Jak se smířit s tím, že nás bratr okradl?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.1.20 12:46

@Mika.ella1 To je teda taky síla :poblion: Je to hrozný. A nikdy to už z nej mamka nedostala?

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
29.1.20 12:46

Neřešte to na internetu, ale s právníkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78492
29.1.20 12:47

Je to smutné, zavinil to otec, ale - prostě s tím nic neuděláš, ani přes právníka, otec dal veškeré své peníze jednomu synovi a hotovo dvacet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.20 12:48

@Bubla Bůčková Bublo, musím uznat, ze jak je mi z toho smutno, tak teď jsi me fakt rozesmala :) Dekuju. Šampaňské, šampaňské pro všechny :) zakl.

• Citovat
  • Upravit
25194

Prachy jsou v rodině peklo
tatínek už to jako ležák prostě nedomyslel.. důvěřoval jednomu ze synů
to nebylo moc prozíravé
můj otec taky tedy dělil mezi nás děti majetky už za života, chtěl to tak sám a bylo to dost nemovitostí, udělal to velmi spravedlivě a přesně v odpovídajících hodnotách, jsme mu za to všichni vděční :srdce: nemusel nám dávat nic a lítat si každý rok několikrát k moři,
což nikdy neudělal (prostě nechtěl)..
pokud by se v rodině stalo něco takového, švagr by u mě skončil :pocitac:

ještě by tatínek mohl sepsat prohlášení, že peníze se mají rozdělit rovným dílem mezi bratry, nechat notářsky ověřit a s tím se pak soudit…
počítej ale s poplatkem za civilní řízení a během na dlouhé lokte
poslední řešení je ho upozornit, že podáte trestní oznámení pro podvod (to prohlášení od otce si ale fakt vyřiďte, dokud je mezi vámi..) možná by se této páky zalekl, je to ve třetím odstavci (§209/1,3) a hrozí tam až pět let (to by samozřejmě jako prvopachatel nedostal, ale třeba by se lekl), museli byste to policii postavit tak, že vás podvedl tím, že uvedl otce v omyl, že se rozdělí 50×50 a toto neučinil..
takže cesty jsou..
zřejmě ti to za ten boj stojí (mně by asi stálo)

• pak je cesta jak píšou jiné holky, smířit se s tím, že to nikdy nebyly vaše peníze, tak je to tak to je…

Příspěvek upraven 29.01.20 v 12:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
@Anonymní píše:
@Monchichik On řekl, ze nám je dát musí. Bratr ale řekl, ze nedá a hotovo. Otec je nyní v domově důchodců, kam ho bratr dal, a nedivila bych se, kdyby mu tvrdil, ze nám je dá. Také tím u me skončil. Už podruhé. Poprvé to bylo před lety, kdy dělal pojistné podvody na autech a já na to přišla. Asi 3 roky jsem s ním nemluvila a pak to nějak vysumelo. A ted tohle.

No dát vám je fakt nemusí, jedině že by si otec na něj došlápl…tomu bych to samozřejmě řekla trvala bych na tom, ať je vybere, donese k tátovi a předá mi je před ním. A bratr argumentuje jako čím? Proč vám dá půlku z jednoho účtu a z druhého nic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
29.1.20 12:49
@Anonymní píše:
@Mika.ella1 To je teda taky síla :poblion: Je to hrozný. A nikdy to už z nej mamka nedostala?

Nn nikdy, dokonce me u notare narkl, ze jsem zfalsovala babicky zavet kde vse odkazala me :mrgreen: prerusili jsme kontakt, neresime, jemu se to vratilo na zdravi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.20 12:49

@Ou No a ty myslis, ze by právník něco zmohl, když reálně jsou ty úcty napsané na bratra? Zakl.

• Citovat
  • Upravit
26747
29.1.20 12:50
@Anonymní píše:
@Bubla Bůčková Bublo, musím uznat, ze jak je mi z toho smutno, tak teď jsi me fakt rozesmala :) Dekuju. Šampaňské, šampaňské pro všechny :) zakl.

Tak aspoň něco… Obětuj dva tisíce za právníka a něco se vymyslí třeba :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
29.1.20 12:50

Jako nikdy mě nepřestane udivovat, jak jsou lidi naivní a navíc hloupí a několik ALE a MYSLELI JSME.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.20 12:51

@Mika.ella1 Je to smutne. Vždycky jsem tyhle spory o peníze znala jen z vyprávění a přišlo mi to neuvěřitelne. Ted to bohužel zažívám. No co už, na světě jsou opravdu horší věci.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.1.20 12:51
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.1.20 12:54

@Monchichik Tata už je jen ležící v domově důchodců. Je to hrozne řešit to s ním, z toho je mi nejhůř. Bratr si myslí, ze tak to je spravedlivé prostě. Je strasne na peníze. Ze ma zásluhy, když žil ve stejném městě jako otec a občas mu šel nakoupit, asi. My dlouho žili jinde.

• Citovat
  • Upravit
1008
29.1.20 12:55

Nic bohuzel nenadelate, vrati se mu to, neboj. Minimalne bych ale udala bratra na FÚ, at dolozi puvod penez, ze se vam zda, ze na cerno podnika…at s tim ma alespon trochu starosti. Pokud se prokaze, ze to jsou otcovy penize, mate podklad pro pravnika a muzete resit dal…ale moc sanci uprimne nevidim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
29.1.20 12:56
@Anonymní píše:
@Mika.ella1 Je to smutne. Vždycky jsem tyhle spory o peníze znala jen z vyprávění a přišlo mi to neuvěřitelne. Ted to bohužel zažívám. No co už, na světě jsou opravdu horší věci.

No jinak moje maminka je slepa takze tim okradl i slepce. Penize jsou v tomto vzdy zlo a nejake rodinne pouto v tom moc neznamena. Zkuste toho pravnika no, rychle. U nas nebylo jak mu to dokazat :nevim: jeste nam pak znicil chatu a tak :palec: jo a dotcen se citi on :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová