Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Da12 píše:
Mně jsou osobně ukradení, ale nechápu, proč pořád tak bazírují zrovna na slovu „manželství.“ To si chtějí dokazovat svoji sílu a vliv?
Ne, tu sílu a vliv si v tomto případě chtějí dokazovat hlavně heteráci. ![]()
@botl píše:
Tak přesně tohle jsem si myslela taky.
Než mě vyvedla z omylu právě moje příbuzná. Ona se dokonce cítí provinile, že „svému“ dítěti ublížila, když ho vychovává v lesbické rodině. Podle ní, je tenhle fakt na dítěti hodně vidět v přístupu k opačnému pohlaví.
No právě. Ublížila. Taky jsem de fakto měla dvě mámy a prostě už vidím dál, než ty, co propagují tyhle progresivní novinky, protože vidím i ty stinné stránky.
@Polední bouře píše:
No, syn má sice pubertu už za sebou, ale poměrně čerstvé a takhle jsem ho mluvit slyšela. Zase je pravda, že měl ve třídě „lesby“ a normálně s nima kamarádil. V uvozovkách proto, že měnily obvykle orientaci tak 3× do roka.
U puberťaček to je spíš takové to intimnější holčičí přátelství. ![]()
@Takyjedna píše:
Blbý, no, a s tatínkem a s babičkou a s dědečkem od tatínka se dítě stýká? Nebo dítěti upřely nárok?
Nene, asi jsem se spatne vyjadrila. Zatim se nastesti nic nestalo. Ale kdyby jo, tak proste ta moje pribuzna nemuze prakticky nic.
Docela často teď vidím jak dítě je vychovávané jen matkou a babičkou, protože ta matce pomáhá. Takže v podstatě taky dvě matky. A to proto že muži utíkají od zodpovědnosti a opouští rodinu. Zase tak velký rozdíl ve výchově dvou homo matek v tom nebude.
@botl píše:
Nene, asi jsem se spatne vyjadrila. Zatim se nastesti nic nestalo. Ale kdyby jo, tak proste ta moje pribuzna nemuze prakticky nic.
Aha, ok.
@Uslava píše:
Porodnost uměli zvednout nacisté. Tak to mysliš?
A jeje, zase tahame těžký argument nacisty. Je to takové uderne. Ovšem ono ne vše, co udělali nacisté bylo nutné špatně. Udělali i plno úplně normálních věci, co dělali i jiné vlády, které měli do těch nacistických hodně daleko.
@Anna766 píše:
Docela často teď vidím jak dítě je vychovávané jen matkou a babičkou, protože ta matce pomáhá. Takže v podstatě taky dvě matky. A to proto že muži utíkají od zodpovědnosti a opouští rodinu. Zase tak velký rozdíl ve výchově dvou homo matek v tom nebude.
To vidím podobně. Plus u toho modelu, že otec utekl, ženské na chlapy dost nadávají. Měla jsem takovou spolužačku. Celou V Š na chlapy jen nadávala a všem. se vyhýbala,, byla tak vychovaná. Pak se v posledním ročníku zamilovala a vdala, teď má už dlouho. rodinu.
@Takyjedna píše:
No právě. Ublížila. Taky jsem de fakto měla dvě mámy a prostě už vidím dál, než ty, co propagují tyhle progresivní novinky, protože vidím i ty stinné stránky.
Jak 2 mámy?
@Polední bouře píše:
A jeje, zase tahame těžký argument nacisty. Je to takové uderne. Ovšem ono ne vše, co udělali nacisté bylo nutné špatně. Udělali i plno úplně normálních věci, co dělali i jiné vlády, které měli do těch nacistických hodně daleko.
Však komunisti taky. Nejdřív nahnaly matky do továren a potom zjistili že se málo rodí, tak najeli na politiku třetího dítěte. Jedno dítě za maminku, druhé za tatínka, třetí pro stát. ![]()
@robínek píše:
Jak 2 mámy?
Prostě jsem v dětství žila v domácnosti se dvěma dospělýma ženskýma a obě mi dělaly mámu. Otec nebyl- v mém raném dětství zmizel.
@Anna766 píše:
Však komunisti taky. Nejdřív nahnaly matky do továren a potom zjistili že se málo rodí, tak najeli na politiku třetího dítěte. Jedno dítě za maminku, druhé za tatínka, třetí pro stát.
No to kapitalisti nee. Ty nás ne pomrit a prostě importuji novocechy. ![]()
(ale jinak spoustu věcí, co dělali nacisti delaj i kapitalisti)
A vůbec, co je na politice třetího dítěte špatně, kro toho, že ji dělali komunisti? (teda nikdy jsem o tom neslyšela, ale to teď nechám stranou)
@robínek píše:
To vidím podobně. Plus u toho modelu, že otec utekl, ženské na chlapy dost nadávají. Měla jsem takovou spolužačku. Celou V Š na chlapy jen nadávala a všem. se vyhýbala,, byla tak vychovaná. Pak se v posledním ročníku zamilovala a vdala, teď má už dlouho. rodinu.
Pořád se zamilovala ještě dost brzy, její zaměření na chlapy prostě vyhrálo.
Na výchově dívek ve stylu „dávej si pozor na chlapy“ vidím spíš pozitiva, protože je prostě fakt, že velká část mužské populace jsou hovada, kterým je lepší se obloukem vyhnout. Blbé by bylo, kdyby tak vnímala všechny chlapy kolem sebe, tedy třeba kolegy, kamarády, apod. a vyhýbala se bližšímu kontaktu i s nimi. Ale pokud jde vyloženě o potenciální milenecký poměr, tam je určitá obezřetnost na místě, i když by taky neměla přejít do nějaké nenávisti, tím si člověk jen škodí.
@Takyjedna píše:
Prostě jsem v dětství žila v domácnosti se dvěma dospělýma ženskýma a obě mi dělaly mámu. Otec nebyl- v mém raném dětství zmizel.
Byly partnerky? Odkdy dokdy jsi tak žila? Jak se to na tobě podepsalo? Jestli to nechceš probírat veřejně, byla bych ráda za SZ, ale budu respektovat, pokud o tom nechceš psát. ![]()
@Takyjedna píše:
Jo, takže asi jako ta moje spolužačka.