Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní píše:
Zakladatelka.
Mám stejný názor jako anonymní 2. Ano, snad nejhorší je si přiznat, že mi partner lhal. Já spíš hledala tu chybu u sebe, proč se to stalo mě, co ho k tomu vedlo. Ono, když člověk začne zahýbat, tak se ty lži prostě nabalují a pak je těžký to nějak ukočírovat, to není polehčující okolnost, ale když to beru čistě racionálně, tak to takhle prostě je. U nás je to už několik měsíců po a pořád mám pocity na houpačce. Snažím se rozumově přesvědčit, že mu věřím, ale ten červík tam pořád hlodá, je to prostě boj sama se sebou. Dneska už to sebeobviňování tak neprožívám, jen jsem došla k závěru, že můj muž je taky jen člověk, spadly mi ty růžové brýle a vím, že nevěra je součástí lidských životů. Do té doby jsem taky byla tak striktní v názorech, že nevěra je u mě konečná, teď jsem to přehodnotila. Každopádně v tomhle případě je lepší fakt nepátrat po podrobnostech a čím člověk ví míň, tím líp se s tím vypořádá.
Můj manžel si našel milenku - přítelkyni od kamaráda. Mě řekl, že se chce rozvést, že nám to „prý neklape“. Zkrátka ze mě udělal blbku,přitom se už scházel s touto slípkou. Od té doby se začal chovat tak jako nikdy, nadávky, urážky sprosté, vyhrožování zabitím, převádění majetku na jeho otce aby nemusel platit velké alimenty, no zkrátka úplně jiný člověk - zlý až krutý. V lednu 2010 se k ní nastěhoval ve svém hnusném jednání pokračoval i nadále a to jak ke mě tak ke svému synovi. Vše bylo špatně prý - náš celý vztah od začátku až do konce. a viník samozřejmě já !!!!
Dopadlo to tak, že na začátku března mi volal s brekem jestli by se k nám zpět mohl vrátit.
Vzala jsem ho zpátky, navštěvovali manž. poradnu. A jak už holky psaly, to že s ní měl intimní poměr, že si chodili do divadla, kina, trávili spolu silvestra atd vše překonám ale to co vypustil z pusy o mě, o synovi, jak ho syn prosil a to doslova na kolenou aby s ním byl o chvíli déle ale on pospíchal, protože měli koupené lístky kina. Toto bohužel ve mě bude už napořád. To bohužel zapomenout nemůžu ani to nejde.
Anonymní píše:
Můj manžel si našel milenku - přítelkyni od kamaráda. Mě řekl, že se chce rozvést, že nám to „prý neklape“. Zkrátka ze mě udělal blbku,přitom se už scházel s touto slípkou. Od té doby se začal chovat tak jako nikdy, nadávky, urážky sprosté, vyhrožování zabitím, převádění majetku na jeho otce aby nemusel platit velké alimenty, no zkrátka úplně jiný člověk - zlý až krutý. V lednu 2010 se k ní nastěhoval ve svém hnusném jednání pokračoval i nadále a to jak ke mě tak ke svému synovi. Vše bylo špatně prý - náš celý vztah od začátku až do konce. a viník samozřejmě já !!!!
Dopadlo to tak, že na začátku března mi volal s brekem jestli by se k nám zpět mohl vrátit.
Vzala jsem ho zpátky, navštěvovali manž. poradnu. A jak už holky psaly, to že s ní měl intimní poměr, že si chodili do divadla, kina, trávili spolu silvestra atd vše překonám ale to co vypustil z pusy o mě, o synovi, jak ho syn prosil a to doslova na kolenou aby s ním byl o chvíli déle ale on pospíchal, protože měli koupené lístky kina. Toto bohužel ve mě bude už napořád. To bohužel zapomenout nemůžu ani to nejde.
Tak to jsi tedy dobrá, žes to ustála. Můj manžel se k nám choval pořád stejně, nebyl hrubý ani neurážel, ale samozřejmě změny jsem na něm viděla, byl myšlenkama jindy, trochu podrážděný, s péčí o sebe to až přeháněl ![]()
XY2 - přesně, hledala jsem ty mouchy na sobě, porovnávala se a k čemu to bylo? Naprosto na houby
Tenkrát i kdybych byla miss ČR s IQ 200, tak on byl prostě zamilovaný a ikdyž se rozumově rozhodl zůstat, dlouho to ještě trvalo než ho přešly city k ní. No nevím, jestli náš příběh bude mít happy end a přesně jak jsi napsala, za pár let se situace může otočit a kdo ví, co nám život ještě přinese.
Anonymní píše:
To období potom, když se rozhodne pro tebe a zůstane, je taky strašně těžký. Pokud je nebo byl do oné třetí zamilovanej, tak to prostě nezmizí ze dne na den. U nás to mělo první kolo v září 2010…to jsem přišla na to, že se něco děje, ale on tvrdil, že je to jen platonické, po Novém roce jsem zjistila, že to je jeho kolegyně. Následovalo několik fakt horkých dní, kdy se nakonec rozhodl pro mne. Ona z jejich firmy odešla na konci ledna. A teprve poté, tj. poslední měsíc mám pocit, že se z toho úplně dostal. Vlastně dodnes nevím, co přesně mezi nimi bylo nebo nebylo a teď už je to jedno…
Jenom ze zkušenosti vím, že i když chlap udělá konečné rozhodnutí a zůstane, tak pokud k ní něco cítí, tak to prostě trvá než ho to přejde a ty chvilky, když najednou začne koukat do blba a tebe napadne, že musí určitě myslet na ní, jsou fakt peklo ![]()
Jj, zkušenost stejná. Člověk si pak přijde už jak paranoidní pako, oba se navzájem pozorují a přemýšlí, co tomu druhýmu běhá hlavou. Ale ikdyž ta druhá zmizne ze života, tak stejně člověk občas myslí na to, co když to třeba není tak definitivně ukončený, možností je spousta, jak to udělat tak, aby nikdo nevěděl a pak je to právě zas o té důvěře v toho partnera. Já dodnes mám blbý pocity, když někdy sedí u počítače a něco píše nebo když má telefon u sebe, tak už mi hlavou začnou běhat černý scénáře.
Anonymní píše:
Jj, zkušenost stejná. Člověk si pak přijde už jak paranoidní pako, oba se navzájem pozorují a přemýšlí, co tomu druhýmu běhá hlavou. Ale ikdyž ta druhá zmizne ze života, tak stejně člověk občas myslí na to, co když to třeba není tak definitivně ukončený, možností je spousta, jak to udělat tak, aby nikdo nevěděl a pak je to právě zas o té důvěře v toho partnera. Já dodnes mám blbý pocity, když někdy sedí u počítače a něco píše nebo když má telefon u sebe, tak už mi hlavou začnou běhat černý scénáře.
Anonymní píše:Anonymní píše:Přiznám se, že po tomhle nevím, jestli bych s ním zůstávala, zvlášť jestli se to táhlo delší dobu. My měli „štěstí“, že ze mě prostě jen dělal blba, že přece s nikým nic nemá atd. Jinak mám a měla jsem pocity jako většina tady, člověk ze začátku slyšel i távu růst, ale postupem času se to urovnalo. Teď, když uvažuji, jestli bych jednala stejně zjišťuji, že ano. I když možná jsem sto měla jednodušší v tom, že tehdy v mém okolí byla spousta okolností, které mě ve vztahu udrželo.
A teď budu sebekritická a přiznám se, že poté, co mi manžel zahnul a stále ze mě dělal toho blba, tak jsem mu zahla také. Nebylo to nijak cílené, ale stalo se. Nejsem na to hrdá, ale mě to pomohlo. Přestala jsem se cítit jak hňup, který přece vždy musí být ten rozumný, který vždy jedná správně. Dosáhla jsem toho, že alespoň já sama pro sebe si mohla říct:„a máš to, co jsi chtěl, tak máš; když můžeš ty, tak proč ne já“. Tohle je tedy věc, kterou bych zpětně asi dělat nechtěla, ale mě to pomohlo po psychické stránce, přestala jsem se navážet do manžela, protože už i já měla máslo na hlavě a doma byl konečně klid, ze kterého se mohlo stavět něco nového.
Ještě mě napadlo, že když jsem tohle všechno řešila já, tak v rádiu mluvil Uzel a říkal, že nevěra se nemá odpouštět, ta se má zapomenout. Já nezapomněla, ale naučila se ží s tím, že byla a život jde dál, ale snad už bez ní.
Anonymní píše: Více
Zakladatelka.
Anonyme 2, docela jsem se musela pousmát nad tou satisfakcí, žes mu to oplatila. Ikdyž se to prý nemá, věřím, že to ženské dokáže zvednout sebevědomí a někdy nad tím v myšlenkách taky koketuju, ale čistě z pohodlnosti bych to pravděpodobně neudělala. Co kdyby to prasklo nebo co kdybych se náhodou zamilovala já? Prostě to nechci pokoušet, protože vím, že si ve finále nevybereš, všude je to po čase stereotyp. Taky jsem byla ta rozumější a racionálnější, možná kdybych udělala pořádnou scénu, bylo by vzrůšo ![]()
Ono když už ve vztahu jsou děti, tak to rozhodování je nejen za sebe, ale i za děti a pak ihned pálit mosty „jen“ kvůli nevěře je ne vždy ta správná volba. Jinak můj muž občas taky zažárlí, tuhle mě překvapil nečekaně doma načesanou a nalíčenou a začal se roztomile vyptávat ![]()
Anonymní píše:
Zakladatelka.
Anonyme 2, docela jsem se musela pousmát nad tou satisfakcí, žes mu to oplatila. Ikdyž se to prý nemá, věřím, že to ženské dokáže zvednout sebevědomí a někdy nad tím v myšlenkách taky koketuju, ale čistě z pohodlnosti bych to pravděpodobně neudělala. Co kdyby to prasklo nebo co kdybych se náhodou zamilovala já? Prostě to nechci pokoušet, protože vím, že si ve finále nevybereš, všude je to po čase stereotyp. Taky jsem byla ta rozumější a racionálnější, možná kdybych udělala pořádnou scénu, bylo by vzrůšo
Ono když už ve vztahu jsou děti, tak to rozhodování je nejen za sebe, ale i za děti a pak ihned pálit mosty „jen“ kvůli nevěře je ne vždy ta správná volba. Jinak můj muž občas taky zažárlí, tuhle mě překvapil nečekaně doma načesanou a nalíčenou a začal se roztomile vyptávat
Anonymní píše:
zakladatelko to věřím, že tě náznak žárlivosti ze strany manžela potěší, to mě také a mysím, že každou normální ženskou.
S tou satisfakcí to bylo vážně neplánované a necílené. Ono to bude znít blbě (nebo se to spíš blbě bude číst), ale já skoro nepoznala, že vlastně začínám zahýbat. Jak jsem psala, bylo to u nás dost špatné, takže i náš sexuální život šel do háje, takže jsme spolu hodně dlouho nespali. A pro mě i myšlenka na sex (když přeci každý chlap může takhle zradit) nebyla zrovna příjemná. No a když jsem se tehdy sešla s kamarádem, kterého jsem znala už roky a kterého jsem nikdy jako sexuální objekt neviděla, tak mi s ním bylo dobře, on viděl, že jsem smutná, objal mě, já jeho.. no on se vzrušil a mě když to došlo, tak jsem si s hrůzou uvědomila, že vlastně už ani nevím, co dělat se vzrušeným chlapem
Ale zjistila jsem to za celkem krátkou dobu
![]()
Anonymní píše:
zakladatelko to věřím, že tě náznak žárlivosti ze strany manžela potěší, to mě také a mysím, že každou normální ženskou.
S tou satisfakcí to bylo vážně neplánované a necílené. Ono to bude znít blbě (nebo se to spíš blbě bude číst), ale já skoro nepoznala, že vlastně začínám zahýbat. Jak jsem psala, bylo to u nás dost špatné, takže i náš sexuální život šel do háje, takže jsme spolu hodně dlouho nespali. A pro mě i myšlenka na sex (když přeci každý chlap může takhle zradit) nebyla zrovna příjemná. No a když jsem se tehdy sešla s kamarádem, kterého jsem znala už roky a kterého jsem nikdy jako sexuální objekt neviděla, tak mi s ním bylo dobře, on viděl, že jsem smutná, objal mě, já jeho.. no on se vzrušil a mě když to došlo, tak jsem si s hrůzou uvědomila, že vlastně už ani nevím, co dělat se vzrušeným chlapem
Ale zjistila jsem to za celkem krátkou dobu
![]()
Hele anonymko, nechceš o tom napsat povídku?? Docela rád bych si ji přečetl…
![]()
Anonymní píše:
Ono to bude znít blbě (nebo se to spíš blbě bude číst), ale já skoro nepoznala, že vlastně začínám zahýbat.
Ono to totiž většinou vznikne tak nějak nevinně a pak když už si člověk uvědomí, co způsobil, tak se většinou snaží ty následky nějak brzdit nějakou lží. A ty se potom nabalují a jeden neví, jak z toho ven
Zakladatelka