Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
já obvykle řeknu „prosím Tě, až budeš mít čas, mohl bys udělat…“ a pak už se o to nestarám, až to bude, tak to bude, někdy třeba i za rok, občas připomenu. Když už jsem ale tři roky skučela o poličky, bylo třeba změnit taktiku. Takže když jsme jeli se známými na hory, tak jsem se toho kluka zeptala, jak dlouho by mu trvalo udělat dvě poličky a že prý tak půl dne se vším všudy. A na to jsem muži řekla, vidíš trvalo by mu to jen půl dne. Příští víkend jsem je měla a netrvalo to ani tak dlouho. ![]()
B.T. píše:
já obvykle řeknu „prosím Tě, až budeš mít čas, mohl bys udělat…“ a pak už se o to nestarám, až to bude, tak to bude, někdy třeba i za rok, občas připomenu. Když už jsem ale tři roky skučela o poličky, bylo třeba změnit taktiku. Takže když jsme jeli se známými na hory, tak jsem se toho kluka zeptala, jak dlouho by mu trvalo udělat dvě poličky a že prý tak půl dne se vším všudy. A na to jsem muži řekla, vidíš trvalo by mu to jen půl dne. Příští víkend jsem je měla a netrvalo to ani tak dlouho.
zlatíčko, skočíš se smetím??
néé, klidně zítra … nebo víš co, nech to na příští týden
šel hned ![]()
u nás taktika chválení, srovnávání jínými, připomínání nefunguje … a já faktnemám trpělivost na to ho přemlouvat do nekonečna … na tu poličku jsem čekala fakt rok a kousíček .. přidělala jsem si ju pak sama. Ale aspoň mě pochválil ![]()
Tak to MM je vzteklý, když se to po něm chce neplánovaně teď hned. On s tím musí počítat
Tak je vhodné to chtít alespoň několik hodin předem… Teď jsem napnutá, do příštího pátku má zařídit desku k postýlce ![]()
Prý hodně záleží, jak to formulujeme. Neříkat : mohl bys, prosím, vynést smetí (možná odpověď: nemohl) ale říct jasně : vynes, prosím, smetí
Chlapi reagují na jednoduché povely ![]()
Ale co moc nechápu, že ti vadí, když si nechá na sobě svetr a dokonce si ho vezme druhý den. To mě by tak někdo mohl tohle vyčíst a pošlu ho někam. Promiň.
revu píše:
Prý hodně záleží, jak to formulujeme. Neříkat : mohl bys, prosím, vynést smetí (možná odpověď: nemohl) ale říct jasně : vynes, prosím, smetí
Chlapi reagují na jednoduché povely
Ale co moc nechápu, že ti vadí, když si nechá na sobě svetr a dokonce si ho vezme druhý den. To mě by tak někdo mohl tohle vyčíst a pošlu ho někam. Promiň.
Ten svetr mě taky zaujal, ale já už jsem si zvykla, že jsem asi prase
![]()
Angua píše:revu píše:Ten svetr mě taky zaujal, ale já už jsem si zvykla, že jsem asi prase
Ale co moc nechápu, že ti vadí, když si nechá na sobě svetr a dokonce si ho vezme druhý den. To mě by tak někdo mohl tohle vyčíst a pošlu ho někam. Promiň.![]()
![]()
Tak to já jsem zjistila až teď, že jsem prase, do teď jsem neměla tušení ![]()
revu píše:Angua píše:Tak to já jsem zjistila až teď, že jsem prase, do teď jsem neměla tušenírevu píše:Ten svetr mě taky zaujal, ale já už jsem si zvykla, že jsem asi prase
Ale co moc nechápu, že ti vadí, když si nechá na sobě svetr a dokonce si ho vezme druhý den. To mě by tak někdo mohl tohle vyčíst a pošlu ho někam. Promiň.![]()
![]()
Tak to buď ráda, že ses neúčastnila té diskuze o tom, jak o sebe maminky pečují, když jsou na MD
Já jsem sice měla podezření už od té doby, kdy v rádiu říkali, že normální člověk se sprchuje 2× denně, ale tam se mi to potvrdilo definitivně ![]()
Omlouvám se za OT
Teď mi došlo, že jsem nenapsala ještě nic k tématu - takže muže hlavně nakrmit a nic neřešit, když jde v TV sport nebo má něco rozdělané ![]()
Kamarádce řekla psycholožka, že chlapy jsou jako psy. Potřebují jasný stručný povel, žádný omáčky okolo. A funguje to. Sice nemůžeš rozkazovat a sekýrovat, ale jasně zdělit svou žádost.
Anqua : OT nevadí, stejně už tu nikdo není ![]()
Ty mi ale bereš moje poslední iluze, jsem na tom opravdu moc špatně
Zkusím tu diskusi pohledat, přeci mi to tu nebudeš servírovat po troškách ![]()
Jak? Že mu řekneš na rovinu, co tě trápí. Žádné chození kolem horké kaše, neboť je to ztráta času.
revu píše:
Anqua : OT nevadí, stejně už tu nikdo není
Ty mi ale bereš moje poslední iluze, jsem na tom opravdu moc špatněZkusím tu diskusi pohledat, přeci mi to tu nebudeš servírovat po troškách
Jsme ji našla , ale bylo to ještě asi někde jinde… Akorát už nevím, kde
Beztak zas nějaký OT ![]()
A jak mu říct, že chceš sex? U nás zabralo, když se zaptal, co budu v neděli vařit. Odpověděla jsem, že NIC. Vytřeštil oči. A já jsem mu s ledovým klidem řekla, že vím o tom, že láska prochází žaludkem. Ale že nejen žaludkem. A že když u nás neprochází jinými části těla, tak nebude procházet ani žaludkem. Večer byl sex.
a druhý den jsem uvařila ![]()
JančaK píše:
Kamarádce řekla psycholožka, že chlapy jsou jako psy. Potřebují jasný stručný povel, žádný omáčky okolo. A funguje to. Sice nemůžeš rozkazovat a sekýrovat, ale jasně zdělit svou žádost.