Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Můj muž na to taky moc není. Dá mi pusu, když jde do práce nebo se vrací, ale pak už nemá potřebu se líbat nebo objímat. Tak za ním chodím já, už jsem si zvykla, on mě k sobě přitiskne a dáme si pusu. Nepřipadám si jako loudil, pristě já to chci, tak si to vezmu. Venku se sem tam chytneme za ruce, dáme si pusu, ale taky spíše z mé strany. Nevadí mi to, beru to, že je prostě takový.
Ale dnes v noci.. ležela jsem v horečce a koupala se ve vlastním potu, spánek jsem neměla moc hluboký, spíš jen takový povrchní a vybavuju si, že mě několikrát za noc kontroloval a sahal na mě. Nemám pochyb o tom, že by mě nemiloval. Jen prostě má tu potřebu fyzického kontaktu nebo ostatních projevů jinde.
@Anonymní píše:
Jo to ja nerikam, ze me nema radvim ze mi lasku dava najevo jinyma vecna.. spis me mrzi ta fyzicka pritazlivost vis.jako ze treba nema touhu se obcas dotknout meho tela nebo jak to mam vysvetlit.
nejde o lasku. Tu nepostardam. Spis mam pocit, ze ho nepritahuju fyzicky, sexualne…ze se ani nedotyka apod.. ze kazdej chlap si prave treba na svou zenu rad sáhne.. no a ten muj zrovna teda ne…spis takto jsem uz pocatecni prispevek myslela
Já myslela, že k projevům lásky patří právě tyhle věci, líbat se, držet se za ruku, dotýkat se druhýho.
@Hanney píše:
Já myslela, že k projevům lásky patří právě tyhle věci, líbat se, držet se za ruku, dotýkat se druhýho.
k projevům zamilovanosti ano… ale láska se přece nedá soudit jen podle pár pus a objetí… ta má stovky jiných podob…
@Regina Hero píše:
k projevům zamilovanosti ano… ale láska se přece nedá soudit jen podle pár pus a objetí… ta má stovky jiných podob…
tak to jistě, přesto fyzický kontakt, pokud je možný podle mě k projevům lásky neodmyslitelně patří.
@Hanney píše:
tak to jistě, přesto fyzický kontakt, pokud je možný podle mě k projevům lásky neodmyslitelně patří.
@Hanney píše:
Aha no tak to ja si zas myslim, ze laska jako takova rozhodne neni je o dotycich a pusinkach..myslim si, ze to ze ma jeden druheho rád, dava najevo spousty jinymi vecmi…ale urcite by k tomu aspon nejaky fyzicky kontakt mel patrit…
Můj manžel je chladnější. Po příchodu domů dá pusu, ale sama mu říkám, že mám ráda živočišno a byla bych ráda, kdyby byl víc přítulnější. On to doma prostě nezažil, tchán je kus ledu a ke tchýni se nechoval dobře, on se jí zprotivil. Takže vzor žádný. Já jsme víc přítulnější, už jen proto, aby to mé děti viděli a brali to za běžnou součást vztahu. Takže ho pohladím, dám pusu, pochválím. Už se to trochu z manželové strany zlepšilo. Jsme spolu 10 let. První asi tři roky byly samozřejmě super. Furt jsme se muckali. Po dětech a při každodenních starostech se to hodně omezilo až skoro vymizelo. Ptám se, holky - lze to i po těch letech muže naučit?
Můj přítel je mazel, má rád tulení a pusinky dostávám pořád, obejme mě pokaždé když je příležitost. Venku na procházce se držíme za ruku, když není zrovna mezi náma malá a neděláme Á HOP
obejme a políbí mě i ve společnosti. Večer u televize taky ležíme v objetí a dokonce tak i spíme
obejme mě zezadu a tak usínáme
V noci se samozřejmě odkulíme podle toho jak se komu líp spí, ale když se v noci probudíme tak zas lezem k sobě
Vyhovuje mi to. Bývalý přítel byl v tomhle „chladnej“ nedokázal dávat najevo city, ale i tak vím, že mě miloval. Teď je to prostě to co potřebuju a máme to oba rádi
Ahoj, já s partnerem jsem už pomalu 10 let, máme spolu 2 děti, nepotřebujeme se každý den pusinkovat a ujišťovat se, jak moc se milujeme…My se prostě milujeme, cítíme to stejně oba i beze slov. Samozřejmě, že máme chvilky, kdy si dáme pusu, obejmeme se, polaškujeme se spolu, ošáhneme se atd…
Ber to tak, že každý jsme jiná osobnost a každý to má u sebe nastevené zcela jinak.
Musíte to prostě cítit.
Nejvíce mě můj partner dostal tím, když jsme jednou měli hlídání, leželi jsme spolu u televize, on za mnou na mě nalepený, políbil mě na krk a řekl, že mu stále pořád stejně voním. Nic jiného říkat už dál nemusel a já věděla, že jsem pořád pro něho jen ta jediná na světě ![]()
Tak mě partner dává najevo lásku všude. Venku se držíme za ruce pořád, občas mě plácne po zadku a furt by mě pusinkoval, což já na veřejnosti samozřejmě nesnáším, tak ho musím pořád usměrňovat, takže ono vše má své pro a proti
. Jinak doma mě po příchodu z práce vždy dlouze objímá, dá pusu, pomačká a chce být pořád se mnou..
Myslím, že to je ale v tom chlapovi, buď takový je, nebo není a těžko to z něho budeš dolovat. Buď se s tím smíříš a přijmeš ho takového jaký je nebo se budeš dál trápit.. ![]()
My se venku držíme za ruce (když je zrovna máme volné, což s dítětem a psem moc často nebývá), maximálně se obejmeme kolem ramen/pasu a dáme si pusu. Doma před dítětem nebo vůbec před lidmi stejně tak. Nějaké osahavání, mačkání, sahání na zadek a podobně by mi před lidmi bylo dost nepřijemné, tohle podle mě patří do soukromí.
A moc nechápu, proč bych zrovna tohle měla považovat za projev lásky a zájmu. Tím je pro mě naopak spíš to, že si se mnou muž povídá o svých i mých starostech, zájmech, plánech, názorech, i jen tak o „nesmrtelnosti chrousta“, že mě pošle se na chvíli vyspat, když vidí, že jsem unavená, a mezitím nachystá večeři, že mi koupí moje oblíbené jodlo, i když sám ho nerad, a podobné drobnosti. Vulgární osahávání na veřejnosti fakt k pocitu, že jsem milována, nepotřebuju. To bych si naopak připadala jako laciná holka, která slouží hlavně na to jedno
Když potřebuju tělesnou blízkost, přijdu se k němu přitulit (v původním, nikoli mimibazarovském významu) sama, nevím, proč bych měla čekat, až to trkne jeho.
@Anonymní píše:
Otázka zní jasně. Zajímalo by mě, jak to chodí u ostatních párů..jak si vás partner přes den všímá, jak si vás všímá třeba venku na procházce…(obejme vás občas, dá vám sem tam pusu, sáhne sem tam třeba na zadek…?nebo jste prostě venku treba s prckem a jen si povídáte a víceméně na sebe nesaháte..?) A dává vám partner nějak sem tam přes den najevo, že ho něčím přitahujete?? Jako jde k vám a rád vás třeba pomačká, pozlobí, sáhne si…? Nebo ne? Chci jen vědět, jestli já sama nejsem moc přecitlivělá.. :-/ mě totiž přijde, že je můj přítel celkově trochu chladnej. Nemá potrebu občas přijít a pomuchlat mě, venku jdeme víceméně jen vedle sebe, přitom ja bych chtěla aby si me trochu vsimal a dal najevo trochu lasky a ze je semnou rad… nevim. Prijde mi ze ho snad ani nicim nepritahuju, vubec se me nejak rad treba ani obcas nedotyka, ze by treba rad sahl na zadek nebo tak…proste vubec. Sem tam přijde a da takovou letmou pusu..ale to je tak vse. A jeste k tomu to dela spis kvuli me. Vi, ze si preju aby si me vic vsimal a daval trochu vic najevo lasku a ze ho přitahuju a tak se snazi obcas aspon prijit a dat mi pusu nebo se letme dotkne zadku, ale neni to vubec zadnej chtic, nedela to kvuli sobe, ze by chtel, ale kvuli mekdyby bylo uplne po jeho tak neprijde ani obcas dat tu pusu. Proste by na me cely dny snad vubec nesahl.. jak je to u vas? Jak to mate vy?
Tuhle jsem se snažila dát chlapovi při příchodu domů pusu. Zeptal se mě, a jako vážně, jestli chci sex. Řekla jsem NE, chci pusu. Tak prej co blbneš?
@Petulka1234 píše:
Ahoj, já s partnerem jsem už pomalu 10 let, máme spolu 2 děti, nepotřebujeme se každý den pusinkovat a ujišťovat se, jak moc se milujeme…My se prostě milujeme, cítíme to stejně oba i beze slov. Samozřejmě, že máme chvilky, kdy si dáme pusu, obejmeme se, polaškujeme se spolu, ošáhneme se atd…
Ber to tak, že každý jsme jiná osobnost a každý to má u sebe nastevené zcela jinak.
Musíte to prostě cítit.
Nejvíce mě můj partner dostal tím, když jsme jednou měli hlídání, leželi jsme spolu u televize, on za mnou na mě nalepený, políbil mě na krk a řekl, že mu stále pořád stejně voním. Nic jiného říkat už dál nemusel a já věděla, že jsem pořád pro něho jen ta jediná na světě
To je kraasnyy!!!
fakt, tohle me uplne dojalo
ale mas pravdu..proste staci kdyz budeme stastni a nebudem se hadat..nemusime byt na sebe porad nelepeni…taky je fakt, ze on tohle doma taky nejspis moc nevidel. Spis naopak. Takze mozna i proto je takovej a atky proto, ze je trosku jinej nez „klasickej chlap“ proste ma celkove ty potreby nekde trosku jinde a tak ani nema moc potrebu se na me nejak lepit… i kdyz vecer se taky vzdy prituli i nekdy v noci podle toho jak se nam spi… ![]()
@Anonymní píše:
Tuhle jsem se snažila dát chlapovi při příchodu domů pusu. Zeptal se mě, a jako vážně, jestli chci sex. Řekla jsem NE, chci pusu. Tak prej co blbneš?
@Kassy kdybys cetla vse co jsem psala, vedela bys, ze ja beru za projev lasky taky jine veci nez fyzicky kontakt, ze vim ze me ma rad a ze mi to dava najevo vselijak jinak. Ale ze nevidím zadnou touhu po me. Zadny jeho chtic, jako ze bych ho ja telesne, fyzicky pritahovala aby mel obcas chut se me dotknout. Nevim jak to pospat abys to pochopila. Vim ze me miluje ale mam pocit ze ho na me jakoby sexualne, fyzicky na mym tele nic nepritahuje. O to tu jde. Ne i tj ze me nema rad ![]()