Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Maminass píše:
Víš co, prostě se musíš hodně zajímat a řešit. Zajít si za právníkem, notářem, sehnat si informace a starat se o svoje práva. Pokud kromě toho spoření existuje i jiné dědictví, třeba nemovitosti, tak můžete požadovat u dědického řízení zápočet na dědický podíl vůči daru za života…
https://www.mesec.cz/…ce-a-vas-ne/
Ale zakladatelky manžel víceméěn souhlasí s tím, že za péči o otce dostane bratr nějaké peníze navíc. ![]()
@Bábrdl píše:
Trochu mi připadá, že se tím v každé takové diskuzi utěšuješ, protože na druhé nemáš odvahu![]()
Což plně chápu.
Jenže tady nám do té teorie manžel zakladatelky hodil vidle. Vztah s bratrem mu zjevně stojí za 180 tisíc, chce se s ním dál vídat i se svým synem. Takže…
Příspěvek upraven 29.01.20 v 13:14
Jo je to tak, utěšovani ani ne ![]()
@Anonymní píše:
@Monchichik Smeju se, ale mas pravdu
No jestli to nechce řešit tvůj manžel, nic s tím nenaděláš. Mně by teda nesměl přes práh, ať se s ním manžel schází třeba na dvoře…a skončil by u mě jednou provždy…nechápu teda ani tvého manžela, že se nechá takhle okrást…
Příspěvek upraven 29.01.20 v 13:23
@Anonymní píše:
@Ou No a ty myslis, ze by právník něco zmohl, když reálně jsou ty úcty napsané na bratra? Zakl.
Ano - člověk který se živí hledáním řešení v rodinných sporech o prachy samozřejmě rozumí problematicke víc a hlouběji a lépe odhadne, jestli se ještě něco dá udělat a nebo ne.
Chceš právníka co dělá rodinné právo.
@Monchichik píše:
No jestli to nechce řešit tvůj manžel, nic s tím nenaděláš. Mně by teda nesměl přes práh, ať se s ním manžel schází třeba na dvoře…a skončil by u mě jednou provždy…nechápu teda ani tvého manžela, že se nechá takhle okrást…Příspěvek upraven 29.01.20 v 13:23
Zřejmě respektuje, že se bratr o otce staral a nechce si kvůli 190 tisícům rozhádat rodinu. ![]()
@Bábrdl píše:
PNP je primárně určen na „nákup“ služeb pro postiženého, jako jsou rehabilitace, stacionáře, pomůcky apod. Není to žádný plat pro pečovatele.
Ano, ale realita v 99%je taková, že se z této dávky žije. Protože většina pečujících, musí být s dětmi 24 hodin doma. Ale zakl. Píše, že mají 1 stupeň. Tudíž může jít na brigádu a na moře vydělat. Když je tedy tak důležité. Ale to už odbočujeme od tématu. Jen se mi nelíbí zmínka o postiženém diteti a mori.Ti s penězi nesouvisí.
@Anonymní píše:
@arinecka Jo, je to manipulator. Treba z dědictví od matce bratr dostal dům, a můj manžel 2+1Je to prostě paráda
No jo no, co naděláš, asponˇdostal něco. Asi sis vzala nesprávného bratra ![]()
@Bábrdl No ale zakladatelka nepsala, že by se staral, jen že bydleli ve stejném městě…
Můj táta přepsal celý barák i s pozemky na mojí ségru, aby si mohla vzít hypotéku a dům si zrekonstruovat, prý jestli ji nějaké peníze zbydou tak mi je dá… Nedostala jsem nic…Máme dvě děti, hypotéku, barák napůl v rekonstrukci, takže peníze by se hodili, ale holt to beru jak to je…
@Mika.ella1 píše:
Vis, nejvetsi krivdu jsme v tom stejne citili od babicky, protoze jsme ji celou dobu rikali at da penize na ucet, at je nema doma, ze presne tohle strejda udela. Nechtela, pry by toho nebyl schopny, jeji milacekale u nas fakt zafungovala karma a to dost rychle.
Já vím, že teď řešit zpětně a pitvat se v tom otvírá staré rány, ale když jste věděli jaký ten člověk je, proč jste nechávali vaši hotovost u babičky a nedali ji na účet sami? I kdyby ty peníze neukradl a přišlo pak na dědické řízení, peníze co by se našly u babičky by se stejně dělily, ne?
@marra2 Nerada bych aby diskuze sklouzla tímto směrem. Na brigádu jdu párkrát do měsíce ma mystery shopping cca na 1-2 hodiny. Ale synovi je 16 měsíců, takže když je manžel v praci, nikdo mi ho na X hodin nepohlida abych šla na brigádu.
@Anonymní píše:
- uvědomte si, že nasazení toho sourozence, u kterého rodič bydlel nebo o kterého se staral, je opravdu podstatně vyšší nejen časově, ale i finančně (moje máma např. vozila svou mamku pravidelně do nemocnice a k doktorům, ke kadeřníkovi, do lékárny - nechtěla po ní doplatky, vozila jí jídlo apod. - a taky byla trošku -naštvaná, když pak její máma rozdělila všechno fifty-fifty a brácha, který jí přivezl max. o Vánocích jako dárek novou rychlovarku a jinak na ni kašlal, dostal stejně. Každý dostal stejnou finanční sumu, ale mamka teda dostala potom ještě nějaké rodinné šperky a další částku určenou na pohřeb a další výdaje - a ozvala se po pohřbu její švagrová, která chtěla vidět tu fakturu za pohřeb. No mamka ji odkázala do patřičných míst a já i v ještě dětském věku pochopila, proč se s touhle tetou a strejdou moc nestýkáme)
Já jsem si právě říkala, že v tom bude ještě „něco“. A pokud se bratr o otce staral a manžel zakladatelky to respektuje, je to jiné, než kdyby je vyloženě okradl.
Já vím, že v tom cítíš nespravedlnost, ALE: