Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@sediza píše:
To je nejaky vtip ty komentare viz. výše? Ja se povazuji za tolerantní, ale jako aby muz mel od čt/pá koníček a já byla s detma doma, zajistovala chod domacnosti a on si uzival? To bych moc nadsena nebyla. To totiz neni o spolecnem zivote, pokud nesportuji oba spolecne. Jako jedna vec je jit 4× v tydnu do fitka nebo na kolo…ale čtvrtek az nedele pryč za vlastní zábavou? Kdy bude mit zabavu zakladatelka? A dalsi vec je, ze pokud dojde k takove velke zmene v zivote, nemeli by s tim souhlasit oba? Uz jste jak pisete rodina…ne single lidi.
@Inaris píše:
V čem je to kompromis?
v tom, že člověk ustupuje sám sobě ![]()
Koukam, jak jste vsichni tolerantni k muzi a co zena matka? Mne rict chlap, ze od pa do ne bude pryc, tak me to bude stvat. Jako konicek po praci pres tyden beru, ale aby volne vikendy travil bez nas, rodiny, o ktere rozhodl, ze si poridi… Manzel je bud v praci nebo rekonstruuje a ja jsem s dvouletym vecne sama. Ma se nam narodit druhe a to jsem mu rekla, ze si od rekonstrukce dame voraz, protoze chci, aby byl s nami. A ze si mam najit konicka? Pekne, ale co s ditetem, jedna babicka od rana do vecera v praci, tak ze bych ji vrazila jeste dite? Druha ma zajem tak o navstevu, jsem rada, kdyz pohlida a ja muzu aspon k doktorovi. Pokud se chci intensivne necemu venovat, musim snad brat ohled i na rodinu nebo alespon dite.
@e008 píše:
Koukam, jak jste vsichni tolerantni k muzi a co zena matka? Mne rict chlap, ze od pa do ne bude pryc, tak me to bude stvat. Jako konicek po praci pres tyden beru, ale aby volne vikendy travil bez nas, rodiny, o ktere rozhodl, ze si poridi… Manzel je bud v praci nebo rekonstruuje a ja jsem s dvouletym vecne sama. Ma se nam narodit druhe a to jsem mu rekla, ze si od rekonstrukce dame voraz, protoze chci, aby byl s nami. A ze si mam najit konicka? Pekne, ale co s ditetem, jedna babicka od rana do vecera v praci, tak ze bych ji vrazila jeste dite? Druha ma zajem tak o navstevu, jsem rada, kdyz pohlida a ja muzu aspon k doktorovi. Pokud se chci intensivne necemu venovat, musim snad brat ohled i na rodinu nebo alespon dite.
ano ![]()
A to ja pujdu proti vetsinovemu nazoru. Osobne bych nebyla nadsena. Doma krize a chlap se misto utuzovani rodiny chysta vratit k puvodnimu stylu zivota. A ja budu sama doma s ditetem a uzirat se… nemam nic proti konickum. Oba s manzelem mame samostatne aktivity. Obcas jeden z nas odjede na vikend pryc. Ale oba dva, za kazdych okolnosti mame na prvnim miste nase deti, rodinu, kterou jsme spolecne zalozili.
Takze, jednou za cas, proc ne. Obcas bych se k nemu pridala a fandila. Ale kazdy vikend ani omylem.
@Anonymní píše:
S přítelem bujaré minulosti jsem tři roky, predtim sportoval a jezdil po závodech, pak přestal, a teď chce ve vyšším věku začít znovu. nerozumim tomu, kdyz jsem snim začínala řekl, ze se závody a jeho sportem skončil, nekolikrat se zmiňoval, ze se raději už bude dívat. takze teď tomu otočení nerozumím, chce zase začít, a já vím že takový to přesun na závody je čtvrtek či pátek do neděle, to čas kdy může trávit čas snami s rodinou, jak mi bylo na začátku vztahu řečeno, ale na jednou změna, tskove to cesty nejsou pro rodinu přínosem, kort když se dušoval, ze už stím skončil. jinak se v minulosti s jeho povahou rád spouštěl při akcích které jeho sportovní cesty provázely takže jsem ztoho zklamaná. co vy na to? prosím anonym, špatně to snasim.
No, naštve to, ale nic neuděláš.
Najdi si taky koníček ![]()
Není možné, že už se mu v tom sportu přestávalo dařit? Ty bys byla elegantní výmluva. Mně se taky „rozvazují“ tkaničky, když už nemůžu ![]()
@Anonymní píše:
@Kobliha51 já mu toho koníčka neberu ale! Začne tak odjíždět z domova (za sportem), který už vážně není o pohodě a pohodlí, protoze doma máme krizi, a místo pracování na vztahu a věnováním se rodině(dítě máme)pojede pryč. to mi přijde hodně uprkove jednání, nikdy neuměl vztah řešit jezdil věčně pryč, ted když jeho věk už něco naznačuje se opět pouští nebo tedy chce spustit
Tobě nejde ani tak o jeho koníček, spíš se bojíš, že jeho koníček bude sloužit jako zástěrka pro nevěru. To už je pak o něčem jiném.
Jenze zakladatelka nenapsala jak casto by to provozoval. Nenapsala okolnosti zadny. Jen ze se chce vratit ke sportu a zavodum. Pochybuju ze zavody jsou kazdej tejden.
A pro neveru nemusim jezdit na zavody. Tu muzes provist kdekoliv.
@Anonymní píše:
@Kobliha51 já mu toho koníčka neberu ale! Začne tak odjíždět z domova (za sportem), který už vážně není o pohodě a pohodlí, protoze doma máme krizi, a místo pracování na vztahu a věnováním se rodině(dítě máme)pojede pryč. to mi přijde hodně uprkove jednání, nikdy neuměl vztah řešit jezdil věčně pryč, ted když jeho věk už něco naznačuje se opět pouští nebo tedy chce spustit
a už je to tady, toto jsem čekal. Pokud je to jednou za měsíc čt-ne, tak vám to jen pomůže, pokud by to bylo každý týden, tak to prostě vzdal a necce ses tebou hádat ( vidět). Co na tom nechápeš?
Hodně sportů má závody co vikend.. Manžel měl dřív koníčka, který byl časově na celý den o víkendu v jiných městech a jen občas bylo volno..Ale vždy jsem jela s ním a nějak se zabavila
Proc by hned chlap, ci je dima mel sedet a cucet na tv? muze se snad venovat zakladatelce, diteti, ne? travit cas a podnikat neco spolu. 4 dny v tydnu si dat pro sebe je sobectvi. travit tim cas od ct- ne je sobectvi, kdyz ma rodinu. zakladatelka pak nemuze nic, chapu, ze je ji lito, ze se jim nevenuje, paklize he to kazdy tyden. to by pro mne nebylo partnerstvi a radeji bych ze vztahu odesla a byla s nekym, kdo rad travi cas s rodinou ci pohlida dite, abych i ja mohla se venovat necemu svemu, pak zase on a ne ze se mi oznami, od ct-ne mam hobby, nazdar
uz vifim jak vam by to nevadilo jen proto, ze jde o sport.
Často se stává, že sportovci potřebují pauzu a sport na čas úplně odloží. Jenže ono jim to pak začne chybět a vrací se. To prohlášení bylo nejspíš vyneseno v době, kdy měl sportu plné zuby.
A rada? Nesnaž se ho uvázat doma, nevyhraješ. Vyřešte krizi a nech ho sportovat.
No tak se nudí a chce se vrátit k tomu, co ho těšilo.
Je dospělý, vy mu koníčky vážně nepovolujete ani nezakazujete. teda můžete to zkusit, ale jestli chcete jeho úctu, tak to nedělejte.
Když něčemu nerozumíte, tak je lepší se zeptat přímo dotyčného. Ovšem jako člověk, ne jako semetrika.
Takže problém bude spíše ta krize, ne?