Jaké rady od prarodičů ohledně výchovy dětí vás dostaly?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1113
3.2.11 12:44
radsi anonym píše:
Mabit,musim se smat,promin!!Uz vidim,jak ma tvuj kluk privazany krk :lol: .Moje tchyne ma takovych napadu,ze bych kolikrat praskla vzteky.Ale ja ji vzdycky slusne poslu nekam,protoze nema cenu se sni dohadovat,ji nepresvedcim,ze to,co placa je nesmysl.
Tak treba:nas malej ma odstale ouska,neni to nic hrozneho si myslim,ale ma.A tchyne mi rekla,at mu obvazuji usi satkem,ze se mu ty usi casem srovnaji!!Ze to pry uz ma vyzkousene v mladi na nejakem diteti,nebo co :roll: .
Nebo,ze nemam kluka cesat na patku,protoze se mu pak udela na vlasech takove to „prasatko“ a uz takhle bude mit vlasy porad!!Nedokaze pochopit,ze to je proste samotnym rustem vlasu,ne cesanim.
Je toho vice,az si vzpomenu,zase napisu.
Radsi anonym,chodi sem take svagrova :roll: .

Na odstáté uši moje tchýně radí přilepit, prý to tak dělala s manželem a pomohlo - hihi :wink: :palec: :pankac:

Jo a taky když nám neroste, musím dávat hóódně cukru, protože „cukr je přece to nejlepší, aby dítě rostlo“, při každém nedělním obědě si vyslechnu, že „chudák malej, už aby vyrostl a mohl s náma ohlodávat to pečený maso s knedlíkem“, když malej papá, tak pořád otázky „cože to dneska zase máme, no je to zase nějaký zelený“ a další a další. Jinak jsou moc fajn, tak si z toho nic nedělám a jedu si po svém :-D

Příspěvek upraven 03.02.11 v 12:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
3.2.11 12:46
madi píše:
Angua píše:
Mně kdysi moc dobře poradil brácha - když měl Samík asi rok, tak přišel s tím, že na společné chodbě zbuduje pelech pro rotvaljera a dá mu tam misku s vodou. Což jsem nechtěla, říkám, že to zabere půl chodby, bude tam plno chlupů a Samík do toho furt poleze a bude rozlévat misku… A brácha říká - tak mu to prostě zakaž a lozit tam nebude :lol: :lol: :lol:
:mrgreen: Rada nad zlato, vid :mrgreen:

Právě, že já blbka jsem na to nepřišla dřív :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1351
3.2.11 12:46

Teda, některé to máte opravdu hustý :lol:
Já se tedy tchyeny zbavila v synově roce, naštěstí. Ona mě nesnášela,já ji posléze taky, tak jsem naštěstí moc dobrých rad nedostávala :wink: Klasika jen pořádně namáčet dudlík do medu a autosedačku v klukových dvou měsících komentovala tak at mu jí koukáme obrátit nebo mu bude chudáčkovi špatně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
3.2.11 12:49
Angua píše:
Mně kdysi moc dobře poradil brácha - když měl Samík asi rok, tak přišel s tím, že na společné chodbě zbuduje pelech pro rotvaljera a dá mu tam misku s vodou. Což jsem nechtěla, říkám, že to zabere půl chodby, bude tam plno chlupů a Samík do toho furt poleze a bude rozlévat misku… A brácha říká - tak mu to prostě zakaž a lozit tam nebude :lol: :lol: :lol:

Jo, tak něco podobnýho proběhlo teď u tchýně. Má v obýváku na zemi plno jedovatých kytek a na poznámku že by je mohla přesunout výš, když tak strašně chce abychom tam jezdili prohlásila, že to malá musí pochopit, že k nim nesmí 8-o

• Citovat
  • Upravit
5635
3.2.11 12:51

Autosedačka byla taky trnem v oku – jak je tam chudinka malá zkroucená, vez ji radši na klíně, tam ji udržíš rukama, kdyby se něco stalo… to mě dostalo asi nejvíc

Omlouvam se,ale tohle snad nemohl rict nikdo normalni :)

Ja mam nastesti me rodice normalni,vzdy se jen zeptaji a poradi,kdyz se zeptam.Nebo poradi,ale chteji znat muj nazor,co na to rikam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
3.2.11 12:51

Ani nechci vidět, až tu jednou naše děti založí diskuzi o nás :mrgreen: Doufám, že budu po své mamce a budu naprosto respektovat to, že svoje děti už jsem si vychovala podle svého, na což budou mít právo i moje děti. U nás tedy fakt nejvíc rad dostávám od svého táty. Nejvíc tím vždycky naštve mamku…hlášky typu „vás už jsem tím krmil, s vámi už jsem toto dělal, vy už jste tohle dávno uměli“ a přitom většinu našeho dětství nebyl doma, jako dopravce se vracel max. na víkend. Navíc to má trochu pomotané, protože tvrdil, že nejmladší syn se naučil chodit první léto (narozený v květnu) a dodnes si to nenechal vymluvit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
3.2.11 12:53
Mufina píše:
Angua píše:
Jo, tak něco podobnýho proběhlo teď u tchýně. Má v obýváku na zemi plno jedovatých kytek a na poznámku že by je mohla přesunout výš, když tak strašně chce abychom tam jezdili prohlásila, že to malá musí pochopit, že k nim nesmí 8-o

No to by mě šlehlo. Já jsem naštěstí tchýni přesvědčila, aby ze zahrady zlikvidovala vše jedovaté, máme společnou zahradu, ona je vášnivá zahradnice, ale tyhle jedovice dala pryč, obvzlášt lákavé bobulky hned vedle rybízu a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
3.2.11 12:53

hmm tak tchán teda má asi stejný postoj, vezl děti švagrové - naštěstí ne moje, ale chápete jak to beru bez sedačky cise 5minut jízdy do jiné vesnice, ale jedno dítě 5, druhé 2 roky :nevim: :cert: jednou jsme tak tam nechali malého, a oni někam chtěli jet a prý ho vezmou na klín :cert: :cert:

Příspěvek upraven 03.02.11 v 12:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
3.2.11 12:54
Mufina píše:
Angua píše:
Jo, tak něco podobnýho proběhlo teď u tchýně. Má v obýváku na zemi plno jedovatých kytek a na poznámku že by je mohla přesunout výš, když tak strašně chce abychom tam jezdili prohlásila, že to malá musí pochopit, že k nim nesmí 8-o

Tak jako u bezdětného chlapa jsem to ještě pochopila, ale u tchyně to nepobírám…

Nebo ty děti dřív byly nějaké zázračnější asi, jinak nevím :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
3.2.11 12:57
delice píše:
Mufina píše:
Angua píše:
No to by mě šlehlo. Já jsem naštěstí tchýni přesvědčila, aby ze zahrady zlikvidovala vše jedovaté, máme společnou zahradu, ona je vášnivá zahradnice, ale tyhle jedovice dala pryč, obvzlášt lákavé bobulky hned vedle rybízu a podobně.

Tak u nás to bude spíš opačně,ještě na just koupí další jedůvky a nějaké doplní i do zahrady abych neměla klid ani venku. Jako mě to fakt nebaví stát dítěti furt za zadkem a hlídat kam leze. To jsem radši doma, tady si dítě může dělat co chce a nikdo ho neomezuje ve zkoumání okolí :-)

• Citovat
  • Upravit
Mufina
3.2.11 13:00
Angua píše:
Mufina píše:
Angua píše:

Tak jako u bezdětného chlapa jsem to ještě pochopila, ale u tchyně to nepobírám…

Nebo ty děti dřív byly nějaké zázračnější asi, jinak nevím :lol: :lol: :lol:

Zázračnější ne, ale ONA která má patent na výchovu je tak prostě vychovala, že věděli v 10 měsících že nesmí :roll: Ve skutečnopsti to bylo tak, že skoro žádné kytky tehdá neměla, což samozřejmě nepřipustí :roll:

• Citovat
  • Upravit
Betty03
3.2.11 13:02
madi píše:
Anonymní píše:
Mě teda nas…r tchán, když malej spal v kočárku na zahradě a on vytáhl motorovou pilu, že něco uřízne, říkám mu at to nepouští, že malej spí,a ot že to je hned, pustil to, kravál šílený, malej samo vzbuzený a plakal a on povídá, no tak ho zase uspi no :roll: :roll: :pocitac: .
Tohle mi dělal soused :cert: Jsme ho i prosili, že když vidí kočár (oranžovej, takže vidí) na zahradě, tak ať chvíli počká, že nikdy nespí dlouho.. Odpověď?? - Děti mají být na takový hluk zvyklé a spát a ne se problouzet 8-o :roll:

To máme všichni stejnýho souseda, ne?
A víte, co to dá, uspat dvojčata, roční,takže už spaly jednou denně, já to měla vymakaný, abych si alespoň tu hodinku denně oddáchla, počkala jsem, až se unaví i ta méně unavená, uspala na terase v kočáru, letěla domů malému pustit pohádku na usnutí, vařím kafe a vedle startuje motorová pila. Na naši terasu mi čumí celoročně, :cert: ale že 20 minut tam vozím a kočár tam stojí hodinu a půl, to je fakt problém si všimnout. Tak první den nic, druhý den přesně ve stejném čase slyším pilu startovat /je to soused našeho věku, mají dvě děti, mladší o půl roku po našich holkách, čili by člověk řekl, že snad o tom něco bude vědět. :pocitac: Když třetí den se situace opakovala (holky mi pokaždý vzbudil asi po 20 minutách, do večera už nespaly a bylo to na mašli :roll: ), tak jsem skoro s pláčem volala jeho ženě, která teda zrovna doma nebyla, aby mu prosím večer řekla, že od půl 1 do 2 mi ty děti spí, že já jsem na pokraji sil a pokud mi nedá ani tu hodinu denně, že se asi zhroutím. Co myslíte, ona mu to zavolala hned a on se vytočil, ale nešel na mě (protože se mě primitiv bojí :mrgreen: ), ale volal manželovi do práce a řval na něj do telefonu. Manžel je kliďas, ale v práci nemá čas na takové hovory, řeší pracovní potíže tu v USA, tu v Malajsii, a prokládat anglické hovory řvoucím primitivem Čechem právě není, co potřebuje, tak mu pak došla trpělivost a řekl mu, o co jako jde, jestli je takový problém, když nám dvojčata spí, aby neřezal. A soused teda, že ne, ukázalo se, že nejvíc řval proto, že já jsem si dovolila „nařizovat jeho ženě, že si s ním má promluvit“ :lol: :lol: Nicméně pak s tím přestal a já přes Vánoce holky naučila spát v postýlce v poledne, takže i když třeba minulý týden zas v době poledne řezal :roll: , tak do baráku už to tak nevadí a už mi spí líp. Jo, vtipný argument, co měl, byl: že od půl třetí zas spí jejich mimino. :roll:
Omlouvám se za OT, ale jen jsem si na to vzpomněla, tak se mi zpěnila krev. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Mufina
3.2.11 13:08

S tou cirkulí nebo motorovkou to chápu, to je řev jako kráva, ale tchánovi vynadala sousedka že seká trávu sekačkou když jí spí vedle na zahradě dítě. Tak přestal. Vloni byla situace opačná, mě tam spalo na zahradě dítě a co myslíte, soused vyjel ze sekačkou a pokosil celou zahradu - asi aby nás naštval, což nenaštval, protože takovéhle monotónní vrčení dítě krásně uspalo :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1027
3.2.11 13:09

mála nechtěla dudel a moje máma „namoč ho do medu to si ho vezme hned“byl jí týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
3.2.11 13:17
Kakika píše:
Mufina píše:
madi píše:
Jo a poslední dobou mě doslova s..ou ti, co komentujou, že dítě ještě nechodí na nočník. Včera mu tchýně řekla, že je ošklivej kluk, že jinej chlapeček už to dávno umí. Moje máma zas komentuje každý moje přebalování - vidíš, mohla sis ušetřit práci, kdyby už chodil na nočník :cert: :cert: Jak ho ale na tom nočníku udržet, aby na něm seděl, to neporadí nikdo :pocitac: :pocitac:
Madi, kdybys ho na nočník vysazovala od 6 mesíců, tak by si na něm přece zvyknul sedět :mrgreen:
Tak to bacha, švagrovka kluky přivazovala do rohu v postýlce, aby jí neutíkali a nepadali :zed: Moje zadostiučinění bylo, když se stejně nechali odplínkovat na 25ti měsících :mrgreen: Takže když do mě někdo rýpe, že Lukyho nenutím sedět na nočníku, tak hodím tehle příklad a je klid :pankac:

Tohle pry delala i moje tchyne, deti sedeli a cetli si knizky. :roll: Nastesti po me to nechce. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí