Jdeme vyvolávat duchy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Reginaa ať žije fanatismus, omlouvám se, ale to je pro mě výstižný výraz pro tuto situaci.Ty věříš něčemu, to je super. Někdo jiný zas něčemu jinému, ale to přeci neznamená, že to je míň super. A z tohoto důvodu nesnáším jakékoliv víry, které mají předepsáno komukoli cokoli vnucovat.
Nechme se žít ať věříme v bohanebo v ďábla, je to úplně fuk. I křesťanství stejně jako jakákoliv jiná víra můžebýt velmi nebezpečná, když se člověk nechá zblbnout, tak pozor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Paradise píše:
@Reginaa ať žije fanatismus, omlouvám se, ale to je pro mě výstižný výraz pro tuto situaci.Ty věříš něčemu, to je super. Někdo jiný zas něčemu jinému, ale to přeci neznamená, že to je míň super. A z tohoto důvodu nesnáším jakékoliv víry, které mají předepsáno komukoli cokoli vnucovat.Nechme se žít ať věříme v bohanebo v ďábla, je to úplně fuk. I křesťanství stejně jako jakákoliv jiná víra můžebýt velmi nebezpečná, když se člověk nechá zblbnout, tak pozor.
Nevím sice o tom, že bych konkrétně tobě, nebo někomu něco vnucovala, a už vůbec to nemám předepsáno. Reagovala jsem na dotaz od někoho jiného. Pokud vím, tak to je tady diskuze, do které může přispívat svobodně každý. Domnívám se, že každý člověk by měl varovat ostatní, pokud by jim hrozilo nebezpečí. Začínat si s okultismem nebezpečné je.Na to, abychom ovládali duchovní síly, sami od sebe nemáme. Fanatismus vypadá „trochu“ jinak. Přeji všem dobro a lásku. Pokud máš jiný názor, já ho respektuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Reginaa píše:
Ano, znám i osobně takové lidi. Meditací je více druhů. Pokud máme na mysli křesťanskou meditaci, představujeme si něco jiného, než „meditace“ u jógy, kde
se na někoho napojí guru, který ho vede a ten dotyčný se mu musí ve všem podvolit. Channeling je taky diskutabilní. Pokud chceme správně posuzovat duchovní věci, tak k tomu potřebujeme zákonitě měřítko. Pro mne a miliony dalších lidí je takovým měřítkem Bible. V ní je napsáno mimo jiné, že pokud by přišel i „anděl z nebe“ a mluvil věci, které odporují tomu, co již bylo zvěstováno Ježíšem a apoštoly, je doplněno dovětkem :„budiž proklet“.
A proč by měla být pravdivá zrovna pouze Bible? Proč ne třeba Korán? Nebo Avesta? Nebo Popol vuh? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Karolina.k píše:
A proč by měla být pravdivá zrovna pouze Bible? Proč ne třeba Korán? Nebo Avesta? Nebo Popol vuh?
Taky jsem se kdysi zabývala kdečím a zabředla do různých nečistých věcí. Bylo by to na dlouho. Postupně jsem zjišťovala, že žádné jiné náboženství mi nepřineslo do mé duše a srdce pokoj a vysvobození, až křesťanství. Prosila jsem Boha, jestli je, ať mi sám ukáže tu správnou cestu. Bůh mě vyslyšel a dal se mi sám poznat takový, jaký je - jako dobrý a laskavý Otec a Stvořitel. On je živý, můžu mít s ním osobní vztah. Proto přišel na tento svět Ježíš Kristus, aby nám představil Boha-Stvořitele takového, jaký opravdu je. Až v Novém zákoně jsem našla odpověď na každou svoji otázku a hlavně naději nejenom pro tento život, ale hlavně pro věčný život v Nebi, v Jeho království. Od té doby nemám potřebu hledat někde jinde. Do mého života a srdce vstoupil pokoj a řád. Nemusím se hroutit z každé špatné zprávy v televizi, nemusím se dotazovat třeba kartářek, či duchů, na to jak mám žít a co mám dělat. Pokud má někdo osobní vztah se živým Bohem, tak ví, co má dělat, i jak má žít. Přála bych to samozřejmě každému, proto sem ješte pořád píšu příspěvky, protože vím, že Bůh miluje i tebe, i každého člověka a chtěl by se ti taky dát poznat a mít i s tebou osobní vztah. Nabízí to každému, kdo o to projeví zájem, ale respektuje naši svobodu
i za cenu, že si člověk vybere raději věčné zatracení bez Boha, i když by tam nemusel skončit žádný člověk, protože za každého z nás už bylo zaplaceno výkupné v podobě zástupné oběti Ježíše Krista na kříži. Já samozřejmě neznám odpověď úplně na každou otázku, ale díky Bohu vím, co vede ke Spasení a mohla jsem to přijmout. Jestli chceš, napiš mi SZ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na vyvolávání duchů není podle mě nic špatného, vyvolávali jsme s partou asi šest let. Duchové jsou jako lidé, přivolali jsme všelijaké povahy. Někdy psala tabulka srozumitelně, někdy nesrozumitelně, ale pak jsme si to přečetli znovu a pozpátku význam to dávalo. Nemají rádi svíčky, rádi si hrají s elektrickými spotřebičemi. Také dokáží snížit teplotu v místnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Karolina.k píše:
Channeling je - tedy podle mého názoru - ptákovina. Meditace a joga jsou ale ve většině případů výborné techniky které mohu každému doporučit.
Pro si myslíš, že je to ptákovina? Viděla jsi film hovory s bohem? To byla taky přece forma channelingu - taky blbost?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Reginaa píše:
Ano, znám i osobně takové lidi. Meditací je více druhů. Pokud máme na mysli křesťanskou meditaci, představujeme si něco jiného, než „meditace“ u jógy, kde
se na někoho napojí guru, který ho vede a ten dotyčný se mu musí ve všem podvolit. Channeling je taky diskutabilní. Pokud chceme správně posuzovat duchovní věci, tak k tomu potřebujeme zákonitě měřítko. Pro mne a miliony dalších lidí je takovým měřítkem Bible. V ní je napsáno mimo jiné, že pokud by přišel i „anděl z nebe“ a mluvil věci, které odporují tomu, co již bylo zvěstováno Ježíšem a apoštoly, je doplněno dovětkem :„budiž proklet“.
Neberu ti tvůj názor na Bibli, ale mám jiný. Můžeš napsat čemu se ti lidé věnovali a jak potom dopadli? Dost mě to zajímá (klidně SZ, jestli je to osobní). Děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Reginaa : Nejde mi do hlavy jedna věc - píšeš, že ti Bůh ukázal cestu, pomohl ti. Proč na mé prosby ve spánkové paralýze, kdy mě síla pohazovala místností jak s hadrovou panenkou, nereagoval, zato se kalibr útoku ještě zvýšil? A to jsem zkoušela ne jednou. Časem jsem hledala oporu u někoho jiného, protože Bůh mi v těžkých chvílích pomoct nedokázal a to jsem v něho měla velkou důvěru (jako dítě jsem chodila na katechizmus a byla jsem věřící).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Reginaa píše:
Taky jsem se kdysi zabývala kdečím a zabředla do různých nečistých věcí. Bylo by to na dlouho. Postupně jsem zjišťovala, že žádné jiné náboženství mi nepřineslo do mé duše a srdce pokoj a vysvobození, až křesťanství. Prosila jsem Boha, jestli je, ať mi sám ukáže tu správnou cestu. Bůh mě vyslyšel a dal se mi sám poznat takový, jaký je - jako dobrý a laskavý Otec a Stvořitel. On je živý, můžu mít s ním osobní vztah. Proto přišel na tento svět Ježíš Kristus, aby nám představil Boha-Stvořitele takového, jaký opravdu je. Až v Novém zákoně jsem našla odpověď na každou svoji otázku a hlavně naději nejenom pro tento život, ale hlavně pro věčný život v Nebi, v Jeho království. Od té doby nemám potřebu hledat někde jinde. Do mého života a srdce vstoupil pokoj a řád. Nemusím se hroutit z každé špatné zprávy v televizi, nemusím se dotazovat třeba kartářek, či duchů, na to jak mám žít a co mám dělat. Pokud má někdo osobní vztah se živým Bohem, tak ví, co má dělat, i jak má žít. Přála bych to samozřejmě každému, proto sem ješte pořád píšu příspěvky, protože vím, že Bůh miluje i tebe, i každého člověka a chtěl by se ti taky dát poznat a mít i s tebou osobní vztah. Nabízí to každému, kdo o to projeví zájem, ale respektuje naši svobodu
i za cenu, že si člověk vybere raději věčné zatracení bez Boha, i když by tam nemusel skončit žádný člověk, protože za každého z nás už bylo zaplaceno výkupné v podobě zástupné oběti Ježíše Krista na kříži. Já samozřejmě neznám odpověď úplně na každou otázku, ale díky Bohu vím, co vede ke Spasení a mohla jsem to přijmout. Jestli chceš, napiš mi SZ.
vidíš a to je skvělý, TOBĚ to pomohlo se posunout dál. Někomu v tomto pomůže okultismus, někomu judaismus, někomu ateismus, realismus, apod. A všichni tito lidé jsou si stejně rovni přestože věří každý v trochu něco jiného, všichni mají právo na to věřit, přece, když mě pomohl okultismus k lepšímu životu neznamená to, že zákonitě musí pomoci i jinému a budu tím pádem druhé zrazovat od jiné víry, v tom vidím to špatné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@korast píše:
Neberu ti tvůj názor na Bibli, ale mám jiný. Můžeš napsat čemu se ti lidé věnovali a jak potom dopadli? Dost mě to zajímá (klidně SZ, jestli je to osobní). Děkuji.
Zabývali se třeba magií, vyvoláváním duchů, věštěním, a pod. Měli vesměs duševní problémy, zažívali třeba útoky démonů, nebo se jim začaly dít různé divné věci v jejich životech. Někteří skončili na psychiatrii…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Paradise píše:
vidíš a to je skvělý, TOBĚ to pomohlo se posunout dál. Někomu v tomto pomůže okultismus, někomu judaismus, někomu ateismus, realismus, apod. A všichni tito lidé jsou si stejně rovni přestože věří každý v trochu něco jiného, všichni mají právo na to věřit, přece, když mě pomohl okultismus k lepšímu životu neznamená to, že zákonitě musí pomoci i jinému a budu tím pádem druhé zrazovat od jiné víry, v tom vidím to špatné.
Tuto zkušenost prožilo a prožívá již několik tisíc let miliony lidí po celém světě. Tady jde taky mimo jiné o pokoru a postoj srdce každého člověka. Pyšný člověk, který si myslí, že Boha ve svém životě nepotřebuje, se domnívá, že si pomůže sám. Na čas to může třeba i fungovat, ale tady jde hlavně o věčnost. Tady to je na chvíli, ale tam to už bude napořád. Setkání s Bohem se stejně nikdo nevyhne. Jednou budeme před ním stát všichni. Jak jsem už psala výše, nabídka na spasení je pro každého člověka zadarmo. Je to Boží milost/amnestie/,
ale Bůh respektuje svobodu člověka. Je to volba každého z nás, kterou cestu si vybere. Přeji všem šťastnou volbu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@korast píše:
Pro si myslíš, že je to ptákovina? Viděla jsi film hovory s bohem? To byla taky přece forma channelingu - taky blbost?
Tedy, ehm, za ptákovinu v těchto věcech považuji když se mi „duch“ se kterým bych chtěla komunikovat viditelně neprojeví a funguje pouze prostřednictvím jakéhosi „prostředníka“. Ať už je to špiritistická tabulka kdy může třeba onou skleničkou po ní schválně pohybovat kamarád a dělat si ze mě legraci, nebo když mi ono „duchovní poselství“ zprostředkuje někdo druhý = „médium“… jako třeba zrovna při chanellingu.
Pouze když dojde k viditelnému projevu, Ať již přímému nebo alespoň ve snu či polosnu, jako to využívali v antickém egyptě a řecku pro příklad, viz překaldy magických papyrů, či od Jamblicha O mysteriích egyptských, tak mne to zaujme.
Pouze se musí dávat pozor aby takové vyvolávání nevypadalo jako v následující filmové ukázce.
![]()
https://www.youtube.com/watch?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Karolina.k
takže se na prostředníka napojit můžeš. Myslela jsem, že se napojuješ přímo na zdroj/nejvyššího, který ti lhát nemůže, tím pádem by nemohl kecat ani prostředník.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Reginaa píše:
Tuto zkušenost prožilo a prožívá již několik tisíc let miliony lidí po celém světě. Tady jde taky mimo jiné o pokoru a postoj srdce každého člověka. Pyšný člověk, který si myslí, že Boha ve svém životě nepotřebuje, se domnívá, že si pomůže sám. Na čas to může třeba i fungovat, ale tady jde hlavně o věčnost. Tady to je na chvíli, ale tam to už bude napořád. Setkání s Bohem se stejně nikdo nevyhne. Jednou budeme před ním stát všichni. Jak jsem už psala výše, nabídka na spasení je pro každého člověka zadarmo. Je to Boží milost/amnestie/,
ale Bůh respektuje svobodu člověka. Je to volba každého z nás, kterou cestu si vybere. Přeji všem šťastnou volbu.
víš a to je ten rozdíl mezi námi já tvojipokoru nezpochybňuji, přestože věříš něčemu jinému, tak jak si vůbec můžeš dovolit, pokud nejsi fanatik zpochybnit tu moji.
A věčnost? víš já se s bohem po smrti nesetkám, setkám se s průvodcem, vyšším já, projdu si, co bylo špatně, co dobře a narodím se znovu. Prosím tě měj si svojivíru, ale nevnucuj ji druhým. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@korast píše:
@Karolina.ktakže se na prostředníka napojit můžeš. Myslela jsem, že se napojuješ přímo na zdroj/nejvyššího, který ti lhát nemůže, tím pádem by nemohl kecat ani prostředník.
Jako prostředníka beru špiritistické (nebo chanellingové - pro mne je to to samé) médium. Takže radši bez toho. Pokud onoho ducha neuvidím přímo a nebude se mnou přímo mluvit tak je to podle mého názoru o ničem.
Zajímavá je z tho hlediska třeba knížečka od Josefa Durra, Experimentální démonologie. Knížka rakouského experimentátora který prováděl takové pokusy.
http://uloz.to/…rr-josef-zip
Ale uvedenými postupy se dají přimět k projevu i bytůstky nedémonické.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit