Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Namaž si na gatě (nebo domácí oblečení) zezadu k zadku paštiku a choď tak po domě.Laskominy na tebe ho přejdou.
@Anonymní píše:
Tak já - nechci se ho tedy ted zastávat…
Ale na to měl asi právo…když mě přistihl s milencem…
Nebo ne?
@Mart81
krásně řečeno
Měla bys zapracovat i na sobě, zajít si k psychologovi, posílit sebevědomí. Až budeš silná sama, nedovolí si toho k tobě tolik on. Nenecháš se tak manipulovat.
Jinak, když se moje matka rozcházela s otcem (taky už měla jiného), tak jsme si taky myslely, že bude dělat hodně zle, scény, výhrůžky. Celé dětství jí nadával, jak se tahá s jinými (netahala). Až jsme byly dospělí a opravdu si jiného našla asi se hodně divil. Různé výhrůžky taky padly. Nakonec to k našemu velkému překvapení proběhlo v klidu. A teď po několika letech se spolu všichni baví a nejspíš je jim takhle zvlášť líp oběma.
@Lalelale píše:
Taky nechápu, proč se takhle ponížit, než mluvit narovinu. Možná bych mu dala precist tuto doskuzi, hned by šel sám.
Jak on nechce? Nejsi svéprávná? Sama prostě nemůžeš??????
@Biancca píše:
Namaž si na gatě (nebo domácí oblečení) zezadu k zadku paštiku a choď tak po domě.Laskominy na tebe ho přejdou.
@Anonymní píše:
Já jsem to nemyslela tak jak to asi vyznělo - o tom odchodu…
Ne jak odchod z baráku…
Ale odchod od sebe…
Ze on nechce, já chci…Urcite si to takhle nepředstavuju..
Za prvé barák není můj, za druhé bych s přiteleme nechtěla zit…
A za treti o majetek mi jde az na posledním miste..
Zase to samé - rozhodnutí chceš nechat na něm - aby se on rozhodl, on odešel.
Ale když se ti jeho rozhodnutí nelíbí …
S přítelem navíc žít nechceš? S manželem žít nechceš?
Co poradna,minimálně zjistíš co chceš a moderátor může pomoci s dohodou o rozchodu.
@Anonymní píše:
V tomto článku:
https://www.firstclass.cz/…odchazeji/2/Me zamrazilo hlavně toto…toho se bojím v budoucnosti nejvíc…:
A pokud „není takový“, začne zabíjet jinak. Komplikováním rozchodu, zastrašováním dětí, zastrašováním matky poté, co si vezme jejich děti (esemesky typu „Víš, co s nimi teď udělám?“ „Víš, čím teď zaplatí za Tvou chybu?“), a samozřejmě, pokud může, finančním nebo jiným citovým mstěním. A vůbec nezáleží, zda si najde novou partnerku.
Proto ti říkám - vyhledej ve svém okolí nějaké centrum pro týrané ženy. Tam ti se vším pomůžou - jak právnicky tak psychicky. Navíc rozhlédni se tady po emiminu - je tady více než dost diskusí na téma týrané ženy. Určitě tam najdeš nejen link na kontakty na ty centra, ale určitě i nějakou spřízněnou duši. Hlavně neusni na vavřínech, i když je teď relativní klid.
@Josef_t píše:
Zase to samé - rozhodnutí chceš nechat na něm - aby se on rozhodl, on odešel.
Ale když se ti jeho rozhodnutí nelíbí …S přítelem navíc žít nechceš? S manželem žít nechceš?
Co poradna,minimálně zjistíš co chceš a moderátor může pomoci s dohodou o rozchodu.
Na to jsem se chtela zeptat..
Kdyz bychom sli do manz.poradny..(coz on chce) -jestli by ho nazor na vec od nezavisleho cloveka presvedcil…
Spis se ale bojim…ze ten psycholog manzela nepozna jaky je doopravdy…
@Anonymní píše:
Kdyz bychom sli do manz.poradny..(coz on chce) -jestli by ho nazor na vec od nezavisleho cloveka presvedcil…
Co chceš zachraňovat v poradně, když hraje takové divadýlko, které bu mu mohli závidět i herci z národního, i doma před dětma?? ![]()
Máš zcela oprávněné obavy. Bude to k ničemu.
Taky je možnost, že když budeš v případné poradně mluvit pravdu (co všechno ti dělal, jak se k tobě choval), že to nevydrží a ztropí scénu i tam. Nebo si to s tebou „vyřídí“ až venku.
@werajsik píše:
Proto ti říkám - vyhledej ve svém okolí nějaké centrum pro týrané ženy. Tam ti se vším pomůžou - jak právnicky tak psychicky. Navíc rozhlédni se tady po emiminu - je tady více než dost diskusí na téma týrané ženy. Určitě tam najdeš nejen link na kontakty na ty centra, ale určitě i nějakou spřízněnou duši. Hlavně neusni na vavřínech, i když je teď relativní klid.
Ja si nemyslim ze jsem tyrana zena…
Nemlati me…jen jednou me uhodil diky tomu milenci v afektu…
Jen to psychicky manipul…
Ale ted je to par mesicu ok…tedy kdyby se to ted nevyostrilo s milencem…tak nevim co by bylo…jestli by zustal stejny…nebo se ted snazi ze me nechce ztratit…
Mamka mi radi at to s nim naposledy zkusim
Ze si.mysli ze to mysli vazne…
Kdybych nebyla zamilovana do pritele…tak bych treba tu posledni obet dala…
Ale takhle nevim…hlavne uz delsi dobu ublizuju i milenci…ktery je hodne trpelivy ale srdce ma diky me ustrasenosti a nerozhodnosti napadrt…
@werajsik píše:
Co chceš zachraňovat v poradně, když hraje takové divadýlko, které bu mu mohli závidět i herci z národního, i doma před dětma??
Máš zcela oprávněné obavy. Bude to k ničemu.
Taky je možnost, že když budeš v případné poradně mluvit pravdu (co všechno ti dělal, jak se k tobě choval), že to nevydrží a ztropí scénu i tam. Nebo si to s tebou „vyřídí“ až venku.
Ja nechci zachranovat…ja chci jen pomoct od nekoho jineho aby od neho manzel pochopil ze to mezi nami uz nema cenu…
On se tam nepredvede…ale citove snazit se tam bude…
@Anonymní píše:
Ja si nemyslim ze jsem tyrana zena…
Nemlati me…jen jednou me uhodil diky tomu milenci v afektu…
Jen to psychicky manipul…
Ale ted je to par mesicu ok…tedy kdyby se to ted nevyostrilo s milencem…tak nevim co by bylo…jestli by zustal stejny…nebo se ted snazi ze me nechce ztratit…
Mamka mi radi at to s nim naposledy zkusim
Ze si.mysli ze to mysli vazne…
Kdybych nebyla zamilovana do pritele…tak bych treba tu posledni obet dala…
Ale takhle nevim…hlavne uz delsi dobu ublizuju i milenci…ktery je hodne trpelivy ale srdce ma diky me ustrasenosti a nerozhodnosti napadrt…
Týrání není jen o fackách… Pojem psychické týrání ti nic neříká??? Jsi stejně vystresovaná z toho co, kdy, kde a jak řekneš/neřekneš, uděláš neuděláš, jako ta, co to schytá pár facek. U tebe jen ten rozdíl, že tě ponižuje.
Navíc si protiřečíš - na jednu stranu říkáš, že nejsi týraná, na druhou stranu říkáš, že je psychický manipulátor.. Není to náhodou totéž tyran nebo manipulátor??? V konečném efektu je výsledek stejný, nemyslíš??
@Anonymní píše:
Ja nechci zachranovat…ja chci jen pomoct od nekoho jineho aby od neho manzel pochopil ze to mezi nami uz nema cenu…
On se tam nepredvede…ale citove snazit se tam bude…
Ale to on nikdy nepochopí. Nebo spíš nebude chtít pochopit. Kdo se dobrovolně vzdá své oběti, když si s ní dal takovou práci? Už to pochop. Bude to jen horší a a horší. A může to dojít až tak daleko, že tě třeba donutí spáchat… A to chceš? Přestaň už ho konečně omlouvat a obhajovat a vezmi rozum do hrsti!!!!!!!! Pak už může být příliš pozdě…
@Anonymní píše:
Naopak, ten psycholog doopravdy pozná jací jste doopravdy oba.
Klinický psycholog zvládá skutečně těžké případy (alkohol, drogy), proč by nezvládl vás dva ![]()
Jen počítej s tím, že to bude trvat, bude klást nepříjemné otázky a třeba to dopadne úplně jinak než čekáš.
@Anonymní píše:
Ahoj,nikde jsem podobné téma nenašla.
Děkuju…
Všude je jen, jak udělat, aby mě miloval…
Ale já potřebuju to opačné…jak udělat, aby mě nechtěl, aby si našel jinou…
Protože když mu to řeknu na férovku, tak si mele furt svou…
Vykašli se na to, stejně ho nepředěláš…Ta jeho obsese je nevyléčitelná…Prostě se s tím smiř…