Jak se smířit s tím, že nás bratr okradl?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.1.20 15:17
@Anonymní píše:
U nás se stala situace dom po rodičích+ pozemky jsi rozdělili 2 děti na které to rodiče napsali a zbylí 3 sourozenci nedostali nic. Rodiče jsi naivně mysleli že si to všichni spravedlivě rozdělí. Nerozdělili a rodina rozhadana. Je to z muž. strany tak přej do toho nemám co mluvit. Je to smutné.

U nás podobně. Právně všechno v pořádku, ale z pohledu toho jedinýho sourozence ze tří, na kterýho „nezbylo“, prostě nefér a nerovný jednání. Nejvíc mě mrzí, že se tím tahle část rodiny prakticky rozpadla, nestýkáme se. A definitivně mi to vzalo ty naivní představy, který tu tak trefně nadnesla Bubla na začátku. Tři sourozenci - a každej z nich zůstal v podstatě sám :?

• Citovat
  • Upravit
29.1.20 15:25
@Monchichik píše:
Vzala sis nesprávného bratra :mrgreen: s tím svým budeš asi do smrti chudá :mrgreen:
:mrgreen: joooo, teď si na to kápla!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.20 15:25
@Anonymní píše:
Anonym- protože neradím jen,,sluníčkové" věci- Vy nemáte nárok na nic, tvůj muž má nárok, ale to až po smrti otce- může uplatňovat tzv. kolace- že bratr dostal víc- i když nepíšeš nic o tom, zda bude součástí dědictví i něco dalšího- ale prostě obecně může ten z potomků, kdo má pocit, že dostal míň, to uplatňovat. Můžete vlastně obrat teoreticky i vy (tvůj muž) bratra- pokud by hypoteticky bratr vybral peníze hotově a hotově muži dal, co řekl, že mu dá- tak oba účty byly na bratra, můžete tvrdit, že vám nic nedal..Nebo může otec žádat soudně navrácení daru- ale chudák otec, aby se jako ležák soudil se synkem..

Já nikoho obirat nehodlam, jen jsme chtěli polovinu, kterou nám otec slíbil. Děkuji moc za rady :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.1.20 15:26
@zrcadlo píše:
Souhlasím, taky mi z toho bylo až úzko, když jsem to četla. Ale ono to není jen na smrtelné posteli. Moje blízká kamarádka má dvě malé děti, její babička se v létě rozhodla, že nebude sedět na penězích, ale protože vnoučata už jsou dospělá a starají se o sebe (a v minulosti jim taky pomáhala a vkládala na stavebko peníze), tak že podaruje pravnoučata (kterým se to třeba bude hodit na vzdělání a do začátku, měla jen přání, ať s tím zacházejí rodiče=vnoučata zodpovědně). Každému pravnoučeti dala okolo sta tisíc. No a sestra té mé kamarádky šla dělat babičce peklo, že finančně doplácí na to, že se jim podařilo jenom jedno dítě, a že je babička pěkně nespravedlivá, dokonce po té asi osmdesátileté babičce chtěla příslib, že když se jim ještě jedno dítě povede, tak těch sto litrů babička ještě někde vyštrachá :poblion: Dokonce pak ještě řešila na Vánoce, že to taky není spravedlivý, když její rodiče koupí každému vnoučeti dárky za stejné peníze, že děti té mé kamarádky (její sestry) si s hračkami můžou hrát navzájem a mají jich v podstatě dvojnásobek, tak že by rodiče měli dát jí např. 3tis. na dárky pro jedno dítě a její ségře 4tis. na dárky pro dvě děti, protože dvojnásobek spravedlivý není. Její rodiče ani babička nechápou, výchovu měly holky stejnou, a jedné pak takhle hrábne kvůli penězům :roll:

Jak tenhle smajlík tady vůbec nepoužívám, tak tohle je opravdu :poblion:

• Citovat
  • Upravit
29.1.20 15:27

Zakladatelko, netrap se věcmi, které nemůžeš změnit. A do nějakých sporů podle mě nemá smysl jít. Prodýchej to a neřeš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.20 15:46

@Hraběnka Stradová Děkuji. Po první hadce jsem šla na jógu, ale potřebovala bych box :)

• Citovat
  • Upravit
6794
29.1.20 15:54

@Bábrdl Promin za OT, tady ctu, ze mas jedno dite, „co shrabne vse“. Nic mi do toho neni, ale vzpominam si na diskuze tak z roku 13/14, kdy jsi tu resila podporu ex snachy a vnoucka, na ktere se vykaslal tvuj syn. A pak vim, ze ses zminovala, ze mas jeste male dite… tak mi to vrta hlavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
29.1.20 16:03
@VitaminC píše:
@Bábrdl Promin za OT, tady ctu, ze mas jedno dite, „co shrabne vse“. Nic mi do toho neni, ale vzpominam si na diskuze tak z roku 13/14, kdy jsi tu resila podporu ex snachy a vnoucka, na ktere se vykaslal tvuj syn. A pak vim, ze ses zminovala, ze mas jeste male dite… tak mi to vrta hlavou.

Mno, a to právě souvisí s tou věcí, kterou bylo potřeba udělat a nikdo v rodině se k tomu neměl, tak jsem ji musela udělat já, o níž píšu tady v disuzi výše… A díky které jsem mohla bydlet v tom centru Prahy „zadarmo“. Dopadlo to, jak to dopadlo.

Ale slíbila jsem zůčasněným, že už nebudu psát podrobnosti.

Biologicky své dítě mám jedno, teď ve vyšším věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.20 16:04

Tak moje teta svou vyčůraností získala dva baráky, dva byty v Praze, věškeré cennosti a hotovost z dědových a babiččiných vkladních knížek. Moje máma nic, nula. Ale mnohem víc mě tehdy mrzelo, jak se k nám chovali na pohřbu. To jim nikdy nezapomenu. Od té doby se nestýkáme.

• Citovat
  • Upravit
6794
29.1.20 16:07

@Bábrdl Promin, nic mi do toho neni. Jen mi nektere uzivatelky utkvi v pameti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
29.1.20 16:09
@VitaminC píše:
@Bábrdl Promin, nic mi do toho neni. Jen mi nektere uzivatelky utkvi v pameti.

Já jsem tehdy úplně nevyhodnotila, jak extrémně je emimino populární a že i když mazaně změním některé okolnosti, lidi se poznají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.1.20 16:15
@Bábrdl píše:
Já jsem tehdy úplně nevyhodnotila, jak extrémně je emimino populární a že i když mazaně změním některé okolnosti, lidi se poznají…

Souhlasím a třeba pro mě to bylo velké ponaučení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
29.1.20 16:18
@DoktorkaZorkaHorká píše:
Souhlasím a třeba pro mě to bylo velké ponaučení…

Jo tak to pro mne taky 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová