Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Betty03 píše:delice píše:No tak to je příklad mojí tchýně jak vyšitej. Jenže jaksi nechápe, že můj syn tu zeleninu v syrovém stavu odmítal od chvíle, kdy jsem se mu ji pokusila dát (asi 8 měs??) a prostě ji nikdy nepozřel, takže jaksi kdy dřív jsem mu ji tak asi měla vnutit, to mi nikdo neřekne.
Holky, když to tak čtu, tak se na jednu stranu musím smát, na druhou to ve mě vřeMě zase tchýně řekla, když malýmu v roce dala pomeranč a on ho spapal, já proti tomu nic nemám, a ona mi říká, tak mu ho dávej at ho jí, at ho nezkazíš jako prvního (starší pomeranče nejí)
To je přesně ono, mladší je pažravec, starší zase nejedlík a můžu za to já ![]()
Kakika píše:mabit píše:Tak tohle je tedy masakr
jinak kamarádky tchýně, ta teda vede,malá je mamánek,ale snad od 3 msíců se bojí cizích lidíjak na ní mrkl někdo cizí byl řev,teď jí jsou 2 roky a furt se bojí,když příjde chvilku někdo na návštěvu tak řve,po chvilce se uklidní a její tchýně-musíšjí střískat páskem a dá tklečet na hrách,aby pochipila,že se nesmí bát
![]()
na vánoce vnučce koupila plýácačku se slovama,tohle ti přinesl ježíšek,když se budeš bát tak ti dáme na zadek
holka babičku vidí a řve jak tur, se ani nedivím
Luky je taky mamánek, teď už tedy lepší. Ale měl období, kdy se nechtěl nechat chovat i do vlastního táty, okamžitě začal řvát jak tur a taky nám bylo řečeno, že je rozmazlený a že ho mám nechat u táty, ať se vyřve, že mu brzy dojde, že si řvaním maminku nevynutí. No, neposlechli jsme, přešlo ho to samo, ale postlouchám to do dneška, že je rozmazlený, když chce být s maminkou
Já sama byla kdysi taky mamánek,a z vlastní zkušenosti vím že trhat dítě od matky a nechat ho vyřvat je pro dítě dost depresivní a ta mamánkovost se akorát ještě prohloubí.No časem jsem z toho vyrostla ![]()
Katule přesně takhle to funguje. Stejně tak „nesmíš si dítě naučit na spaní v jedné posteli s tebou, bude to pak vyžadovat“. Zvláštní je, že mě rodiče do postele coby kojence a batole nebrali a pak jsem tam k nim lezla do 6 let, tak to asi tím, že by si mě to naučili nebude
A maman jsem byla úplně hrozný, i když (nebo spíš právě protože) mě nechávali vyřvávat.
madi píše:janinka4444 píše:Já vím, já to neřeším. Upřímně, pro mě mnohem míň práce vyhodit plenu než rozmatlávat tentononc v nočníku,žemadi píše:neboj ono to přijde musí do toho dospět malou taky neudržím
Jo a poslední dobou mě doslova s..ou ti, co komentujou, že dítě ještě nechodí na nočník. Včera mu tchýně řekla, že je ošklivej kluk, že jinej chlapeček už to dávno umí. Moje máma zas komentuje každý moje přebalování - vidíš, mohla sis ušetřit práci, kdyby už chodil na nočník![]()
Jak ho ale na tom nočníku udržet, aby na něm seděl, to neporadí nikdo
![]()
přesně a ještě je trápit ![]()
mufina:no já pamatuju jalý jsem měla stresy když mě někdo bral od mamky a chtěl mě třeba jen chovat,ale čím víc se dítě od matky trhá tak tím víc ji pak chce a nehne se od ní.A myslím že to neni výchovovu má sestra mamánek nebyla naopak.A já se od ní do 6 let nechtěla hnout,jenže jsem byla často nemocná a ležela v nemocnici,a to je spíš ten duvod mamánkování ![]()
já nemám ráda od tchýně větu, nech ho, jsou to jenom děti, je malý…
Protože máme málo přes 2 roky, tak už začíná zlobit a s tímto přístupem se s ním nedomluvíte… Něco vyleje schválně a tchýně se začne smát a okomentuje to slovy co jsem napsala..Spíš ho pomalu pochválí za to, že něco provedl a domlouvá nám ![]()
No a jediné co mě dostalo nebylo teda od tchýně, ale už jsem tady to jednou psala, že mi jedna maminka vyčetla, jaktože dávám snažebá vajíčka - občas, že jsem se zbláznila, že mu to nemám dávat, že vejce jsou škodlivé na vejce u kluka, že bude pak mít potíže s pindíkem ![]()
Příspěvek upraven 03.02.11 v 12:28
zvláštní je,že u nás dědečkové mlčí a rady nedávají a pak ještě babičky usměrnují - nech je - jsou to jejich děti.
krom všech zmíněných rad ještě proběhlo: neumývej mu pořád ruce a sem tam neumyté jablko mu taky neublíží - pak se divíte,že je pořád tolik listerioz,salmonel… ![]()
Vystresovaná prvorodička,která bojovala s kojením jak se dalo poslouchala uklidnování typu: No stejně ho dlouho kojit nebudeš, ty ho neukojíš on je velky. NO a nemysli si,že ti ty přesnídávky bude jíst. Můj kluk (manžel) to taky nejedl. Atd atd…
ty mu nedáváš polévečky a zeleninku?? On se ti nenaučí jíst zeleninu a nebude chtít polévku - 8 měsíců..
Malý má přes dva roky a jí obojí, víc jak sladké..
Nebo
Můj kluk (manžel) to taky nejedl. Atd atd…
JJ, to taky znám, tchýně: Kluk (manžel) taky nikdy nelezl dopředu, tak malej taky nepoleze
![]()
Mně kdysi moc dobře poradil brácha - když měl Samík asi rok, tak přišel s tím, že na společné chodbě zbuduje pelech pro rotvaljera a dá mu tam misku s vodou. Což jsem nechtěla, říkám, že to zabere půl chodby, bude tam plno chlupů a Samík do toho furt poleze a bude rozlévat misku… A brácha říká - tak mu to prostě zakaž a lozit tam nebude
![]()
Angua píše:
Mně kdysi moc dobře poradil brácha - když měl Samík asi rok, tak přišel s tím, že na společné chodbě zbuduje pelech pro rotvaljera a dá mu tam misku s vodou. Což jsem nechtěla, říkám, že to zabere půl chodby, bude tam plno chlupů a Samík do toho furt poleze a bude rozlévat misku… A brácha říká - tak mu to prostě zakaž a lozit tam nebude![]()
![]()
Rada nad zlato, vid ![]()
Mě teda nas…r tchán, když malej spal v kočárku na zahradě a on vytáhl motorovou pilu, že něco uřízne, říkám mu at to nepouští, že malej spí,a ot že to je hned, pustil to, kravál šílený, malej samo vzbuzený a plakal a on povídá, no tak ho zase uspi no
.
Anonymní píše:
Mě teda nas…r tchán, když malej spal v kočárku na zahradě a on vytáhl motorovou pilu, že něco uřízne, říkám mu at to nepouští, že malej spí,a ot že to je hned, pustil to, kravál šílený, malej samo vzbuzený a plakal a on povídá, no tak ho zase uspi no![]()
![]()
.
Tohle mi dělal soused
Jsme ho i prosili, že když vidí kočár (oranžovej, takže vidí) na zahradě, tak ať chvíli počká, že nikdy nespí dlouho.. Odpověď?? - Děti mají být na takový hluk zvyklé a spát a ne se problouzet
![]()
No tak to je příklad mojí tchýně jak vyšitej. Jenže jaksi nechápe, že můj syn tu zeleninu v syrovém stavu odmítal od chvíle, kdy jsem se mu ji pokusila dát (asi 8 měs??) a prostě ji nikdy nepozřel, takže jaksi kdy dřív jsem mu ji tak asi měla vnutit, to mi nikdo neřekne.