Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Jané Slalom Pro?
Přidejte zkušenost s Jané Slalom ProHolky, přišlo mi psaníčko od Kubíčka z tábora.....mě to úplně dostalo ![]()
Denny, to psaníčko je tak milé a jak myslí i na svého brášku. S dovolením jsem si prohlídla fotky Ondráška ve tvém albu a koukám, jak roste. Je tak roztomilý, jak si drží tu ručku na hlavičce a jak se směje.
Ali, co říká starší brácha na mladšího? Je tak maličký a milučký. Náš Adam už zkouší své první samostatné kroky, udělá tak max. 4 a pak sedne na zadek. Je to tak srandovní, jak se snaží, jak stojí s rozkročenýma třepajícíma nožkama. A konečně začal říkat „máma“. Říká už kde co, krásně řekne auto, ale máma mu nějak nešla do pusy.
Jsou to miláčci, ti prďolkové. ![]()
Denny Kuba půjde teprve do školy a už je na táboře?To je teda borec
No dopis pro vás a obrázek pro Ondráška to je no coment.Je vidět,že je vychovávaný s láskou ![]()
Bianco starší brácha je nadšený.Ani nemusím říkat a hned stojí u postýlky a kontroluje malého,rád mi přinese nebo podá,když něco potřebuji je opravdu brácha jak má být.Chodí za mnou a ptá se jestli je mi dobře a jak se mám a takové věci.Vždycky mám slzy na krajíčku ![]()
No jasně,že máma řekne až nakonec.Náš Míra taky brebentil,ale máma ta mu do pusy nešla ![]()
Holky a ještě dotaz pro vás.Jsem moc šťastná,že se nám narodil zdravý klučina přesto není chvíle kdy bych nebrečela nebo mi něco nebylo líto
Já vím,že mám hormony jak na horské dráze, ale připadám si divně.Necítila jste se některá z vás aspoň trochu podobně jako já?
Bianco, to víš, že to neva. Vždyť proto tam ty fotečky dávám, abych se mohla ,,chlubit,,
![]()
A zrovna dneska u mě byla na kafču sousedka s 8smi měsíčním chlapečkem. je to teda ďáblik, už opravdu zkouší chodit kolem nábitku a normálně se pouští a chce jít, jen ho ty nožičky ještě neunesou
docela jsem teda zírala ![]()
Ali, tak to máš doma opravdu bezva pomocníka, jako my
Já jsem se jednou opravdu nasmála, když jsem odstříkávala a Kuba se mě ptal, jestli jsem se dostala i ktomu ,,zadnímu mlíku,,
On to normálně všechno ví, jak o tom mluvim s mamkou nebo kamarádkama do telefonu. Bravurně zvládá teorii kojení, odstříkání, přebalování.....no někdy je to sranda co z 6sti letého kluka vypadne. Jinak na tábor jel, protože je tam kamarádka jako vedoucí a má ho u sebe v oddíle. Je ale prý v pohodě, doslova říkala : ve svém živlu, protože je tam 70 dětí a aon miluje kolektiv a soutěžení. V celotáborovce vedou, tak si ho umím představit. Hrozně se mi po něm stýská, ale jsem ráda, že si to užívá ![]()
Jinak tě můžu uklidnit, já jsem jak blázen do dneška. Brečím kvůli prkotině. Ale v šestinedělí to byla obvzlášť síla. Ale neboj, ono se to uklidní ![]()
Uf tak to jsem si oddechla, že v to nejsem sama neb už jsem si říkala, že jsem asi normální hysterka ![]()
Denny mi povídej o rozumech
Míra má zmapovaný celý těhotenství a myslím si,že výchovu dítěte zvládne taky.Mám pocit,že kluci jsou daleko všímavější a pozornější než holky.Švagrová má tři holky,ale ty starší se o tu malou tak nepostarají jako náš mladík o Míšu.Jsem ráda,že mám ty moje kluky ![]()
Ali, normální poporodní blues. Mívá ho až 75% matek. já ho měla taky. Do toho začal manžel podnikat, já byla na všechno sama, nevyspalá, unavená, lítostivá, chvilkama jsem se přistihla, že stojím nad věčně plakajícím miminem a říkám si, jestli mi tohle stojí za to. Ale jak přešlo období „větrů“ a trochu se stabilizovaly hormony, tak se všechno spravilo, já jsem šťastná a nekonečně své děti miluju. ![]()
Prostě hormonální bouře, která chce svůj čas.
Denny, chci se zeptat, ty jsi, myslím, psala, že ti u Slalomu pískalo to přední kolečko a že jsi ho nějak prostříkla a pomohlo to? Mi to taky píská, manžel se na to díval a říkal, že s tím nejde nic udělat, že to tak tře ta brzda, ale mně se to nezdá normální, aby to pískalo. Poradíš mi, co a čím jsi namazala? On je teda chlap na baterky, co si neudělám sama, to nemám. ![]()
Bianco moc hezky si to napsala a já se v tom naprosto shledávám.Náš brouček začíná být taky takový ukňouraný, já věčně sama páč manža je dost pracovně vytížen a zůstává se mnou aspoň starší syn.To je moje záchrana.Doufám, že než půjde v září do školy bude všechno v poho a já taky.Určitě to chce svůj čas jen já jsem ještě neměla čas a sílu abych si o tom všem popovídala s manželem.Chtěla jsem mu říct jak moc mi pomohl,když se mnou zůstal u porodu, říct mu moje pocity,ale stále se nemůžeme nějak sejít.Cítím, že by se mi hodně ulevilo ![]()
Ali, taky mám větší oporu ve svém starším synovi, než v manželovi. Nechci ho sice zapřahat do pomoci v domácnosti a kolem malého, vyháním ho ven s děckama, na koupaliště, na kolo, ale on je takový pecivál, že se radši drží doma. Mám trochu špatné svědomí, že mu nemůžu dopřát tolik času, jako když jsme byli bez malého, často jsme jezdili na kole, chodili do kina, jezdili na výlety, teď s mladším to už tolik nejde, ale snad to chápe. V sobotu jedeme na dovču, tak doufám, že si to tam vynahradíme, když bude táta 24 hodin k dispozici a budeme se střídat s hlídáním prcka.
To máš ještě dobré, že máš v manželovi alespoň psychickou oporu, já si s tím mým nemůžu moc povykládat, on je z úplně jiného těsta, ale zase když je doma, tak se klukům věnuje a snaží se pomoct, to mu nemůžu brát.
Snad se vám brzo podaří najít si chvilku pro sebe, abyste si mohli popovídat a brzy se ti uleví.
Však už to znáš, až prďolka trošku povyroste, bude veseleji. ![]()
Ali, ona se ta chvilka najde, neboj ![]()
Ale úplně tě chápu, taky jsem měla tu potřebu si o tom s přítelm povídat. Byla jsem toho plná. Asi je to i tím, že jsem po porodu byla nějak mimo a došlo mi všechno až doma
zatím co tatínkové vnímají všechno naplno na porodním sále a mají pak možnost to hned ventilovat a rozebírat s rodinou a kamarády ![]()
Bianco, koupila jsem olej ve spreji, je to i strubičkou, aby ses dostala všude. Obstříkala jsem všechno možný, třecí plochy, klouby, no co mě napadlo. Jen nesmíš stříkat přímo na tu kotoučovku, jinak ti to pak nebude brzdit
Olej jsem kupovala v obchodě kde pordávají kola a cyklo potřeby ![]()
No jo holky nějak to musím zvládnout, ale pokaždé když kojím a držím toho našeho drobečka v náručí přijde na mě pláč a nejde to zastavit
Vzpomenu si, že ještě před 14 dněma to bylo úplně všechno jinak a teď najednou je tady ta vytoužená chvíle kdy by jsem se měla radovat a ono to je úplně naopak.Každý obdivuje malého jak je nádherný a já že vypadám spokojeně, ale co je se mnou uvnitř to si nikdo nedokáže představit a nejhorší je, že i já sama sobě nerozumím.Potřebuju se vykecat, ale nemám ským.Spoléhala jsem na mažela,ale když už možná se to schiluje k rozhovoru nemůžu ze sebe nic vypáčit, protože mi přijde, že jeho pohled mi říká „no tak holka nebreč už jseš přece velká to zvládneš“.No a je po vyprávění ![]()
Nemáme to my ženské jednoduché.Přemýšlela jsem
jestli i chlapi mají občas nějaký splín krom toho, že jsou permanentně zaneprázdněný.
Ali, jako bys mluvila o mně. Ona mateřská je sama o sobě pro ženskou záhul, změna životného stylu, izolace od společnosti, běhání kolem dětí a domácnosti, místo smysluplné konverzace jen šišlání a grimasy a do toho všeho ještě hormony, kojení, to chlapi nemůžou pochopit. Myslím, že málokterý chlap je tak empatický, že se do toho dovede vcítit. Já když jsem při první mateřské se snažila manželovi vysvětlit, jak mi je, že jsem unavená fyzicky i psychicky a že potřebuju víc pomoci, tak jsem se akorát dozvěděla, že co má říkat on, když těžce fyzicky celý den pracuje (to je pravda), na co si ztěžuju, že on by si to hned vyměnil, že by byl radši celý den doma s dětma a chodil na procházky a tak. Takže já už teď ani po něm nechcu, aby mě chápal, jsem ráda, že se jim v rámci času věnuje, že můžu alespoň večer a o víkendech si odpočinout.
Bohužel mé kamarádky se všechny odstěhovaly hodně daleko, takže si můžu srdce vylít jen přes Skype, ale když se nám někdy podaří se sejít, tak to je verbální smršť. CHrlíme na sebe všechny své problémy, jako že každá máme své! a mně se uleví, když zjistím, že v tom nejsem sama a jsem na chvilku vyléčená.
Ale děcka jsou baterky, dobíjí mi energii, když vidím, jaké jsou šikovné a jaké dělají pokroky, tak se tetelím blahem, že snad má snaha má nějaký smysl.
A jestli mají chlapi taky nějaký splín? Možná někteří taky, ale můj teda ne. To je typický chlap-logický, věcný, chladně a rozumně uvažující, je to úplný opak mě.
Ahoj… ![]()
holky, já se oběsim
Šla jsem dneska na poštu pro balíček od Janinky a pošťačka mi tam dala ještě úřední dopis......koukám na to a odesílatel Exekutorská kancelář Klatovy
koukala jsem na to jak blázen a když jsem to otevřela tak jsem byla úplně v šoku. Je tam na mě exekuce na 13.000,– kvůli pokutě v metru za 206,– Kč před deseti lety, ani jsem ještě nebyla vdaná. Tenkrát jsem byla u soudu zaplatit vymáhanou částku necelých 1.300,– jenže to byly jen soudní výlohy, což jsem neveděla a nikdo mi neřekl, že mám ještě něco platit a teď mi přišlo tohle…
za celou tu dobu mi nepřišla jediná upomínka nebo upozornění, že jsem neuhradila celou částku. prostě to nechali 10let být a pak mi to naúčtovali se vším. Tak takhle se vydělává na lidech, namastí si kapsy exekutor, stát a to jsou tam ještě nějaké položky, které vůbec nevím, za co jsou
jsem z toho opravdu hotová a teď vytáhnout 13.000,– je pro nás dost obtížné ![]()
Ahojky, Denny, to je teda peklo.
Asi ti nezbude nic jiného, než zaplatit, ale jak znám sebe, tak bych za tím exekutorem zajela a pěkně mu to tam vyzpívala. Co chvilku jsou takovéto případy i v televizi. Jenom žasnu, že jsou takovéto habaďůry na poctivé lidi legální a stát s tím nic nedělá. Neříkám, když někdo schválně neplatí své dluhy, tak se to nějak vymoci musí, ale když se ani neobtěžují doručovat upomínky k platbě
to mi hlava nebere.
Jen si tím nenech zkazit náladu a léto s opravdu „krásným“
počasím. ![]()