Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Monchichik píše:
Vzala sis nesprávného bratras tím svým budeš asi do smrti chudá
@Anonymní píše:
Anonym- protože neradím jen,,sluníčkové" věci- Vy nemáte nárok na nic, tvůj muž má nárok, ale to až po smrti otce- může uplatňovat tzv. kolace- že bratr dostal víc- i když nepíšeš nic o tom, zda bude součástí dědictví i něco dalšího- ale prostě obecně může ten z potomků, kdo má pocit, že dostal míň, to uplatňovat. Můžete vlastně obrat teoreticky i vy (tvůj muž) bratra- pokud by hypoteticky bratr vybral peníze hotově a hotově muži dal, co řekl, že mu dá- tak oba účty byly na bratra, můžete tvrdit, že vám nic nedal..Nebo může otec žádat soudně navrácení daru- ale chudák otec, aby se jako ležák soudil se synkem..
Já nikoho obirat nehodlam, jen jsme chtěli polovinu, kterou nám otec slíbil. Děkuji moc za rady ![]()
@zrcadlo píše:
Souhlasím, taky mi z toho bylo až úzko, když jsem to četla. Ale ono to není jen na smrtelné posteli. Moje blízká kamarádka má dvě malé děti, její babička se v létě rozhodla, že nebude sedět na penězích, ale protože vnoučata už jsou dospělá a starají se o sebe (a v minulosti jim taky pomáhala a vkládala na stavebko peníze), tak že podaruje pravnoučata (kterým se to třeba bude hodit na vzdělání a do začátku, měla jen přání, ať s tím zacházejí rodiče=vnoučata zodpovědně). Každému pravnoučeti dala okolo sta tisíc. No a sestra té mé kamarádky šla dělat babičce peklo, že finančně doplácí na to, že se jim podařilo jenom jedno dítě, a že je babička pěkně nespravedlivá, dokonce po té asi osmdesátileté babičce chtěla příslib, že když se jim ještě jedno dítě povede, tak těch sto litrů babička ještě někde vyštracháDokonce pak ještě řešila na Vánoce, že to taky není spravedlivý, když její rodiče koupí každému vnoučeti dárky za stejné peníze, že děti té mé kamarádky (její sestry) si s hračkami můžou hrát navzájem a mají jich v podstatě dvojnásobek, tak že by rodiče měli dát jí např. 3tis. na dárky pro jedno dítě a její ségře 4tis. na dárky pro dvě děti, protože dvojnásobek spravedlivý není. Její rodiče ani babička nechápou, výchovu měly holky stejnou, a jedné pak takhle hrábne kvůli penězům
Jak tenhle smajlík tady vůbec nepoužívám, tak tohle je opravdu ![]()
Zakladatelko, netrap se věcmi, které nemůžeš změnit. A do nějakých sporů podle mě nemá smysl jít. Prodýchej to a neřeš ![]()
@Hraběnka Stradová Děkuji. Po první hadce jsem šla na jógu, ale potřebovala bych box ![]()
@Bábrdl Promin za OT, tady ctu, ze mas jedno dite, „co shrabne vse“. Nic mi do toho neni, ale vzpominam si na diskuze tak z roku 13/14, kdy jsi tu resila podporu ex snachy a vnoucka, na ktere se vykaslal tvuj syn. A pak vim, ze ses zminovala, ze mas jeste male dite… tak mi to vrta hlavou.
@VitaminC píše:
@Bábrdl Promin za OT, tady ctu, ze mas jedno dite, „co shrabne vse“. Nic mi do toho neni, ale vzpominam si na diskuze tak z roku 13/14, kdy jsi tu resila podporu ex snachy a vnoucka, na ktere se vykaslal tvuj syn. A pak vim, ze ses zminovala, ze mas jeste male dite… tak mi to vrta hlavou.
Mno, a to právě souvisí s tou věcí, kterou bylo potřeba udělat a nikdo v rodině se k tomu neměl, tak jsem ji musela udělat já, o níž píšu tady v disuzi výše… A díky které jsem mohla bydlet v tom centru Prahy „zadarmo“. Dopadlo to, jak to dopadlo.
Ale slíbila jsem zůčasněným, že už nebudu psát podrobnosti.
Biologicky své dítě mám jedno, teď ve vyšším věku.
Tak moje teta svou vyčůraností získala dva baráky, dva byty v Praze, věškeré cennosti a hotovost z dědových a babiččiných vkladních knížek. Moje máma nic, nula. Ale mnohem víc mě tehdy mrzelo, jak se k nám chovali na pohřbu. To jim nikdy nezapomenu. Od té doby se nestýkáme.
@Bábrdl Promin, nic mi do toho neni. Jen mi nektere uzivatelky utkvi v pameti.
@VitaminC píše:
@Bábrdl Promin, nic mi do toho neni. Jen mi nektere uzivatelky utkvi v pameti.
Já jsem tehdy úplně nevyhodnotila, jak extrémně je emimino populární a že i když mazaně změním některé okolnosti, lidi se poznají…
@Bábrdl píše:
Já jsem tehdy úplně nevyhodnotila, jak extrémně je emimino populární a že i když mazaně změním některé okolnosti, lidi se poznají…
Souhlasím a třeba pro mě to bylo velké ponaučení…
@DoktorkaZorkaHorká píše:
Souhlasím a třeba pro mě to bylo velké ponaučení…
Jo tak to pro mne taky ![]()
U nás podobně. Právně všechno v pořádku, ale z pohledu toho jedinýho sourozence ze tří, na kterýho „nezbylo“, prostě nefér a nerovný jednání. Nejvíc mě mrzí, že se tím tahle část rodiny prakticky rozpadla, nestýkáme se. A definitivně mi to vzalo ty naivní představy, který tu tak trefně nadnesla Bubla na začátku. Tři sourozenci - a každej z nich zůstal v podstatě sám