Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No a řekla jsi mu, jak moc ti ta jeho mluva vadí a že tě to uráží a jestli nemůže zkusit, tak doma nemluvit? To bude v budoucnosti nadávat sprostě i před dětmi?
Nedivím se, že ti to vadí, mě by to taky vadilo a to hodně. U chlapa v práci taky určitě není nejsprostější slovo cihla, ale doma tak nemluví. Takže to určitě není omluva, že se tak baví v práci. Co až budete mít dítě, to bude taky takhle mluvit? Asi bych si s ním dost rázně promluvila, že se mi to opravdu nelíbí a to, že to řekne i tobě, no tak to by vůbec neměl. Pochopím, že občas člověku ulítne nějaký vulgárnější výraz, ale tohle je podle mě přes čáru.
Každý si stres ventiluje nějak jinak. Nedokážu posoudit, jestli jen v naštvání z něj vyletí nějaké sprosté slovo, vůbec bych se tím neobtěžovala. Prostě ideální manžel nekouří, nepije, nezahýbá, neexistuje
a samozřejmě mluví pouze jako Mirek Dušín. Zaměřila bych se místo toho na podstatné věci - co máte společného, jak tě podporuje, jak se podporujete ve své činnosti navzájem, jak společně plánujete, jestli náhodou nemá sklony k pití, drogám, gamblení… opravdu bych nějaké sprosté slovo neřešila.
@Tiger-lily Ani před dětmi?
Zatím je nemají, ale takovouto sprostotu si před nimi neumím představit. Zřejmě jsem přecitlivělá.
@Varya no jasně. Řeknu mu že nejsem žádný vůl ať mi tak prosim neříká. Nějaký čas si dá pozor než mu to zas ujede. No a když je sprostý v nervech to jen čumím jak to lítá tak se zeptám jestli si dělá srandu a proč mi nadává. No vždycky se omluvi, že to tak nemyslel, ale je to hrozný že nejdřív nadává a pak přemýšlí.
@Bellatrix Lestrange píše:
@Tiger-lily Ani před dětmi?![]()
Zatím je nemají, ale takovouto sprostotu si před nimi neumím představit. Zřejmě jsem přecitlivělá.
@Tiger-lily píše:Každý si stres ventiluje nějak jinak. Nedokážu posoudit, jestli jen v naštvání z něj vyletí nějaké sprosté slovo, vůbec bych se tím neobtěžovala. Prostě ideální manžel nekouří, nepije, nezahýbá, neexistuje
a samozřejmě mluví pouze jako Mirek Dušín. Zaměřila bych se místo toho na podstatné věci - co máte společného, jak tě podporuje, jak se podporujete ve své činnosti navzájem, jak společně plánujete, jestli náhodou nemá sklony k pití, drogám, gamblení… opravdu bych nějaké sprosté slovo neřešila.
Jakože ti nevadí, když tě pošle do pi. i??
Tak to máš nízké požadavky
@Kfětoslava píše:
Jakože ti nevadí, když tě pošle do pi. i??Tak to máš nízké požadavky
@Anonymní píše:
Ahoj. Můj přítel je na mě normálně hodný, říká mi hezká slova, objímá tulí se, co chci to mi splní atd… ale druhá stránka je, že je vulgární, sprostý - asi od té doby co změnil práci a má nové kolegy. No a když je naštvaný, nevidí si do pusy a sprostě mluví i na mě sprostě. Za každým slovem mi říká vole, more, no ty pi**. Nadává do háje např. ale rovnou do pi, cur atd. Kolikrát i mě pošle nebo řekne hnusně v nervech. Pak se prileze omluvit, že mu to ujeli a že to tak nemyslel a pořád mě pusinkuje a omlouvá se než se odurazim. Ale schytam to třeba i nevinne např. zrovna v ten moment, kdy je vytočený něco řeknu. No co vam budu povídat fakt mě to štve a kolikrát mě to i urazi. Vždy se omluvi, ale pro mě je tohle nedůstojné. Dříve to nedělal, dle mě je to nová mluva mezi chlapama kolegama a jak jsou spolu hodně tak se to naučil.ale doma na to zvědavá fakt nejsem.
Ale jako když mu řeknu něco a on „ale pič*“ místo třeba „tak to nebylo“ no to mě dokáže vytočit.
Vadilo by mi to a hodně. Neřeším nějakou prd. l apod.ale pi. a, čur. k apod se u nás nepoužívá. Natož abychom se tak oslovovali vzájemně
@Tiger-lily píše:Posíláš děti do školy? Slyšela jsi někdy hovory?
Já posílám a ve škole jestli se takhle děti baví, to úplně nejde ovlivnit. Jde jim vysvětlit, že je to sprosté ale každé dítě se s tím setká. To ale neznamená, že se tak doma budou bavit máma s tátou ne? Jaký vzor jim asi tímto předáš?
@Tiger-lily píše:Nepřekrucuj.
To ona ale píše! A ty ji říkáš, ať neřeší hlouposti, že slušný chlap neexistuje ![]()
@Katchulina píše:
Já posílám a ve škole jestli se takhle děti baví, to úplně nejde ovlivnit. Jde jim vysvětlit, že je to sprosté ale každé dítě se s tím setká. To ale neznamená, že se tak doma budou bavit máma s tátou ne? Jaký vzor jim asi tímto předáš?
Vidím to stejně. Takhle spolu mluví jen kanálové
@Anonymní píše:
@Varya no jasně. Řeknu mu že nejsem žádný vůl ať mi tak prosim neříká. Nějaký čas si dá pozor než mu to zas ujede. No a když je sprostý v nervech to jen čumím jak to lítá tak se zeptám jestli si dělá srandu a proč mi nadává. No vždycky se omluvi, že to tak nemyslel, ale je to hrozný že nejdřív nadává a pak přemýšlí.
Čím dřív ho pošleš do háje, tím líp. Vždyť je to primitiv, co se ani ovládat neumí. ![]()
Kdykoliv někam půjdete, budeš se za jeho výrazivo stydět. A hlavně si s ním nepořizuj děti! Určitě máš na to, najít si někoho normálního, a tohoto tvora vypusť zpět do oběhu ![]()
Ahoj. Můj přítel je na mě normálně hodný, říká mi hezká slova, objímá tulí se, co chci to mi splní atd… ale druhá stránka je, že je vulgární, sprostý - asi od té doby co změnil práci a má nové kolegy. No a když je naštvaný, nevidí si do pusy a sprostě mluví i na mě sprostě. Za každým slovem mi říká vole, more, no ty pi**. Nadává do háje např. ale rovnou do pi, cur atd. Kolikrát i mě pošle nebo řekne hnusně v nervech. Pak se prileze omluvit, že mu to ujeli a že to tak nemyslel a pořád mě pusinkuje a omlouvá se než se odurazim. Ale schytam to třeba i nevinne např. zrovna v ten moment, kdy je vytočený něco řeknu. No co vam budu povídat fakt mě to štve a kolikrát mě to i urazi. Vždy se omluvi, ale pro mě je tohle nedůstojné. Dříve to nedělal, dle mě je to nová mluva mezi chlapama kolegama a jak jsou spolu hodně tak se to naučil.
ale doma na to zvědavá fakt nejsem.
Ale jako když mu řeknu něco a on „ale pič*“ místo třeba „tak to nebylo“ no to mě dokáže vytočit.