Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Malcmi Opravdu jen malickou blbustku pro nasi radost, malickate bile backurky s medvidkem
Na vetsi nakupy se hrozne tesim.. Snad ve ctvrtek bude videt pohlavii
a kolik dnes jsi? ![]()
@Adeelka93
no tak ty jsou parádnické
v kolikátém jsi týdnu? Ptám se kvůli tomu zjišťování pohlaví. My jsme se zatím dohodli, že si to nenecháme říct, no ale nevím, zda to vydržíme až do porodu
![]()
Ahoj maminky, můžu se přidat? Čekáme miminko v květnu
Zatím jsme na začátku ![]()
@Twitter ahoj
v kolikátém jsi týdnu a jak prožíváš těhotenství? ![]()
Holky, prosím vás, vy které jste už byly na screeningu, jak to probíhalo? A slyšela jsem, že někdy to vyšetřuje pouze stávající gynekolog, když má dobrý utz. Vy jste ho podstoupily kde prosím? Děkuji ![]()
@Malcmi
ahoj ![]()
jsem teprve 4+5tt a na první kontrolu jsem se objednala až na 6.10. což budu 7+3tt. Je to skoro za 3 týdny
nabízela mi dřívější termín, ale kvůli hlídání dětí jsem chtěla pozdější. Každopádně se to strašně vleče ![]()
A ty jsi kolikátý týden? My by jsme měli mít TP až koncem května.
@Malcmi Na screeningu jsem byla 2× a je to podrobný ultrazvuk, který se dělá na akreditovaných pracovištích. Může to dělat jen lékař, který je na to akreditovaný a má certifikát. Tvůj gynekolog ti dá doporučení, ty se objednáš - řekne ti kam. Pak tam přijdeš, poměří ti namimču hl. nosní kůstku, pak ti ukáže žaludek a srdce a já nevím co všechno. Dělá se to hlavně kvůli Downu, ale i Edwardsovi a ještě cosi. Budou ti buď tam nebo ještě u tvého gynekologa odebírat krev. Spolu s UZ a krví vyhodnotí pravděpodobnost vývojových vad. Jo a stanoví ti přesný TP. Jinak UZ probíhá přes bříško a bývá to moc hezké vyšetření ![]()
Vem si tam manžela, bude mít zážitek ![]()
@Malcmi Dnes jsem 12+3 a na screening jdu ve 13+0. Muj doktor je v Teplicich jediny, ktery screening muze provadet, takze jdeme k nemu. Hrozne se tesime!
Teda, s tim pohlavim Te obdivuji, ja uz jen kvuli vybavicce a pokojicku ho vedet proste chcii
a Ty jsi tedy v kolikatem?
@Twitter já jsem dneska 9+5tt, o vlečení mi povídej, čekat další tři týdny je pro mě nekonečné
ale musíme být trpělivé ![]()
@Malcmi Ahoj, s tim screeningem je to docela zajimavy, existuje par lekaru, kteri maji certifikat z Anglie a tim akreditaci ke scr. Ale moje gynekologie nabizi prvotrimestralni screening take, pritom tento certifikat nemaji, takze jsem to ruzne zkousela hledat a ono asi staci, kdyz jsou v nejake ceske ultrazvukove komore, ktera nejaky certifikat vydava taky. ![]()
@Twitter děkuji za podrobný popis. Už abych to měla za sebou a všechno bylo ok. Moc děkuji za info, muže si určitě vezmu sebou ![]()
@Zaluzie @Malcmi Holky tady je odkaz, kde naleznete vsechny lekare, kteri maji z Londyna atestaci na prvotrimestralni screening
https://courses.fetalmedicine.com/lists?…
@Adeelka93 já jsem „teprve“ 9+5tt to máš fajn, že to dělá přímo tvůj lékař. Já ale právě myslím, že i ten můj, ještě jsem se neptala, jsem tam vždycky hrozně nervózní, takže se zapomenu na všechno zeptat.
K tomu pohlaví, rádi bychom vydrželi a měli překvapení. Snad nám to vydrží.
budu nakupovat všechno neutrální a pak bych dokoupila.
ale uvidíme ![]()
@Zaluzie aha, tak to je zajímavé…
absolutně se v tom nevyznám a jsem zvědavá, kam mě doktor pošle
ale ještě mám čas, on první screeningu je nějak až ve 12 týdnu, co?