tak jako u psů)rodič ten slabší(laxní) ![]()
@axlpol Není to o síle ale o tom, umět se psem pracovat. Mám dva psy, 80 a 73 kg a sama vážím 60 kilo i s botama a psy mám vycepované a vychováné tak, že si nedovolí dělat bordel. Venku si zvládnu oba. Je to o respektu a prostě „umět“…
@Anna766 Ja vim, ze se to deje, ale tady z nekterych diskuzi to pusobi, jak kdyby na uzivatelky psi skakali, stekali a vyjizdeli pokazde, co jdou ven
Meho otce taky jednou pokousal nemecky ovcak, takze vim, ze se to stava.
Tak tady si dovolím říct svůj názor který možná naštve pejskaře..
Už několikrát se mi stalo, že jsem viděla jak běží pes a SLUŠNĚ jsem na páníčka zavolala aby si psa chytl.. a nikdy nic. Zrovna včera jsem viděla ženskou jak jde se psem a běžel k paní o holi, paní zakřičela ať si psa chytne že ji to je nepříjemné a ženská ji řekla ať jde tedy na druhou stranu chodníku!
já mám dítě a NIKOHO s ním neobtěžuji.. tak laskavě ať si pejskař drží svýho psa a respektuje že jsou lidi kteří se prostě bojí psů.. já vidím psa a jdou na mě mdloby. Svého syna učím že na cizí pejsky se prostě nesahá. Ale! Kolikrát už jsem musela syna vzít do náruče protože pes po synovi skákal.. a tak. Není mi to příjemné.. stejně jako mi není příjemné že můj syn už několikrát měl v botech hono.. a několikrát jsem myla kočár od hoven.. moje dítě taky nese** venku! Mám chuť pejskaře profackovat a napálila bych pokutu za hono mnohem větší! A až příště uvidím zase někoho kdo po svém psím miláčkovi není schopný uklidit tak si ho vyfotim a donesu to na úřad!
@SisiYetti Tak že vy(ty)je máš vycepované, to tě můžeme jen pochválit, ale dáš ruku do ohně i za ostatní?
Pro mě je pes zbraň, protože má soustu ostrých zubů, hodně síly a díky některým majitelům i nepředvídatelné chování. Stejně tak i opilec či feťák…mám se prostě na pozoru a chci aby i děti byly ve střehu.
Vím jak moje známá má strach nejen o vnučky, ale i o svého Yorkshira.Taky je hysterická, když vidí laxní majitelé bez vodítek a náhubků. Snad každý týden jsem slyšela nějakou její hystorku co prožila u venčení.
@Anonymní píše:
Tak tady si dovolím říct svůj názor který možná naštve pejskaře..
Už několikrát se mi stalo, že jsem viděla jak běží pes a SLUŠNĚ jsem na páníčka zavolala aby si psa chytl.. a nikdy nic. Zrovna včera jsem viděla ženskou jak jde se psem a běžel k paní o holi, paní zakřičela ať si psa chytne že ji to je nepříjemné a ženská ji řekla ať jde tedy na druhou stranu chodníku!já mám dítě a NIKOHO s ním neobtěžuji.. tak laskavě ať si pejskař drží svýho psa a respektuje že jsou lidi kteří se prostě bojí psů.. já vidím psa a jdou na mě mdloby. Svého syna učím že na cizí pejsky se prostě nesahá. Ale! Kolikrát už jsem musela syna vzít do náruče protože pes po synovi skákal.. a tak. Není mi to příjemné.. stejně jako mi není příjemné že můj syn už několikrát měl v botech hono.. a několikrát jsem myla kočár od hoven.. moje dítě taky nese** venku! Mám chuť pejskaře profackovat a napálila bych pokutu za hono mnohem větší! A až příště uvidím zase někoho kdo po svém psím miláčkovi není schopný uklidit tak si ho vyfotim a donesu to na úřad!
Takove majitele psu tu ale nikdo neobhajuje, staci cist
Jinak je lepsi strcit syna za sebe, nez ho brat do naruce. Pokud nekde po psovi nesbira, tak ho klidne nahlas, ja po psech sbiram, tam kde bydlim sbira naprosta vetsina majitelu
Ja taky nesnasim, jak opili chlapi moci na baraky, taky bych je za to nejradeji hlasila, bohuzel pri cinu se tezko chytaj ![]()
@Wani píše:
Takove majitele psu tu ale nikdo neobhajuje, staci cistJinak je lepsi strcit syna za sebe, nez ho brat do naruce. Pokud nekde po psovi nesbira, tak ho klidne nahlas, ja po psech sbiram, tam kde bydlim sbira naprosta vetsina majitelu
Ja taky nesnasim, jak opili chlapi moci na baraky, taky bych je za to nejradeji hlasila, bohuzel pri cinu se tezko chytaj
Já to nemyslím špatně ale jednou mi v metru plakal syn a paní mě seřvala, že je celý den v práci a nemá náladu na uřvané dítě, omluvila jsem se že prostě s miminkem v metru nic moc nemůžu.. a vážně se snažím ale pejskaře fakt… ![]()
@Wani píše:
Takove majitele psu tu ale nikdo neobhajuje, staci cistJinak je lepsi strcit syna za sebe, nez ho brat do naruce. Pokud nekde po psovi nesbira, tak ho klidne nahlas, ja po psech sbiram, tam kde bydlim sbira naprosta vetsina majitelu
Ja taky nesnasim, jak opili chlapi moci na baraky, taky bych je za to nejradeji hlasila, bohuzel pri cinu se tezko chytaj
Já to nemyslím špatně ale jednou mi v metru plakal syn a paní mě seřvala, že je celý den v práci a nemá náladu na uřvané dítě, omluvila jsem se že prostě s miminkem v metru nic moc nemůžu.. a vážně se snažím ale pejskaře fakt… ![]()
@Anonymní píše:
Já to nemyslím špatně ale jednou mi v metru plakal syn a paní mě seřvala, že je celý den v práci a nemá náladu na uřvané dítě, omluvila jsem se že prostě s miminkem v metru nic moc nemůžu.. a vážně se snažím ale pejskaře fakt…
No tak byla jedna zenska nerudna
A to ti vadi vsichni pejskari, oni ti co delaji neco spatne, jsou obecne viditelnejsi ![]()
…a jak teda poznám toho správného majitele psa, který je má vycepované a sbírá ho..na? Bohužel soudit od pohledu si nedovolím. Dobrý majitel psa může být ošunťelý dredař a stejně tak i paní v letech ![]()