Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Jo a taky třeba nevím, když se narodí koncem ledna, jestli už bude moct být příští podzim/zimu v tý káře nebo jestli se vejde ještě do korby a jestli tam vydrží…??? Takže by to chtělo káru do úplnýho rovna položit. Plánujeme ho nechat si sednout samotného, neposazovat ho
@Hanymany Bohužel, ideální kočár neexistuje. Základ je, aby byl funkční pro dítě a pro tebe. Takže si sepiš, co je pro tebe důležité, aby kočár měl/uměl (seznam priorit) a pak už jen hledej takový, který se bude co nejvíc přibližovat.
My čekáme mimčo v listopadu a vybrali jsme nakonec kočárek Hartan ![]()
@Svistice to je sice dobrý nápad, ale já nevím jaký kočárek dělá jaký věci a nevím, jestli se to dá vůbec v obchodě zhodnotit…
@Hanymany píše:
Ne že by to hořelo, ale za celou dobu nejsem schopná vymyslet, podle čeho vybrat kočárek. Ani mi neni jasný rozdíl v pojmech trojkombinace a sportovní kočárek, přijde mi to všechno stejné. Můžete mi poradit podle čeho se rozhodovat? Líbí se nám asi nejvíc Jané slalom pro (to je jaký druh kočárku?), ale přijde mi, že se snadno opotřebovává, když pak vidím nějaký používaný, ráda bych ho měla pěkný i pro druhé dítě. Takže preferujeme tříkolové. Aby se dala přehazovat rukojeť. Aby kárka byla dost zastíněná. Hodil se do terénu. Korbička aby nebyla příliš u země (to se mi taky na tom Jané moc nezdá). Aby nebyl těžký a měl nafukovací kola. Existuje vůbec něco takového?
Trojkombinace je, že máš podvozek a na něj můžeš dát autosedačku, hlubokou korbu a sporťák. Jané Slalom Pro se prodává jako kombinace, ale myslím, že můžeš mít i sporťák.
Přehazovací rukojeť je podle mě blbost (jeden takovej kočár jsem měla), protože a. s těma „zadníma“ kolama vepředu se jede divně a b. nemůžeš mít na madle tašku nebo tak, takže když jdeš třeba na procházce po slunci a pak zas proti němu, tak při každým otočení abys všechno dávala dolů. Mně se víc osvědčila otáčecí sedačka. A navíc podle mě tříkolky s přehazovací rukojetí se ani nedělají, neumím si představit, jak by se jelo s jedním kolem mezi nohama. (Já za sebe bych do tříkolky moc nespěchala, nejsou tak stabilní, což třeba to nerénu není nic moc - kamarádka Jané kvůli tomu zavrhla -, spíš mají výhodu v ovladatelnosti, zálěží, co preferuješ.)
S nafukovacími koly je vždycky kočár těžší.
Stínění je možný různý, nejlepší jsou na to podle mě Baby Joggery. Ale ty zase nejsou otočný.
Příspěvek upraven 23.08.13 v 08:54
@Hanymany píše:
@Svistice to je sice dobrý nápad, ale já nevím jaký kočárek dělá jaký věci a nevím, jestli se to dá vůbec v obchodě zhodnotit…
V obchodě se to dá zhodnotit, chce to jen trochu se zamyslet, když budeš kočár zkoušet na prodejně
Objeď pár prodejen s co nejširším sortimentem, tam můžeš okouknout, jaké mají kočáry vychytávky. Na základě toho usoudíš, co pro tebe je podstatné a co postradatelné.
My chtěli např. stabilní, houpací kočár do terénu s velkýma nafukovacíma kolama, velkou korbou, trojkombinaci, ruční brzdu, aby se vlezl do auta a byl pokud možno do určité ceny. Po zkouknutí nabídky jsme zavrhli trojkolky, kočárky s předními nearetovacími předními kolečky, kočáry s vkládací taškou, kočáry bez klasického houpání, plus jsme museli rezignovat na požadavek ruční brzdy. Výběr se smrskl na 2-3 kočáry.
Tady je jedinej obchod, sice prý mají největší výběr (Bejbycentrum v ČB), tím se to značně zužuje, nebo mám snad vyrazit někam dál, bojím se pak s případnou reklamací, aby mi dali náhradní kočárek. Koukali jsme v Praze na Zličíně a měli tam 3 kočárky, tak abych neobjela půl republiky zbytečně…
@Slečna Ferka no s tou otočnou sedačkou je to asi fakt rozumný
@Hanymany Hele v Praze je velkejch obchodů hafo. Namátkou Dětský dům v Kunraticích (tam nakupovali my, je to kousek od okruhu), Babypark na Černém mostě (a možná i na Zličíně), co vím, tak Malvík kousek za Prahou nebo Špuntík v Radotíně… Jako v tom Dětským domě jsou super, poraděj, mají přehled, obrovskej výběr i na prodejně, a fakt se umějí pověnovat.
@Hanymany píše:
Ne že by to hořelo, ale za celou dobu nejsem schopná vymyslet, podle čeho vybrat kočárek. Ani mi neni jasný rozdíl v pojmech trojkombinace a sportovní kočárek, přijde mi to všechno stejné. Můžete mi poradit podle čeho se rozhodovat? Líbí se nám asi nejvíc Jané slalom pro (to je jaký druh kočárku?), ale přijde mi, že se snadno opotřebovává, když pak vidím nějaký používaný, ráda bych ho měla pěkný i pro druhé dítě. Takže preferujeme tříkolové. Aby se dala přehazovat rukojeť. Aby kárka byla dost zastíněná. Hodil se do terénu. Korbička aby nebyla příliš u země (to se mi taky na tom Jané moc nezdá). Aby nebyl těžký a měl nafukovací kola. Existuje vůbec něco takového?
Ja mam trikolku s nafukovacima kolama, u ktere se teda neprehazuje rukojet, ale rovnou si das sedacku bud po smeru nebo proti smeru jizdy a je to trojkombinace.
http://www.youtube.com/watch?…
@Lolllo Jo, iCandy nejsou špatný kočárky, ale teda ta cena… nevím, jestli s ní @Hanymany bude srozuměná
A taky nevím, jak moc se kde dají vyzkoušet.
Souhlas - cena nic moc.
Vyzkouset se daji v Malvikovi, maji tam skoro vsechny typy.
No tak ten mě celkem zaujal…teď jen jestli může být dítě v 10 měsících v tý káře, když nesedí…půjdu najít tu cenu, snad to se mnou nesekne
@Hanymany Hele nepočítej, že dítě bude v 10 měsících v korbě. I kdyby nesedělo, je jen minimum těch, co tam vydrží ležet - kamarádce se holka dokázala vyvrtět i zpod přiklopený korby v 7 měsících, prostě hodila zadek nahoru a ječela (byl březen). Podle mě už na podzim budeš muset do sporťáku: i když dítě bude ležet, tak tam má lepší výhled.
A cena se Ti bude hledat blbě, oni to iCandy dost tají (z pochopitelných důvodů
).
@Hanymany Ahoj, my teda miminko teprve cekame, ale kocar jsme uz koupili a mame tenhle : http://pampaliny.cz/…ga-2013.html je lehky, korba hluboka, vysoky, ze se u nej nemusis hrbit, korby se daji otocit jak potrebujes, viz popis. Dobre se nam snim manipulovalo. akorat teda jeste nevim, jaky bude v praxi, a moc recenzi na nej jeste nenajdes. tak uvidime ![]()