Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ještě jen, technická
, staršího furt uspávám (ležim u něj a držim ho za ruku), co byste dělali v tu dobu s miminem, kdyby bylo vzhůru? Ta situace nastala dnes. Když jsem si ho vzala do ložnice, furt něco žbrbal, bušil při tom, samozřejmě starší nemohl zabrat, vytáhla jsem i knížku, v domnění, že mě bude mimino poslouchat, místo toho radostně vejskal
. Tak jsem ho pak nechala v obývaku, ale v ohrádce být nechtěl, takže na zemi. Nebrečel a hrál si, starší usnul do 5 minut. Teď se zatim jen plazí, ale je mi jasný, že až bude chodit, začne otvírat šuplíky a tak, že to nepůjde.
Naučit spát staršího samotnýho asi taky nepujde, to by mě přítel rovnou přizabil (že ho nechávám brečet), krom toho si nejsem jistá, zda bych byla tak důsledná a měla na to nervy (už se mi estivil jednou nepovedl).
@statecna.oslice píše:
Ještě jen, technická, staršího furt uspávám (ležim u něj a držim ho za ruku), co byste dělali v tu dobu s miminem, kdyby bylo vzhůru? Ta situace nastala dnes. Když jsem si ho vzala do ložnice, furt něco žbrbal, bušil při tom, samozřejmě starší nemohl zabrat, vytáhla jsem i knížku, v domnění, že mě bude mimino poslouchat, místo toho radostně vejskal
. Tak jsem ho pak nechala v obývaku, ale v ohrádce být nechtěl, takže na zemi. Nebrečel a hrál si, starší usnul do 5 minut. Teď se zatim jen plazí, ale je mi jasný, že až bude chodit, začne otvírat šuplíky a tak, že to nepůjde.
Naučit spát staršího samotnýho asi taky nepujde, to by mě přítel rovnou přizabil (že ho nechávám brečet), krom toho si nejsem jistá, zda bych byla tak důsledná a měla na to nervy (už se mi estivil jednou nepovedl).
ahoj, nemas to lehky. S tou tchyni te teda lituju. Velka cast rodicovstvi je dat detem volnost, to nektere maminky ovsem nepochopi a pecuji dale o sve deti a vnoucata a zabere jim to veskery cas. Je skoda, ze tchyne nema nejake zajmy, nebo kamaradky, aby nebyla porad s vama doma, to my prijde stejne zvlastni.
K tomu uspavani, no neslo by se uz se starsim domluvit. Je starsi, treba si vybrat nejoblibenejsi hracku, kterou si muze vzit do postele, nechat mu otevrene dvere, nebo rozsvicene svetlo..Rict mu, ze velci kluci uz usinaji sami. U nas to taky byl dlouho boj, ale co ted spolehlive zabira u obou mych deti je pustit jim pohadku na poslouchani. To uz ani mne nevyzaduji.
Tak hodne stesti..
Myslim, ze maleho chvili v obyvaku klidne muzes chvili nechat. Otazka je, kam se vsude muze doplazit. Nase deticky byli docela akcni a fascinovalo je radio, zasuvky, kytky atd, ale nikdy se nic horsiho nestalo. Jedine co bych uz nenechala je v detske zidlicce, holcicka mi behem chvilky z zidlicky vylezla a spadla. To ji bylo opravdu malo.
Věřím, že to není lehké kor jak přitel stojí na její straně to by mě vytáčelo, ale nevim skus to uspavani odbourat přeci jen je dost velkej ja nevim mě se to radí, ale když jsem to skusila u naši male má 10 měsíců, tak do tydne usína sama ano občas plače, ale vždy dojdu jde o to aby si zvykli ty děti a nebali se že je tam nechaš jenže ty maš maleho už velkyho muže si kdykoli vylezt takže tady každa rada draha, ale snad by jsi to dovedla skloubit určitě spinka jednou denně co??? hlavně neztracet naději a dat jasně najevo co očekavaš hlavně tedy přítely a tchýni ![]()
Ahoj tato diskuse mě rozsekala. Ty ji využíváš a pak si stěžuješ? Ty ji něco dovolíš a pak se ti to nelíbí? Podle mě pokud neumíš si poradit s režimem dvou dětí, tak jak tu píšeš, tak se tchýni ani nedivím. Chodíš s dětmi vůbec ven? Věnuješ se ty sama malýmu? Maluješ si s ním? Nevím i když se hájíš tak mi přijde, že chceš od tchýně pomoc a pak když vidíš, že tě malý nepotřebuješ tak to začínáš řešit. Hlavně bych začla u sebe.
@statecna.oslice píše:
Ještě jen, technická, staršího furt uspávám (ležim u něj a držim ho za ruku), co byste dělali v tu dobu s miminem, kdyby bylo vzhůru? Ta situace nastala dnes. Když jsem si ho vzala do ložnice, furt něco žbrbal, bušil při tom, samozřejmě starší nemohl zabrat, vytáhla jsem i knížku, v domnění, že mě bude mimino poslouchat, místo toho radostně vejskal
Tvá tchýně si snad časem zvykne, neboj
S hodně autoritativními lidmi to není jednoduché, obzvlášť, pokud jsi jak píšeš „měkká“. Ale myslím si, že děláš dobře, že se snažíš být víc se svýma dětma, jsi jejich máma a oni tě a hlavně tvou lásku potřebují, i když nebudeš dokonalá, pořád to bude lepší než to, co jste provozovali doteď
Vydrž holka, moc ti fandím ![]()
Zato tvůj přítel by zasluhoval teda… Podle toho, co popisuješ, bych ho měla přizabitého několikrát denně, na podobné chování jsem alergická…
Děti snad chtěl i on, tak jaképak schovávání, když malý pláče
A pokud jsou doma problémy, obzvlášť s jeho mámou, tak by se měl snažit je řešit. Jestli má opravdu deprese, má se léčit (ne psycholog, ale psychiatr), to je nemoc stejně jako chřipka. Když nechce, ať se na ni nevymlouvá
Nejspíš ho nezměníš, tak už je na tobě, jestli s ním zůstaneš…
A k tomu uspávání - děláš to dobře, mladší si klidně chvíli může hrát sám, jen zajisti, aby se mu v době tvé nepřítomnosti nic nestalo - např. ohrádka
A neboj, až bude chodit, bude mu kolem roku a v té době už ho můžeš zkusit naučit na režim staršího, tj. spaní jen jednou po obědě. Nebo pomalu zpracuj staršího, je už dost velký, aby to pochopil - já např. vyprávěla „pohádku“ o velkém statečném chlapečkovi (jeho jména samozřejmě
), který už po obědě hezky spinkal sám a on časem chtěl taky
Nebo třeba zkus říct, že jen něco uděláš a přijdeš, on bude ležet a mezitím třeba usne
Musíš zjistit, co na něj bude fungovat
Přeju pevné nervy ![]()
Myslím, že hlavní důvod přítelovy nervozity není práce, ale to, že sedí zadkem na dvou židlích. A nedokáže odporovat autoritativní matce. Doporučuju odborníka. Tobě pomůže získat sebevědomí a poradí, jak s babkou jednat a jaké si máte stanovit pravidla. Přítelovi se snad rozsvítí, když mu někdo zvenčí řekne, že to není normální.
@statecna.oslice : no, napsala jsem jen to, co jsem si myslela. Každý názor se musí brát trošku s rezervou, protože každý je jiný a hlavně nikdo přesně neví o co u Vás jde.
já Ti přeji hodně štěstí hlavně a síly, aby si vše dobře vyřešila! Manžela který bude stát i při Tobě a měla jsi domácnost takovou, jakou ji chceš jen a jen ty!