Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Lil Kitkatt furt nechápete asi tu pointu. Tak jinak… Koupila dárky, ok beru. Ale mohla se normálně zeptat, kdy mám čas přijet pro dárky a ne mi rozkazovat.
Ale ona ti nijak nerozkazovala, chapes? Tohle prece neni zadne rozkazovani.
@Anonymní píše:
@Jolka86 její syn, můj partner ji nechce ani vidět. Nemají ani oni dva spolu dobré vztahy.
Tak se s ní nestýkejte nikdo. Tady je vadná celá rodina, má se v ní někdo vůbec rád?
Proč jdeš na policii až zítra? Jestli je to tak vážné jak popisuješ, tak si měla jít hned.
Pokud nemáš důkazy a myslím, že i kdyby jsi je měla, tak by to byl maximálně přestupek. Ten hrozí stejně tak i tobě, jelikož předpokládám, že auto, které jsi odřela, jsi asi v kontextu situce neřešila. Příště se zamkni v autě a volej PČR.
Ano tvoje chování vůči tchýni je třeba pochopitelné, ale jako dospělá už bys měla rozlišovat, zda ti to za to stojí. Pokud nebudeš reagovat, tak situaci nevyhrotíš. A je jedno jaká je ona dáma vemeno, ty odpovídáš za své vystupování. A ano je fajn, že u toho nebyly děti, aspoň by nebyly svědky toho, jak se komunikuje v rodině. Pokud vás obtěžují, podejte žalobu za stalking.
Domluv se s babičkou a chod za ní, když u ní tchýně nebude.
@Anonymní píše:
@Bubla Bůčková mě nikdo žádný dárek dát nechtěl. Ona mi jednoduše rozkazem řekla, ať si přijedu pro dárky pro děti. Jenže já si rozkazovat nenechám. Neřeknu, kdyby se zeptala zda máme zítra čas a můžeme si pro ně přijet, ale takhle na mě ne. Odjakživa jsem říkala prosím, děkuji - a nerozkazovala.
Tys to brala jako rozkazovani jen proto, že ne poprosila, ať si vyzvedneš, co ona chce dát dětem? To bych možná taky poprosit zapomněla. Možná by mě to v téhle souvislosti taky nenapadlo. ![]()
@Popeladym tady nejde ani tak o to prosení. Jednoduše to řekla arogantním způsobem, což vyznělo jako rozkaz.
@Anonymní píše:
@Martha03 žádné auto jsem neodřela. @topazio no ona tam jela protože věděla, že tam budu.
Jo aha, já přehlédla to málem. Omlouvám se. Zbytek ale platí.
Edit: ruku na srdce, tebe opravdu trápí, že je arogantní? Už spolu s chlapem nějakou dobu jste, tak snad víš jaká je. To, že tě to stále irituje spíš svědčí o tom, že bys měla zapracovat na sebekontrole. Nemůžeš si jen pomyslet něco o huse a dál se s ní nebavit? Uvědomuješ si, že ona na tvou reakci čeká, že to je typ vysírače? Když se nenecháš rozptýlit, nic nerekneš, tak není na co by reagovala. Děláš si to zbytečně sama.
Příspěvek upraven 19.12.20 v 22:10
@Anonymní píše:
@Martha03 žádné auto jsem neodřela. @topazio no ona tam jela protože věděla, že tam budu.
Tady budes porad dokola jen vysvetlovat a opakovat se. Kazdy soudi jen situaci, kterou jsi popsala. Jen ty vis, jake mate s tchyni vztahy a kdo je na vine. Jestli chces, tak to na policii nahlas, ale necekej, ze padne nejaky trest.
@Anonymní píše:
no a kdo jí to řekl?
Nevím, já bych se na to vys.. když to napíšu natvrdo, uděláte nejpěkněknějsí dárek pro babičku.. Jako promin, já asi chápu, že jste dost na nože, ale chudák babička, ted před Vánocemi, takové komedie..
Jinak to asi nebudu komentovat, protože zase chápu tebe, ale na druhous tranu, vy jste pro ni rodina…
teda ted před svátkama, ještě si to prober v hlavě, jeslti to chcete řešit ted před svátkama, já bych radši volila, omezit snima kontakt..
@Janasas já 3× říkala, že jsme se přijela podívat za babičkou a nic nechci řešit, ale ona prostě musela za každou cenu vyvolávat konflikty.
@Anonymní píše:
Dobrý večer,
dnes jsem byla po dlouhé době se podívat za přítelovou babičkou v DD Kladno-Švermov. Přišla jsem za babičkou a hned na to přišla tchyně, se kterou nemám dobré vztahy. Začala se tam do mě navážet a já ji několikrát říkala, že nebudu řešit nic před babičkou, že nebudu řešit, co bylo, ale co je teď. A jestli se potřebuje vykecat, tak u psychologa. Začala se navážet zase, aniž bych si já začala a to už jsem ji odpovídala. Ale to není teď to hlavní..
Venku ji čekal její přítel v autě. Je to strašně zlý člověk, který neumí nic jiného než vyhrožovat. Předtím než jsem vyšla z budovy, tak jsem pro jistotu volala příteli, že kdyby náhodou, tak ať to slyší, ale nikdo tam nebyl. Když jsem byla skoro u auta, tak tam přijeli autem (tchyně a její partner), tak jsem rychle utíkala do auta, ale nestačila jsem se zamknout, načež on otevřel dveře a začal mi vyhrožovat, že co si dovoluji tchyni vychovávat (u babičky mi rozkazem řekla, ať si přijedeme pro dárky a na to jsme ji říkala, co použít kouzelné slovíčko nebo se zeptat zda nemáme nějaké plány než rozkazy). Řekla jsem mu, ať se do nás nesere a nechá nás být na pokoji včetně mě. Na to mi odpověděl, ať ho neseru nebo mě vytáhne za držku a uvidím. (tohle v telefonu přítel slyšel). Jenže když jsme chtěla odjet, tak mě začal vybržďovat do písmene T, abych nemohla odjet. Snažila jsem se nějak uniknout, objela jsem jej a znovu mě vybrzdil a jak jsem se snažila uniknout zase, tak jsem z toho stresu a nátlaku málem nabourala do cizího auta. Tentokrát se mi podařilo znovu uniknout a jet pryč. Jenže za brankou DD mě předjel těsně před zatáčkou (hlavní silnicí - délka té cesty od branky až po zatáčku je asi 20m) a opět mě vybržďoval do písmene T. Vystoupil a ještě jsem jej málem srazila (ve stresu jsem se snažila jet pomalu, abych nezpůsobila nějakou nehodu nebo nedejbuh někoho nesrazila). Chtěl mi zase vyhrožovat, ale byla jsem zamčená, tak to vzdal. Zítra jdeme tohle řešit na policii, protože se o sebe opravdu bojím a nevím, čeho je tento člověk schopný. Jaký postih by mu mohl hrozit za vyhrožování, vybržďování, ohrozovani na životě nejen mě, ale i důchodců, kteří se na parkovišti občas vyskytují a za to, že mi bez mého svolení skoro nastoupil do auta? Snažila jsem se najít paragrafy na internetu, ale je toho tolik, že se v tom ztrácím.
P. S: Přítel je na mé straně a matce ihned volal a vyndal ji. Máme dvě děti a jsem velmi ráda, že tohoto nebyli svědky…jestli něčemu nerozumíte, tak se ptejte. Ještě teď jsem z toho vystrašená. Děkuji…
@Anonymní píše:
@Janasas já 3× říkala, že jsme se přijela podívat za babičkou a nic nechci řešit, ale ona prostě musela za každou cenu vyvolávat konflikty.
Já tě chápu, ale ted si vem, tam toho starého člověka, že po dlouhé době vidí rodinu a ted vy takto.. Já neříkám, že je to tvoje vina, nebvo tak, ale řeknu to narovinu, že osobně bych se na to vyprdla, protože víš co to bude pro tu starou osobu, když se ji tak rodiny hádá před Vánocemi.. Já vím, jak to těžko nesou ti staří.. prostě kvůli ni,, takt to napíšu, uděláte ji smutné Vánoce.