Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@gulas.medovy ale prosím tě. Nikdo tu nenapsal, že schvaluje vybržďování a agresivitu. Nikdo onoho muže neobhajoval, takže lžeš. Ano tvůj styl komunikace napovídá, že zde má cesta končí. Hezky večer ![]()
Chudák chlap, chtěl si zadriftovat na svém oblíbeném parkovišti a potom na své oblíbené silnici, ale pořád se na něj lepilo nějaký auto a vybržďovalo ho do tvaru I ![]()
No, nejspíš bude jeden za 18 a druhý bez 2 za 20 a nemá smysl řešit jejich boje jak z mateřské školky… Ale můžete mi někdo vysvětlit, jak se vybržďuje do písmene T ![]()
@j.a.n.i1 zkuste si poskládat dvě auta, aby vzniklo T. Pak vám to dojde.
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 zkuste si poskládat dvě auta, aby vzniklo T. Pak vám to dojde.
Ano, dva angličáky si tak poskládat umím, ovšem ne, opravdu se tak neposkládají za běžné jízdy na silnici, takže jsou 2 varianty: vymýšlíš si nebo bys měla vrátit řidičák, protože si hrozbou svému okolí.
@j.a.n.i1 to nebylo za běžné jízdy, ale na parkovišti. Chtělo by to číst.
@Anonymní píše:
Dobrý večer,
dnes jsem byla po dlouhé době se podívat za přítelovou babičkou v DD Kladno-Švermov. Přišla jsem za babičkou a hned na to přišla tchyně, se kterou nemám dobré vztahy. Začala se tam do mě navážet a já ji několikrát říkala, že nebudu řešit nic před babičkou, že nebudu řešit, co bylo, ale co je teď. A jestli se potřebuje vykecat, tak u psychologa. Začala se navážet zase, aniž bych si já začala a to už jsem ji odpovídala. Ale to není teď to hlavní..
Venku ji čekal její přítel v autě. Je to strašně zlý člověk, který neumí nic jiného než vyhrožovat. Předtím než jsem vyšla z budovy, tak jsem pro jistotu volala příteli, že kdyby náhodou, tak ať to slyší, ale nikdo tam nebyl. Když jsem byla skoro u auta, tak tam přijeli autem (tchyně a její partner), tak jsem rychle utíkala do auta, ale nestačila jsem se zamknout, načež on otevřel dveře a začal mi vyhrožovat, že co si dovoluji tchyni vychovávat (u babičky mi rozkazem řekla, ať si přijedeme pro dárky a na to jsme ji říkala, co použít kouzelné slovíčko nebo se zeptat zda nemáme nějaké plány než rozkazy). Řekla jsem mu, ať se do nás nesere a nechá nás být na pokoji včetně mě. Na to mi odpověděl, ať ho neseru nebo mě vytáhne za držku a uvidím. (tohle v telefonu přítel slyšel). Jenže když jsme chtěla odjet, tak mě začal vybržďovat do písmene T, abych nemohla odjet. Snažila jsem se nějak uniknout, objela jsem jej a znovu mě vybrzdil a jak jsem se snažila uniknout zase, tak jsem z toho stresu a nátlaku málem nabourala do cizího auta. Tentokrát se mi podařilo znovu uniknout a jet pryč. Jenže za brankou DD mě předjel těsně před zatáčkou (hlavní silnicí - délka té cesty od branky až po zatáčku je asi 20m) a opět mě vybržďoval do písmene T. Vystoupil a ještě jsem jej málem srazila (ve stresu jsem se snažila jet pomalu, abych nezpůsobila nějakou nehodu nebo nedejbuh někoho nesrazila). Chtěl mi zase vyhrožovat, ale byla jsem zamčená, tak to vzdal. Zítra jdeme tohle řešit na policii, protože se o sebe opravdu bojím a nevím, čeho je tento člověk schopný. Jaký postih by mu mohl hrozit za vyhrožování, vybržďování, ohrozovani na životě nejen mě, ale i důchodců, kteří se na parkovišti občas vyskytují a za to, že mi bez mého svolení skoro nastoupil do auta? Snažila jsem se najít paragrafy na internetu, ale je toho tolik, že se v tom ztrácím.
P. S: Přítel je na mé straně a matce ihned volal a vyndal ji. Máme dvě děti a jsem velmi ráda, že tohoto nebyli svědky…jestli něčemu nerozumíte, tak se ptejte. Ještě teď jsem z toho vystrašená. Děkuji…
P. D..Jamesová. V lednu vyjde pokračování.
Je fakt, ze podle toho, co pises, je to vůl a nemá na silnici co dělat, ale:
ty jsi měla volat policii hned a ne ujizdet dál. Teď uz to je jen tvrzeni proti tvrzení.
Pokud si s tchýní nerozumìš, tak k ní nechoď. Ani dětem pro dárky nemusíš. Ať jde dyžtak partner s dětma, pokud bude chtít za mámou, ty tam ale tedy nechoď. Víc ti neporadìm, protože toto je jediná rozumná odpověď. Tedy, jestli děti k babičce chtějì.
Jinak, já bych tě taky neprosila, aby sis šla pro dárky. Buď přijdeš, nebo ne. To už záležì jenom na tobě. Pokud bys nepřišla, už bych dětem nic nekoupila. Tedy, pokud by si pro to nepřišly děti.
Sama se slušně nechovas, tak co chceš od druhých? Říci tchýní, že by měla použít kouzelné slůvko? Tak pěkný úlet. Není divu, že se naštvali. A je to divný. Vy jste se potkali u babičky v DD, se přitom oni přijeli, když tys odjížděla z parkoviště? Příště se člověk slušně, na hrubý pytel hrubá záplata.
Hele Zakladatelko, nezlob se, ale mě úplně okamžitě napadlo to samé jako, zde @Lil Kitkatt. Že ty budeš asi pěkný dáreček.
Určitě tě nemá právo někdo omezovat, kdokoliv ti vyhrožovat, pokud nemáš kamerové záznamy, nahrávky, tak nikam nelez. Hlavně, ty píšeš, že nechceš řešit, to co se stalo před třemi roky. Tudíž, nikdo neví, proč se k tobě tchýně tak chová, proč jsou k tobě takový, proč tvůj partner jakožto její syn s tím něco neudělá, jestli ten se s ní baví/nebaví. On asi nikdo nebude řešit nevyřešitelné spory v rodině.
Já ti jen chci říct, fakt nevím, co ti provedla, mohly to být hrůzy, které se samozřejmě nedají odpustit. Já mám taky strašně zlou tchýni, upozorňuji, že zlejšího člověka jsem ještě neviděla, co ta byla schopna na mě vymyslet, říct,..jejej, ale takhle drzá, bych k ní nikdy nebyla za 1. Je to stále matka mého partnera, mě za to nestojí se s ní vůbec zahazovat, hádat, nutit se jim, zavděčit a spoustu jiných důvodu. Pro mě ona nic neznamená..pouze respektuju, že to je jeho máma. Jsem šťastná, že on takový není. Partner mě nenutí k nim jezdit, sám jim dost dává najevo, jak oni se ke mě chovají..takže je klid. Nečeřím vody, nikdy jsem se nikomu nenutila, nikdy nebudu. Udělali si o mě špatný obrázek, spíš ze žárlivosti, jako bych jim syna ukradla, navymysleli si na mě fakt hnusarny aniž by mě znali.. a jak říkám, já nikomu nepotřebuju dokazovat, opak. Myslím si, že dnes už samy ví, hlavně ta tchýně, že to hooodně pokazila, hlavně u svého syna.
Nejezdím tam, nenutím se a hele. Nakonec přitáhnou oni, já jim nic neudělala. Btw a nehodlám odpouštět a něco měnit..prostě jsem taková. Ale jak říkám nedovolila bych si, na ně něco, cokoliv..
![]()
Ty na mě děláš dojem, že jsi hodně drzá.. Žádám anonym, info o „rodině“.
@Lil Kitkatt píše:
To jo, to musí být hrozná tchyně, dovolila si dětem koupit dárky.![]()
![]()
Kdyby to neudělala, tak tu bude diskuze tchyně nekoupila dárky dětem.
![]()
@j.a.n.i1 píše:
No, nejspíš bude jeden za 18 a druhý bez 2 za 20 a nemá smysl řešit jejich boje jak z mateřské školky… Ale můžete mi někdo vysvětlit, jak se vybržďuje do písmene T
Prostě na té silničce, co vede z důchoďáku to tam narval před ní přes ruční brzdu. Jinak si to taky nedovedu vysvětlit. Ale není na tom nic těžkýho, v Majorovi Zemanovi to dělali se starou oktávkou ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý večer,
dnes jsem byla po dlouhé době se podívat za přítelovou babičkou v DD Kladno-Švermov. Přišla jsem za babičkou a hned na to přišla tchyně, se kterou nemám dobré vztahy. Začala se tam do mě navážet a já ji několikrát říkala, že nebudu řešit nic před babičkou, že nebudu řešit, co bylo, ale co je teď. A jestli se potřebuje vykecat, tak u psychologa. Začala se navážet zase, aniž bych si já začala a to už jsem ji odpovídala. Ale to není teď to hlavní..
Venku ji čekal její přítel v autě. Je to strašně zlý člověk, který neumí nic jiného než vyhrožovat. Předtím než jsem vyšla z budovy, tak jsem pro jistotu volala příteli, že kdyby náhodou, tak ať to slyší, ale nikdo tam nebyl. Když jsem byla skoro u auta, tak tam přijeli autem (tchyně a její partner), tak jsem rychle utíkala do auta, ale nestačila jsem se zamknout, načež on otevřel dveře a začal mi vyhrožovat, že co si dovoluji tchyni vychovávat (u babičky mi rozkazem řekla, ať si přijedeme pro dárky a na to jsme ji říkala, co použít kouzelné slovíčko nebo se zeptat zda nemáme nějaké plány než rozkazy). Řekla jsem mu, ať se do nás nesere a nechá nás být na pokoji včetně mě. Na to mi odpověděl, ať ho neseru nebo mě vytáhne za držku a uvidím. (tohle v telefonu přítel slyšel). Jenže když jsme chtěla odjet, tak mě začal vybržďovat do písmene T, abych nemohla odjet. Snažila jsem se nějak uniknout, objela jsem jej a znovu mě vybrzdil a jak jsem se snažila uniknout zase, tak jsem z toho stresu a nátlaku málem nabourala do cizího auta. Tentokrát se mi podařilo znovu uniknout a jet pryč. Jenže za brankou DD mě předjel těsně před zatáčkou (hlavní silnicí - délka té cesty od branky až po zatáčku je asi 20m) a opět mě vybržďoval do písmene T. Vystoupil a ještě jsem jej málem srazila (ve stresu jsem se snažila jet pomalu, abych nezpůsobila nějakou nehodu nebo nedejbuh někoho nesrazila). Chtěl mi zase vyhrožovat, ale byla jsem zamčená, tak to vzdal. Zítra jdeme tohle řešit na policii, protože se o sebe opravdu bojím a nevím, čeho je tento člověk schopný. Jaký postih by mu mohl hrozit za vyhrožování, vybržďování, ohrozovani na životě nejen mě, ale i důchodců, kteří se na parkovišti občas vyskytují a za to, že mi bez mého svolení skoro nastoupil do auta? Snažila jsem se najít paragrafy na internetu, ale je toho tolik, že se v tom ztrácím.
P. S: Přítel je na mé straně a matce ihned volal a vyndal ji. Máme dvě děti a jsem velmi ráda, že tohoto nebyli svědky…jestli něčemu nerozumíte, tak se ptejte. Ještě teď jsem z toho vystrašená. Děkuji…
Máš důkazy že dělal co dělal? Neměla si se snažit odjet ale měla si hned volat policii, teď už to bude slovo proti slovu, pokud to nemáš třeba na kameře.
Ty vztahy v rodině, to je teda síla. Pokud spolu nevycházíte, tak se spolu vůbec nestýkejte a je klid. Někdy je lepší nic neříkat a myslet si něco o zadeli, pak se vyhneš takovým zbytečným konfliktům ![]()
Ale prosím tě, kde konkrétně lžu (?). Spousta příspěvků byla obhajujících. Vůbec nechápu, proč na mě neustále reaguješ. Tvoje moudra mě vůbec nezajímají, už mi dej pokoj.