Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Joooo, tak to už dělám každý den asi 14 dní… „Mohl bys prosím zítra natřít ten regál?“ „Mohl bys dnes vynést pytel s plasty?“ … Nakonec to stejně udělám sama a vynesu je. Atd. A to je špatně. Asi my ženské musíme vydržet, zatnout zuby a opakovat chlapovi co po něm chceme a hlavně to neudělat.
Angua píše:palošek píše:Doplním - přiděláš, prosím, ZÍTRA tu poličku?
Clapovi se musí říct vše přímo, on neumí číst ženské myšlenky. Žádné chtěla bych, abys přidělal poličku… ale přidělej prosím poličku…![]()
![]()
Ten časový údaj je velice, velice důležitý
Angua píše:palošek píše:Doplním - přiděláš, prosím, ZÍTRA tu poličku?
Clapovi se musí říct vše přímo, on neumí číst ženské myšlenky. Žádné chtěla bych, abys přidělal poličku… ale přidělej prosím poličku…![]()
![]()
Ten časový údaj je velice, velice důležitý
he he.. já na poličku čekala rok, pak jsem si jí přivrtala sama. Pak jednu dělal on, a když jsem vidělajak, nejraděj bych ho přetáhla tou poličkou po hlavě
… nevěřím že je můj chlap v tomto směru tak levej alínej, alepřijdemi že ze sebe raděj dělá blbce aby to nemusel dělat bo ho to nebaví
(pst)
Zakladatelko tohle je těžký. Řekla bych že má prostě jen klasickou ponorku.
Zaručeně fungující radu nemám. Já tohle řešila tím, že jsem za nim přišla a zeptala jsem se ho jestli je všechno v pohodě. Následovala vždy mnou již očekávaná odpověď „no jasně, proč jako?“ a na tu jsem měla odpověď hned na smeč já: „poslední dobou jsi nějakej jinej“ Všechno v klidu, žádný ironický tóny či výčitky. Říct to hezky a mile.
Takhle bych začala a pokračování je na tobě. Ty musíš zhodnotit situaci, znáš ho nejlíp, já ho neznám, jsi ženská sakra, my to přece umíme ![]()
Hodně štěstí! ![]()
asi to není jen o poličce, že? možná že by to stálo za větší diskuzi - v klidu si promluvit, co tě štve…
Chlapi jsou vesměs stejný - na nepříjemnou rozpravu je třeba, aby byl najezenej, ne moc unavenej, neřešil nějakej velkej problém v práci… no, můžeš začít malou pochvalou (za co seš ráda u něj v poslední době) a pak mu prostě řekni, co ti vadí.
Black_Orchids píše: , můžeš začít malou pochvalou (za co seš ráda u něj v poslední době) a pak mu prostě řekni, co ti vadí.
jo jo jo pravda, to funguje teď s mým chlapem. je potřeba je pozitivně naladit a chválenej chlap je chlap co hned potom začne plnit na 120%
Fakt!
A pak už nějakou „kritiku“ přežije líp než kdybys rovnou začala tím co se ti nelíbí. ![]()
už to vííím … hele nevyprchává nějak po 2 letech ta zamilovnost veliká?? Jak spdnou ty růžový brejle … ![]()
On už se nemusí nějak přemáhat, bojovat,předvádět .. je to jen chlap …a jí spadli ty brejle … ![]()
andela píše:he he.. já na poličku čekala rok, pak jsem si jí přivrtala sama. Pak jednu dělal on, a když jsem vidělajak, nejraděj bych ho přetáhla tou poličkou po hlavě
- hovor rozhodně nezačínat když přijde z práce, počkat nejlépe na den volna. To bude vyhajaný, neutahaný,možná i vdobré náladě po dobrém obědě nebo večeři
.
- nevyčítat!!! Ty neděláš, ty děláš, tys byl ty jsi a pod … ale na rovinu říct hele, mě seto nelíbí že je to takhle.
- snažit se neštěkat .. to je na prd, začne i on, zhádáte se a nic nevyřešíte, stejně tak jako když začneš brečet …
… nevěřím že je můj chlap v tomto směru tak levej alínej, alepřijdemi že ze sebe raděj dělá blbce aby to nemusel dělat bo ho to nebaví
![]()
(pst)
jj, holky…máte pravdu…já mám ponorku, do toho ty spadlý růžový brýle…asi je to normální…jen mě asi překvapilo, že najednou je takovej bez energie a zájmu…ale asi to tak je všude…zítra si s ním popovídám a uvidíme…jinak je to chlap k nezaplacení
Tak držte palce a díky za rady a povzbuzení
Jj, ženský aby zkously spoustu věcí, co? ![]()
MirušeProdigy píše:Black_Orchids píše: , můžeš začít malou pochvalou (za co seš ráda u něj v poslední době) a pak mu prostě řekni, co ti vadí.jo jo jo pravda, to funguje teď s mým chlapem. je potřeba je pozitivně naladit a chválenej chlap je chlap co hned potom začne plnit na 120%Fakt!
A pak už nějakou „kritiku“ přežije líp než kdybys rovnou začala tím co se ti nelíbí.
janina.sun píše:andela píše:he he.. já na poličku čekala rok, pak jsem si jí přivrtala sama. Pak jednu dělal on, a když jsem vidělajak, nejraděj bych ho přetáhla tou poličkou po hlavě
- hovor rozhodně nezačínat když přijde z práce, počkat nejlépe na den volna. To bude vyhajaný, neutahaný,možná i vdobré náladě po dobrém obědě nebo večeři
.
- nevyčítat!!! Ty neděláš, ty děláš, tys byl ty jsi a pod … ale na rovinu říct hele, mě seto nelíbí že je to takhle.
- snažit se neštěkat .. to je na prd, začne i on, zhádáte se a nic nevyřešíte, stejně tak jako když začneš brečet …
![]()
(pst)
![]()
![]()
ty palce jsou pro mě ??
jo jsem holka šikovná
Já vím, le ráda to slyším ![]()
U nás jde i o to, že nemám trpělivost na něco dlouho čekat, neřikám že hned teďmusí jít a dělat … ale chápete
. A milionkrít prosit …
. Někdo mi říkal že mám překousnout hrdost .. nevim .. možná jen všechno dohromady udělalo to, že co zmůžu udělám sám a třeba běhat kolem auta mě baví víc než žehlení ![]()
andela píše:janina.sun píše:ty palce jsou pro mě ??andela píše:he he.. já na poličku čekala rok, pak jsem si jí přivrtala sama. Pak jednu dělal on, a když jsem vidělajak, nejraděj bych ho přetáhla tou poličkou po hlavě
.
![]()
(pst)
![]()
![]()
![]()
jo jsem holka šikovná
Já vím, le ráda to slyším
U nás jde i o to, že nemám trpělivost na něco dlouho čekat, neřikám že hned teďmusí jít a dělat … ale chápete. A milionkrít prosit …
![]()
. Někdo mi říkal že mám překousnout hrdost .. nevim .. možná jen všechno dohromady udělalo to, že co zmůžu udělám sám a třeba běhat kolem auta mě baví víc než žehlení
jj, palce byly pro Tebe
za ty body, co jsi uvedla, to opravdu sedí a i za Tvou šikovnost
![]()
Black_Orchids píše:Šmarjá hladovej chlap…to je horší než živelná pohromaMirušeProdigy píše:Black_Orchids píše: , můžeš začít malou pochvalou (za co seš ráda u něj v poslední době) a pak mu prostě řekni, co ti vadí.jo jo jo pravda, to funguje teď s mým chlapem. je potřeba je pozitivně naladit a chválenej chlap je chlap co hned potom začne plnit na 120%Fakt!
A pak už nějakou „kritiku“ přežije líp než kdybys rovnou začala tím co se ti nelíbí.
a navíc, když je víkend a větší klídek.
Protože když na něj vybalím něco v týdnu hned jak přijde uštvanej z práce, s telefonem ještě na uchu, navíc hladovej, tak se ještě víc pohádáme..
Jinak zakladatelko pro dlouhé večery doporučuju luxusní knihu o partnerství, lásce, mužích a ženách… „Muži jsou z Marsu a ženy z Venuše“ napsal John Gray…geniální člověk. Toho bych chtěla za manžela ![]()
Je to čtivá, pěkná knížka, vysvětluje rozdíly mezi mužem a ženou a i když se po pár stránkách zdá, že rozdíly jsou nepřekonatelný a jak spolu tyhle dva druhy vůbec můžou tvořit pár, je tam milion rad, vysvětlení atp ze strany obou pohlaví atd atd…
Fakt, tahle kniha by neměla chybět v žádné domácnosti. Má spoustu „poddruhů“ ale tahle je základní.
Příspěvek upraven 15.02.11 v 22:53
Anonymní píše:
jj, holky…máte pravdu…já mám ponorku, do toho ty spadlý růžový brýle…asi je to normální…jen mě asi překvapilo, že najednou je takovej bez energie a zájmu…ale asi to tak je všude…zítra si s ním popovídám a uvidíme…jinak je to chlap k nezaplaceníTak držte palce a díky za rady a povzbuzení
Jj, ženský aby zkously spoustu věcí, co?
tak tak, chlapi jsou bačkory a znáš to.. ženská vydrží víc než kůň
.
Chce to najít tu správnou cestu … já se třeba smým nehádám, my diskutujeme
(sem se nahádala dost s ex a vím že se tím prd vyřeší, tak to nedělám)
Chlap mnohé věci stejně nepochopí … a je na nás jak to ustojíme.
pro vás … možná stačí nový zážitek .. nový směr, něco co okoření šeď dnů (oo jak poetické že
) nějakej výlet, večeře, poszení se známmi … nevím co spolu děláte ve volném čase a c ne..
nebo ho vyho´d do hospody v pátek večer, a v sobotu bude super naladěn, a pak s ním pokecej ![]()
andela píše:Anonymní píše:
jj, holky…máte pravdu…já mám ponorku, do toho ty spadlý růžový brýle…asi je to normální…jen mě asi překvapilo, že najednou je takovej bez energie a zájmu…ale asi to tak je všude…zítra si s ním popovídám a uvidíme…jinak je to chlap k nezaplaceníTak držte palce a díky za rady a povzbuzení
Jj, ženský aby zkously spoustu věcí, co?
tak tak, chlapi jsou bačkory a znáš to.. ženská vydrží víc než kůň
nebo ho vyho´d do hospody v pátek večer, a v sobotu bude super naladěn, a pak s ním pokecej.
Chce to najít tu správnou cestu … já se třeba smým nehádám, my diskutujeme(sem se nahádala dost s ex a vím že se tím prd vyřeší, tak to nedělám)
Chlap mnohé věci stejně nepochopí … a je na nás jak to ustojíme.
pro vás … možná stačí nový zážitek .. nový směr, něco co okoření šeď dnů (oo jak poetické že) nějakej výlet, večeře, poszení se známmi … nevím co spolu děláte ve volném čase a c ne..
No, právě jsem teď byla dva víkendy sama venku, protože se mu „nechtělo“…a já doma dřepět tedy nebudu..dala jsem si prochajdu, zašla na pokec k bratránkovi a jeho ženě…a tento víkend jedeme na romantický wellness víkend, který jsem mu dala k Vánocům…tak snad se to tam nějak „spraví“
ale i tak bych zkusila zítra popovídat…
janina.sun píše:andela píše:jj, palce byly pro Tebejanina.sun píše:ty palce jsou pro mě ??andela píše:he he.. já na poličku čekala rok, pak jsem si jí přivrtala sama. Pak jednu dělal on, a když jsem vidělajak, nejraděj bych ho přetáhla tou poličkou po hlavě
.
![]()
(pst)
![]()
![]()
![]()
jo jsem holka šikovná
Já vím, le ráda to slyším
U nás jde i o to, že nemám trpělivost na něco dlouho čekat, neřikám že hned teďmusí jít a dělat … ale chápete. A milionkrít prosit …
![]()
. Někdo mi říkal že mám překousnout hrdost .. nevim .. možná jen všechno dohromady udělalo to, že co zmůžu udělám sám a třeba běhat kolem auta mě baví víc než žehlení
za ty body, co jsi uvedla, to opravdu sedí a i za Tvou šikovnost
![]()
No jo, léta praxe
… ale vážně .. s ex jsem byla 5 let z toho 3 roky bydlení, s nynějším miláškem 7 bydlení defakto od počátku … z toho prvního jsem si vzala hodně… a už 7 let mi to funguje ![]()
např. naše první hádka začla jeho proslovem, který jsem přerušila větou:" a di ty broučku" (s patřičným, výmluvným, uklidňujícím tonem v hlase) to ho tak nasštvalo, že zmlknul a až večer mi řekl že mi chtěl vynadat a tak a byl už v klidu
Víckrát jsem neměla šanci to vyzkoušet, bo tvrdí že se semnou nedá hádat ![]()