Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Teda, asi budu muset zítra(po dvou týdnech) zavolat tchýni a říct ji, jak je zlatá. Jako mám ji ráda, ale mluvit s ní denně půl hodiny, to nemluvím ani s manželem
mobilní telefony jsou pekelná věc, nejhorší na nich je, že je skoro hřích to nezvednout po druhém zazvonění. Já zvedám tak jeden hovor z deseti a až když mám chuť, volám zpět. Překvapivě si všichni zvykli, ale jsem vyvrhel ![]()
Zakladatelko, že chce něco tchýně je jedna věc. Další je, jak to uděláš Ty. Poslouchat nemusíš, vlastně ano - svoji intuici. Nemusíš ustupovat, nechat si narušovat soukromí, rozhdádat se s partnerem… On je, promiň, ňouma, který si nechce udělat mínus u matinky. Pokud se chce tchýně půlhodiny vybavovat po telefonu, může to dělat s ním. Navštívit ji také může doma on… atd. ![]()
Nechápu, kdo tě nutí zvedat její hovor? Kdo tě nutí ji pouštět do baráku? Manželovi bych jasně řekla, že pokud chce být rodina, tak má stát za svou novou rodinou - manželkou a dítětem. Pokud chtěl zůstat „rodina“ s maminkou, neměl se ženit. Musí si uvědomit, že teď je v jeho životě důležitější žena, než jeho matka. Pokud by nechtěl, tak pro mě by byl signál to ukončit. Bude to jenom horší a ty se budeš dusit neskutečně celej život. Láska k rodičům je ok, ale nikdy by se neměla motat do nového partnerského vztahu. Jo a tchyni bych taky řekla, ať se stará o sebe a svoje vztahy. Pokud partner potřebuje vrbu, tak ať jde taky psychologovi a to samý ona. Nemyslím to jako vysmívání, ono by to lidem občas dost pomohlo…
@KimL píše:
Nechápu, kdo tě nutí zvedat její hovor? Kdo tě nutí ji pouštět do baráku? Manželovi bych jasně řekla, že pokud chce být rodina, tak má stát za svou novou rodinou - manželkou a dítětem. Pokud chtěl zůstat „rodina“ s maminkou, neměl se ženit. Musí si uvědomit, že teď je v jeho životě důležitější žena, než jeho matka. Pokud by nechtěl, tak pro mě by byl signál to ukončit. Bude to jenom horší a ty se budeš dusit neskutečně celej život. Láska k rodičům je ok, ale nikdy by se neměla motat do nového partnerského vztahu. Jo a tchyni bych taky řekla, ať se stará o sebe a svoje vztahy. Pokud partner potřebuje vrbu, tak ať jde taky psychologovi a to samý ona. Nemyslím to jako vysmívání, ono by to lidem občas dost pomohlo…
Mám naprosto stejný názor jako ty ![]()
Ovšem při prosazování éhle teorie jsem těžce narazila. Celá rodina včetně tehdy přítele mě nařkla, že rozvracím rodinu, jsem majetnická, chlapa chci pro sebe. Chlap jim samozřejmě přitakával a dorazil mě tím, proč je prý ve mně tolik zloby.
Takže rozchod.
Dle mého teorie dobrá, avšak v praxi to někdy dopadne takto ![]()
@Anonymní píše:
Dlouhodobé partnerské problémy o kterých bohužel ví… Problémy s rodiči v minulosti… Ale tajně nevím jestli to půjde udělat… Chci to nějak probrat s přítelem…
Tchyne z tebe dela blazna a ty se nechas… Uz tomu i skoro veris…
Pujdes k psychologovi a bude te mit presne tam, kde te chce mit.
Bude vypravet jakej jsi blazen, ze musis chodit ke cvokari.
Hlášení z návštěvy - byli jsme tam o víkendu… Připletla se tam i známá a ta jen kroutila očima co mi všechno tchýně říká… Tak jsem ji v nějakých maličkostech se snažila oponovat… Uvidíme čekaji nás s ní tenhle týden asi dvě návštěvy… Ale musím říct, že co jsem teda začala lhát tchyni, že nejsme doma a promluvila jsem si o tom to problému s přítelem ( tak přítel začal být pozornější )