Jaký máte názor na LGBT

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18
20.1.19 13:35

Odpovídala jsem na úvodní dotaz. Vyjádřila názor. Toť vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
20.1.19 13:35
@Arduwin píše:
Protože považuju registrované partnerství za dostatečný právní rámec. Manželství je z definice právní pojem pro svazek muže a ženy. K adopci nevidím důvod - když chce mít lesbický pár dítě, má ho, nikdo jim ho nebere. Tzn. vadí mi zmatek v pojmech, chaos, který lgbt svými požadavky vytváří.

Ne, nemá ho. Za prvé - nemohou využít reprodukčních center, dárcovství semene se tak děje pokoutně (schválně zkus zadat do prohlížeče heslo „daruji sperma“), přičemž ti lidé nejsou chráněni, je to jednoznačně riziko pro obě strany.
A za druhé - druhá z páru nemá legálně žádný vztah k dítěti, které vychovává, což je taky blbě. OČR, úlevy na dani, doprovod k lékaři a koneckonců i vztah ke škole - všechno je problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
20.1.19 13:38
@SAJ píše:
Ne, nemá ho. Za prvé - nemohou využít reprodukčních center, dárcovství semene se tak děje pokoutně (schválně zkus zadat do prohlížeče heslo „daruji sperma“), přičemž ti lidé nejsou chráněni, je to jednoznačně riziko pro obě strany.
A za druhé - druhá z páru nemá legálně žádný vztah k dítěti, které vychovává, což je taky blbě. OČR, úlevy na dani, doprovod k lékaři a koneckonců i vztah ke škole - všechno je problém.

V tom případě je možné toto vše zákonně opatřit rozšířením práv v rámci registrovaného partnerství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21918
20.1.19 13:47
@zudina píše:
No a to je presne ono. Odmalicka si dite bude myslet, ze model dva tatove napriklad je normalni. Bude mit pokrivene mysleni. Pokud je zena a muz a nefunguji nebo se rozejdou, tak dite ma porad dva rodice, mamu a tatu, proste kdyz jsem gay nebo lesba tak ok, ale deti je vec kterou proste mit nebudu. Je to uchylny

Takže pro to dítě bude lepší, bude- li vyrůstat v dětském domově jo, chceš říct? Ty brdo, to je názor tohle jak stehno. Pokriveny myšlení mas leda ty, ale mas na nej právo.Presne díky rodičům, jako jsi ty, muže být na takové dítě ve škole poukazováno .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
20.1.19 13:48
@Arduwin píše:
Protože považuju registrované partnerství za dostatečný právní rámec. Manželství je z definice právní pojem pro svazek muže a ženy. K adopci nevidím důvod - když chce mít lesbický pár dítě, má ho, nikdo jim ho nebere. Tzn. vadí mi zmatek v pojmech, chaos, který lgbt svými požadavky vytváří.

Ano, má ho. Ale když moje partnerka zemře, já i naše dítě skončíme na dlažbě, protože já nebudu mít nárok na vdovský důchod a dítě na sirotčí. Přestože už teď moje partnerka má na naše dítě vyživovací povinnost, nebude mu ve stávající úpravě moct ani podepsat žákovskou knížku. Na výlety chodí s plnou mocí, kdyby se malému cestou něco stalo. Naše dítě nemá nárok dědit po svém dědečkovi a babičce z partnerčiny strany, právně to nejsou jeho příbuzní. Nemůžu si vzít paragraf na opatrování své tchyně, protože podle zákona o registrovaném partnerství ona není můj příbuzný. Na vlastní svatbu jsem si musela vzít neplacené volno, protože na rozdíl od manželů na ni při vstupu do RP nemám zákonem daný den volna, a mohla jsem si vybrat z celých luxusních čtrnácti míst v republice, kde RP uzavřít. Za změnu příjmení jsem si na rozdíl od manželů musela zaplatit pár tisíc. Pojď mi ty, která v životě tohle nebudeš muset řešit, ještě povědět něco o tom, jak současný zákon o RP stačí.

Zákon o RP vznikl proti mohutnému tlaku lidovců atd. a byl kompromisem. Jedná se o jeden z nejhorších existujících zákonů o RP vůbec, je to v podstatě právní paskvil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
20.1.19 13:49
@Arduwin píše:
V tom případě je možné toto vše zákonně opatřit rozšířením práv v rámci registrovaného partnerství.

Ale nepovídej. :mrgreen: Jako jasně, určitě to je možné dělat složitě - co na tom, že existuje jednodušší cesta.

Děsně se mi líbí, jak na tohle téma reagují lidé, kteří se rozvádí jak na běžícím pásu - nebo se rovnou do manželaství nehrnou a vychovánají děti s „přítelem“. Nevím, zda se tě to týká - a je mi to jedno, teď píšu obecně.

Každopádně já LGBT lidem v otázce manželství držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
20.1.19 13:52
@SAJ píše:
Ale nepovídej. :mrgreen: Jako jasně, určitě to je možné dělat složitě - co na tom, že existuje jednodušší cesta.

Děsně se mi líbí, jak na tohle téma reagují lidé, kteří se rozvádí jak na běžícím pásu - nebo se rovnou do manželaství nehrnou a vychovánají děti s „přítelem“. Nevím, zda se tě to týká - a je mi to jedno, teď píšu obecně.

Každopádně já LGBT lidem v otázce manželství držím palce.

Vidím to stejně.

• Citovat
  • Upravit
6119
20.1.19 13:55
@Arduwin píše:

To je samozřejmě nesmysl. Žádným „rozšířením práv“ nedocílíš změny těch nejdůležitějších nedostatků v zákoně o RP (typu vdovský důchod). A vůbec mi nedochází, proč bych musela vyřizovat navíc deset papírů (i kdyby to nakrásně šlo) a oběhat deset úřadů kvůli každému ze skoro sto šedesáti rozdílů mezi manželstvím a RP, když by stačilo změnit tři slova v zákonu o rodině. Aby tobě z toho nepraskla žilka?

Studuji, pracuji, platím daně, pečuji o dítě. Dítě jsem do svého vztahu přivedla po zralé úvaze, nestalo se mi náhodou a neselhala antikoncepce. Nechci žádné práva navíc, chci jen mít stejnou možnost jako heterosexuální ženy, které si mohou po vzájemné dohodě napsat do rodného listu svého dítěte kteréhokoliv muže bez ohledu na biologický vztah k dítěti, a stejnou právní ochranu pro svůj vztah a svůj život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
20.1.19 13:56

Pozitivni,jsem pro sňatky i adopce. Harmonicky hetero par povazuji pri adopci jako o trochu lepsi,ale harmonickych heteroparu znam minimum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
20.1.19 13:57
@SlečnaDahlia píše:
Ano, má ho. Ale když moje partnerka zemře, já i naše dítě skončíme na dlažbě, protože já nebudu mít nárok na vdovský důchod a dítě na sirotčí. Přestože už teď moje partnerka má na naše dítě vyživovací povinnost, nebude mu ve stávající úpravě moct ani podepsat žákovskou knížku. Na výlety chodí s plnou mocí, kdyby se malému cestou něco stalo. Naše dítě nemá nárok dědit po svém dědečkovi a babičce z partnerčiny strany, právně to nejsou jeho příbuzní. Nemůžu si vzít paragraf na opatrování své tchyně, protože podle zákona o registrovaném partnerství ona není můj příbuzný. Na vlastní svatbu jsem si musela vzít neplacené volno, protože na rozdíl od manželů na ni při vstupu do RP nemám zákonem daný den volna, a mohla jsem si vybrat z celých luxusních čtrnácti míst v republice, kde RP uzavřít. Za změnu příjmení jsem si na rozdíl od manželů musela zaplatit pár tisíc. Pojď mi ty, která v životě tohle nebudeš muset řešit, ještě povědět něco o tom, jak současný zákon o RP stačí.Zákon o RP vznikl proti mohutnému tlaku lidovců atd. a byl kompromisem. Jedná se o jeden z nejhorších existujících zákonů o RP vůbec, je to v podstatě právní paskvil.

Já jsem ale netvrdila, že současný zákon o RP stačí. Já jsem psala, že vidím problém v míchání pojmů manželství a RP.
Psala jsem o rozšíření práv v rámci registrovaného partnerství - tedy podání návrhu zákona na úprávu toho stávajícího. Tam lze přeci zahrnout všechny požadavky - právní vztah k dítěti partnerky, ovdovění, osiření, příbuzenské vztahy, dědictví apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
20.1.19 14:03
@SlečnaDahlia píše:
To je samozřejmě nesmysl. Žádným „rozšířením práv“ nedocílíš změny těch nejdůležitějších nedostatků v zákoně o RP (typu vdovský důchod). A vůbec mi nedochází, proč bych musela vyřizovat navíc deset papírů (i kdyby to nakrásně šlo) a oběhat deset úřadů kvůli každému ze skoro sto šedesáti rozdílů mezi manželstvím a RP.

Za nesmysl to nepovažuju.
Pokud se upraví zákon, tak právě nebude nutné ty úřady obíhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
20.1.19 14:11

@Arduwin :zed: :zed: :zed: No jo, no. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
20.1.19 14:35

@Arduwin bože ty jsi zase dílo :zed: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20916
20.1.19 17:35

Zdravím a prosím o klidnou diskuzi, zejména v tak citlivém tématu.

Díky za ni, :kytka:
Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
20.1.19 21:42

Myslím že ušli dlouhou cestu od doby kdy byla homosexualita brána jako nemoc a bral se za ni život. Vím ale že ne všude to tak je a trestná je pořád. Ani si nedovedeme představit žít celej život ve lži. Lhali rodině, známím, vlastním dětem…a byly v tom sami. Teď mají to štěstí že se můžou svěřit, ikdyž je jich hodně co to tají pořád. Na výchovu dětí rodiči stejného pohlaví nemám jasnej názor. Je tam pro, i proti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí