Jaká pravidla při bydlení s tchýní?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
10.3.17 14:45

Díky všem za rady, asi jsem úplně čekala co mi odpovíte :-) Je mi zase líto, že malá přijde o babičku když budeme pořád na nože, má jí ráda. Taky tchána je mi líto, ten to fakt špatně nese, pořád se s tchýní hadaji kvůli tomu, ale ona je to taková k. á. a že to prostě dál nejde.

• Citovat
  • Upravit
3604
10.3.17 14:46

Kouli tam nedávej, to je vyloženě válečnej akt. Snaž se v klidu domluvit. Stojí to za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3604
10.3.17 14:47
@Anonymní píše:
Díky všem za rady, asi jsem úplně čekala co mi odpovíte :-) Je mi zase líto, že malá přijde o babičku když budeme pořád na nože, má jí ráda. Taky tchána je mi líto, ten to fakt špatně nese, pořád se s tchýní hadaji kvůli tomu, ale ona je to taková k. á. a že to prostě dál nejde.

O X důvodů víc to zvládnout v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.17 14:47

@Pavlos-Grey no právě to nechci, to by jí ještě víc nasralo :nevim:

• Citovat
  • Upravit
10.3.17 14:48

Jo jo, bydlení s tchánovcema.. :think: Mě stačilo, když jsem s manželem jen chodila. V létě jsem u něj přespávala, ráno v 7 se tchýně vkrádá do pokoje a zavírá okno, prý abysme tam neměli vedro. 8o Jen jsme teda leželi a šeptem si povídali, ale stejně 8o A celkově soukromí žádný - dveře do pokoje nechávali furt otevřený, nebo nám tam posílali psa. 8o Je mi jasný, že kdybysme tam bydleli, tak bysme se jen hádali. Všechno by bylo jejich a jelo podle jejich zvyků a my bysme nemohli nic :nevim: Bydlíme každej ve svým a vztahy se o moc zlepšily :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3604
10.3.17 14:49
@Anonymní píše:
@Pavlos-Grey no právě to nechci, to by jí ještě víc nasralo :nevim:

Jsem rád, že to tak taky vidíš. Máš předpoklady to zmáknout v pohodě. Jen to chce trochu manipulace a taktiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
10.3.17 14:51
@Anonymní píše:
@Pavlos-Grey no právě to nechci, to by jí ještě víc nasralo :nevim:

S nějakýma lidma se nedomluvíš, bych mohla vyprávět… Ale zkus to, třeba to vyjde (a snad na dýl než na měsíc). Když domluva nepomůže, tak dveře s koulí, jiné řešení mě nenapadá

Příspěvek upraven 10.03.17 v 15:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
10.3.17 14:52
@Anonymní píše:
Ahoj, zajímalo by mne jaká jste si nastavily pravidla při bydlení s tchánovci? My žijeme ve společném domě oni dole, my nahoře, máme společný vchod. Od té doby co máme dcerku (20měsíců), je to k nevydržení, tchýně je u nás cca 3× do hodiny, skoro nikdy nejsme sami jen s přítelem a s malou, když přijde přítel z práce, v ten moment je nahoře i tchýně,… neklepe, že ráno vleze do ložnice jestli ještě spíme je na denním pořádku. Při pokusu o nastavení nějakých pravidel se hned naštve, měsíc s námi nepromluví, na malou se ani nepodívá a pak znovu, dokud jí zase něco neřeknu a tak je to pořád dokola. Tchán je zlatej, obden k nám chodí na koupání, když se domluvíme tak si bere malou ven,… tchýně přijde, řekne že si vezme dcerku dolu, vezme ji a jde aniž by se zeptala zda nemáme třeba nějaké plány,… už takhle dál fakt nemůžu. Jak jste na tom vy?

Koukam tchyne je teda kvalitni material…bydlime ve velkem dvougeneracnim dome se dvema vchody s mymirodici, ale delat mi.neco takoveho, tak jdu radsi bydlet do ruiny nekam na samotu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
10.3.17 14:56

Jjj tio nedělá dobrotu bydlet s rodiči, ale jak píšeš barák je na přítele a vrazili jste do baráku hodně peněz tak to nějak dát musíte. asi se neubráníte to že si dáte zámek ke vstupu do svého bytu.
Mám podobný problém tchýně naštěstí bydlí jinde v jiné vesnici asi 15km od nás ale jede do města si něco povyřizovat po doktorech tak proč by si nezašla se vyčůrat udělat si kafe… ještě do loňského roku byl barák její teĎ je psán na manžela a už jsme do něja vrazili přes 1mil při rekonstrukci.
Když se ji snažím hezky vysvětlit že by mohla dát vědět jestli se muže stavit nebo zazvonit ne ona si k nám vpadne jak se ji zahcce neklepe ale huláká odedveří. Tak mi odpověděla že zvonit nemusí protože má klíče tak já na to že teda klíče nebudou…
Zatím výměna zámku neproběhla ale naschvál ji nechávám zevnitř klíče v zámku aby se k nám nedostala ( já mám klíče zezadu a chodím popř garáží, to ona nemá ovladač) no už ji teĎ párkrát donutilo vrátit se k brance a zazvonit si tak uvidíme jak topůjde dál a popř vyměním zámek prtože když je tak natvrdlá tak to nejde jinak. Ale to není první problém mám problémy odzačátku, vše bylo špatně já ji vzala jejího synáčka miláčka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Soňa Zacharová
10.3.17 14:57

@semisova jj a ještě pro jistotu klíč do zamku

• Citovat
  • Upravit
1943
10.3.17 14:57
@Anonymní píše:
Díky všem za rady, asi jsem úplně čekala co mi odpovíte :-) Je mi zase líto, že malá přijde o babičku když budeme pořád na nože, má jí ráda. Taky tchána je mi líto, ten to fakt špatně nese, pořád se s tchýní hadaji kvůli tomu, ale ona je to taková k. á. a že to prostě dál nejde.

ale tak třeba malá o babičku nepříjde ale pochopí a smíří se s tím že bude muset zazvonit a dát vědět že chce přijít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
983
10.3.17 15:04

Jednoznačně domluva a koule na dveře - to byla zásadní podmínka ve chvíli, kdy jsme souhlasili, že se do baráku vrátíme a budeme tam (ve stejném uspořádání jako to máte vy) bydlet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1275
10.3.17 15:18

Společné bydlení ženy s její tchýní nikdy nedělá dobře, vzala si jí syna a on si ho bude bránit.
Radši aby byla uražená a ty si měla klid než aby pořád dělala to, co nechceš.
Neustoupila bych a věřila, že tchýně po nějaké době povolí a přizpůsobí se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
10.3.17 15:20

Koule na dveře nebo aspoň zamykat zevnitř a klíč tam nechávat s výmluvou, že ti utíká dítě… Ale lepší by bylo samostatný vchod, ideálně z jiné strany domu, aby tchýně musela přes venek, cestičku mezi jejich a vaším vchodem nějak „ozdobit“, aby se prodloužila - nasadit do cesty kytičky, dát tam velké venkovní květináče apod., klikatý chodníček vydláždit, ať je jasné, kudy chodit. Vnitřní průlez zazdít nebo natrvalo zamknout, do nového vchodu dveře s koulí a zvonek. Trochu stavebních úprav za ten klid stojí.
Jestli to byl jejich dům a oni ho na partnera přepsali, tak to pořád berou jako jejich dům a dle tchýně byste jim měli nadosmrti líbat p_del, že byli tak velkorysí. Proto by také měl tvůj partner stanovit pravidla, tedy postavit se matce a zastat se tebe. Ale to udělá málokterý. Hodně sil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
10.3.17 15:31

Boze, nezávidím, radu nemam, ale tiše lituji. Taktéž bojuji s tchanovcema, a to s nami nebydlí, ale i tak k nám automaticky jezdi bez ohlášení atd atd :lol: Na pest toto.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová