Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Saulus píše:
To je tak tuctovej pribeh - rozvod po dokončení domu, ze nevim zda se mam smát, nebo brečet..
No právě… Asi každý věří, že jich se to týkat nebude, ale to odcizení je příliš velké. Vztah se musí udržovat pořád, nedá se odložit.
@Venetia píše:
No právě… Asi každý věří, že jich se to týkat nebude, ale to odcizení je příliš velké. Vztah se musí udržovat pořád, nedá se odložit.
Samozřejmě. Tenhle je u konce. 2 roky zpatky. Asi i vic…
Jen prosím dost s tim nasazovanim psich hlav.. ![]()
@Saulus píše:
Shrnula jsi to moc pekne, jen si myslim, ze je treba dodat:Jinak souhlas.
- spatnost je velmi subjektivni pocit. Nekdo nad stejnou veci mavne rukou, nekdo vidi manipulatora ci agresora
- myslim, ze to nejdrive resil jinak (seka latinu, vyhruzky, sliby…)
- z pohledu chlapa se jako coura chova
- na psychouse je uz pozde, ja psal o tom pred
- ano, bojoval jsem o couru, rodina, deti pro mne bylo vic nez vlastni ego
Ale určitě jsi se nebál své ženy. Už na straně 2 zakladatelka zmiňuje opakovaně strach z něho. A strach nechat ho doma samotného s dětmi.
Kdo by chtěl takového muže? Neznám žádnou.
Nejsem si jistá, zda zakladatelku čeká vypořádání z domu. Jestli to někde není zmíněno, že ten dům bude jenom jeho. Za celou dobu čtení vlákna mně nenapadlo, že by z toho chtěla a čekala peníze.
Ty sám jí nasazuješ psí hlavu větší než zakladatelka svému muži.
Pak ještě jedna věc : svědění frndy
Každá, kterou svědí, to dobře před zákonitým utají, na to fakt málokdy přijdete, ale musí jít jen o to svědění. Svědí, když je chlap k ničemu v posteli nebo hnusnej celkově, povahově.
V momentě, kdy už žena netají, že někoho má, je už ten oficiální partner dávno odepsán, jen si to nechce přiznat. Na pouhopouhé svědění nepřijdete. Brání Vám v tom typické sobectví chlapa, které omezuje myšlení do hloubky. Jak se zabýváte sami sebou a svým pohodlím, a péčí o dostatek volného svého času, tak si nedokážete dát věci dohromady. A pak je pozdě. Ze starší generace kolem +/-40 je málokterá v založení děvka, to spíš budou dnešní dvacítky, co tak pozoruji, už kvůli tomu, jak dají každému jako kdyby neznaly svoji cenu.
@LaPaloma píše:
Ale určitě jsi se nebál své ženy. Už na straně 2 zakladatelka zmiňuje opakovaně strach z něho. A strach nechat ho doma samotného s dětmi.
Kdo by chtěl takového muže? Neznám žádnou.Nejsem si jistá, zda zakladatelku čeká vypořádání z domu. Jestli to někde není zmíněno, že ten dům bude jenom jeho. Za celou dobu čtení vlákna mně nenapadlo, že by z toho chtěla a čekala peníze.
Ty sám jí nasazuješ psí hlavu větší než zakladatelka svému muži.
Pak ještě jedna věc : svědění frndy
Každá, kterou svědí, to dobře před zákonitým utají, na to fakt málokdy přijdete, ale musí jít jen o to svědění. Svědí, když je chlap k ničemu v posteli nebo hnusnej celkově, povahově.
V momentě, kdy už žena netají, že někoho má, je už ten oficiální partner dávno odepsán, jen si to nechce přiznat. Na pouhopouhé svědění nepřijdete. Brání Vám v tom typické sobectví chlapa, které omezuje myšlení do hloubky. Jak se zabýváte sami sebou a svým pohodlím, a péčí o dostatek volného svého času, tak si nedokážete dát věci dohromady. A pak je pozdě. Ze starší generace kolem +/-40 je málokterá v založení děvka, to spíš budou dnešní dvacítky, co tak pozoruji, už kvůli tomu, jak dají každému jako kdyby neznaly svoji cenu.
Nejsme ve sporu.
Nicmene si podle mne vykladas stranu 2 jinak nez ja. Ona ma strach. Ale tento strach vznikl az po milenci a oznameni rozchodu. Jenze ona ma pocit strachu na zaklade svych vlastnich činů. Nikoliv predtim. To co nasledne popisuje je jen dusledek situace. Zkratka to ten chlap nenese jako chlap. Asi to nemůžete pochopit. Ja osobne se mu na jednu stranu divim, ale na druhou stranu jsem delal stejne chyby. Mel ji kopnout do zadele jakmile se o milenci dozvedel.
V te druhe pulce ulitavas. Svedeni je mocna zbraň, takova spise hromadneho niceni. Protože to zasahne i okoli. Jen tak z pleziru zminim decka
.
Byla bys asi prekvapena, jak chlapi co dostanou kopacky toboto druhu změní uvazovani a premysleji do hloubky. A treba tom co jsi napsala, radeji ocituji: „Jak se zabýváte sami sebou a svým pohodlím“.. tvl. Jo to je velky pohodlí chodit do hokny a pak po praci stavet barák. ![]()
K tomu zalozeni devka se nebudu vyjadřovat, to by se mohlo probudit me sovinisticke já ![]()
@Anonymní píše:
Já jsem nikde nepsala, že chci aby z baráku vypadl…
Jen chci aby se se mnou rozvedl…
A kvůli dětem jsem chtěla, aby jsme se na nich v klidu domluvili…on nechce…
A on nechce…proto jsem založila tuto diskusi, jak se mu znechutit,nebo jak ho odehnat…
Je to už pár dní, ale určitě jsem nereagoval na Tebe, ale na nějakou radu co ho odsuzovala.
Když to napíšu jinak, bez sarkasmu.
Ta situace není jednoduchá ani pro něj a rozpad manželství je jednou z největších zátěží pro člověka. Je to pro něj velká zátěž a prostě nereaguje vždy ukázkově.
Tato situace není dobrá řešení, jen různě blbá řešení.
Chápu správně, že žijete v domě, chceš se rozvést, ale nechceš se stěhovat, protože dětem se do nového prostředí nechce, a jsou už starší? Tj. chceš rozvod, ale stále udržovat formálně jednu domácnost ? Nebo chceš, aby Ti pomohl děti přesvědčit, aby šli s Tebou někam jinam?
Nebudu ti tu už otravovat, ale jděte do té poradny, třeba vám to pomůže se domluvit.
Manžel se nevím jak dopátral této diskuse…
Proto již raději nebudu přispívat…
Nebo nechť se i on vyjádří…
@Anonymní píše:
Manžel se nevím jak dopátral této diskuse…
Proto již raději nebudu přispívat…
Nebo nechť se i on vyjádří…
no tak jo
ať se taky vyjádří . . . .
má vlastní profil nebo napíše pod tvým?
@bětee píše:
no tak joať se taky vyjádří . . . .
má vlastní profil nebo napíše pod tvým?
Nemá profil…asi si ho ani nezalozí…
A vyjadřovat se do nějaké diskuse, je pod jeho uroven…
@Anonymní píše:
On to jen tak projel, ale souhlasi jedině se Saulusem…
Jenomže Saulus to vidí jenom tak, že chceš odškodné z domu, ostatní igonoruje nebo má za málo významné.
Nezajímá ho stres a občasný strach z reakcí/chování partnera. Klidně by akceptoval i nevěrnou ženu, podle toho, že je schopen potlačit ego. On ví, že ona ho nepřepere, na to, že ty jsi fyzicky slabší zcela peče.
Z toho bych nevycházela jako podklad pro rodinné prostředí a pohodu, když se tam bojíte jeden před druhým promluvit apod.
Manžel ať si čte, ono mu to prospěje. V příštím životě už to bude dělat třeba jinak, pokud to je takový beránek, jak si tu chlapi myslí.
@LaPaloma píše:
Jenomže Saulus to vidí jenom tak, že chceš odškodné z domu, ostatní igonoruje nebo má za málo významné.
Nezajímá ho stres a občasný strach z reakcí/chování partnera. Klidně by akceptoval i nevěrnou ženu, podle toho, že je schopen potlačit ego. On ví, že ona ho nepřepere, na to, že ty jsi fyzicky slabší zcela peče.
Z toho bych nevycházela jako podklad pro rodinné prostředí a pohodu, když se tam bojíte jeden před druhým promluvit apod.
Manžel ať si čte, ono mu to prospěje. V příštím životě už to bude dělat třeba jinak, pokud to je takový beránek, jak si tu chlapi myslí.
Jsem naprosto ohromen, jak mi vidis do hlavy. A moc se mi líbí jak skladas vety, souveti a odstavce za sebe, uplna alegorie.. ![]()
Jen pro zajimavost, ocituj mi muj prispevek, ktery se dotyka domu, tedy resp. kde se alespon minimalne dotykam tematu „odškodnění z domu“.
Pak si moc rad promluvim o kauzalite.. ![]()