Je lepší být u prarodičů?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
270
19.1.18 11:21

Podle mě je to divný. Taky bych to měla lehčí u rodičů. Servis+hlídání :D Ale vůbec netuším, co ji k tomu vede. Já chci žít s dítětem i s partnerem… Neumím si to představit na dva týdny se odstěhovat. Jednorázově ano, ale pravidelně? :nevim: Moje priorita je prostě dítě a partner = moje rodina.

Jinak k jeho rodičům chodíme dvakrát měsíčně na 3h. Já za svou rodinou jezdím 2×tydně (na celý den), když je partner v práci. Občas tam jedeme spolu. Se svojí rodinou mám velice dobrý vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
19.1.18 11:21

No. Normální to není. Vidím to na fullservis nebo že s tebou do budoucna nepočítá. Nedovedu si představit, že bych tohle udělala svýmu chlapovi, sebrat mu takhle dítě, tak řádí jako černá ruka ďábla. A rodičům by se to taky nelíbilo, byť se milujeme, ale aby se o mě starali i s miminkem, to fakt ne. Ženě bych rovnou řekla, že to nepřichází v úvahu, na víkend ať si odpočinout jede, ale jednou jste rodina, takže dva týdny nepřipadají v úvahu. Já bych neustoupila i za cenu rozchodu a střídavé péče. Ale snad to u vás nebude tak vyhrocené. To už je ten nejčernější scénář.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4505
19.1.18 11:22

No, divné to je dost. Asi se jí líbí servis, kterého se jí tam dostává… Také se mi líbí u rodičů že nemusím vařit, prát, mám hlídání, oběhnu si staré kamarádky… Ale po pár dnech se těším domů na svoje, na muže, svoji postel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
19.1.18 11:23
@Ollik píše:
Podle mě je to divný. Taky bych to měla lehčí u rodičů. Servis+hlídání :D Ale vůbec netuším, co ji k tomu vede. Já chci žít s dítětem i s partnerem… Neumím si to představit na dva týdny se odstěhovat. Jednorázově ano, ale pravidelně? :nevim: Moje priorita je prostě dítě a partner = moje rodina.Jinak k jeho rodičům chodíme dvakrát měsíčně na 3h. Já za svou rodinou jezdím 2×tydně (na celý den), když je partner v práci. Občas tam jedeme spolu. Se svojí rodinou mám velice dobrý vztah.

Také to tak mám. Bohužel to vypadá, že se zakladatelem jeho paní nepočítá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
19.1.18 11:25

@nabber pro mne by takový život byl nepřijatelný. na druhou stranu - máte spolu dítě a ona je jenom tvoje partnerka? to by bylo pro mne taky nepřijatelné. když už by došlo k tomu, že bych měla dítě mimo manželství, nevím, jestli bych otce dítěte dokázala brát jako naši rodinu, která má vše sdílet v dobrém i zlém, asi bych nás spíš brala jako dvě individua, každý si jede sám na sebe, každý si zachovává svoji nezávislost :nevim: pokud tvoje partnerka partnerství cítí obdobně, tak by její chování dávalo smysl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
19.1.18 11:26

Ahoj,
odepisuji zhruba všem. Žijem v Praze, prarodiče jsou v Brně, tzn přestěhovat se blíž znamená změnit práci. Poznali jsme se v Praze, o stěhování do Brna nebyla řeč. Její rodiče jsou zlatí, ale pro mne je to velká zátěž žít u nich doma, zvládnu to, ale ne trvale. Diskutovat s ní moc nejde, ona si svým podáním stavu věci zajísti podporu u ženský části její rodiny, pro sebe si to omluví.

Neskáču kolem ní, že nemusí nic dělat, ale spoustu věcí udělá sama než se vrátím a pak se dozvím, že mamka by ji s tím pomohla. Jinak nějakou slušnou část domácích prací jsem schopnej dělat, x let jsem žil v single domácnosti. Nutit ji držením pod krkem nebudu, ale svoje si řeknu, jen teda jsem se dovzěděl, že to je tak všechno a že si to udělá podle svého, je to prý její rodičovská dovolená.

Před porodem jsme se o stěhování nebavili, zařizovali jsme pro mimčo svůj byt. Je tu jeden problém, starám se částečně (nic velkého) o starou paní domácí v patře nad námi, teď už z přátelství, bohužel si na ni přítelkyně vypěstovala averzi. I přes návrh, že odejdem jinam, se jí to moc nelíbí.

Jinak její styl je trochu nefér. Když přijdu z práce, vzít malou ven je prý blbý, že je už tma. zatímco její otec ji vyveze kdy chce za světla. když se o malou mohu doma postarat a může jít si zařídit věci nebo se jít odreagovat, tak nechce.. ale doma prý malou mamka pohlídá a ona může jet do města…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
19.1.18 11:28

Brát se chceme letos, v průběhu těhotenství jsme se soustředili, aby byl klid… jinak už jsem pokleknul s prstenem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
19.1.18 11:29
@Amelie30 píše:
Také to tak mám. Bohužel to vypadá, že se zakladatelem jeho paní nepočítá. :nevim:

Taky mám ten pocit. Je to od ní celkem podpásovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15227
19.1.18 11:32

Asi tam ma hlídání a mozna uz i jinyho chlapa. trvala bych na tom, aby se vratila do spolecne domacnosti.kdyz odmitne, tak jedine rozchod a alimenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34388

@nabber No, jste partneři, máte spolu dítě. Rozhodovat o důležitých věcech máte spolu, ne že jeden něco vymyslí a druhý to musí respektovat :nevim: Ano, je to její rodičák ale ty máš na malou stejná práva jako ona tak jí to připomenˇ. Ona ti nemá povolovat kdy smíš jít s malou ven ani nic jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537

Já sama jsem na rodičáku s dvojčaty ráda jezdila i na více týdnů ke svým rodičům, mají dům se zahradou, takže pro malé děti bezpečný ráj, já si trochu odpočinula, manžel koneckonců taky, jezdil za námi na víkendy, ale bylo vždy jasné, že je to jen návštěva. Domov máme jediný - ten společný jako rodina.
Obávám se, že pro matku svého dítěte si nebyl více než dárcem spermatu a budoucím plátcem alimentů. Víc od Tebe evidentně nechce :-( Je to hodně smutný příběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
19.1.18 11:34

V práci jsem od 8 do 17h, max 17,30 už doma, nic hrozného. Koníčky jen 1× týdně sport. Je se mnou snadná domluva, když bude vyložené třeba, sportovat nepůjdu, ale lepší když si zařídí věci v jiný den. Ale do práce musím. Zbytek mám volno dle potřeby pro malou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
19.1.18 11:35
@nabber píše:
Brát se chceme letos, v průběhu těhotenství jsme se soustředili, aby byl klid… jinak už jsem pokleknul s prstenem.

Mně se to celé nezdá. Nejspíš na tebe ušila boudu. V Praze nepotřebuje nikde vyvážet, všechno má u čumáku, případně pár stanic metrem, tramvají… Takže dle mého jen výmluvy. Chtěla dítě, víc jí nezajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
19.1.18 11:37
@nabber píše:

Dokud spolu nebudete normálně žít jako rodina, tak se neberte. Z toho co tu píšeš mi vychází velmi brzky rozvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
19.1.18 11:38
@nabber píše:
V práci jsem od 8 do 17h, max 17,30 už doma, nic hrozného. Koníčky jen 1× týdně sport. Je se mnou snadná domluva, když bude vyložené třeba, sportovat nepůjdu, ale lepší když si zařídí věci v jiný den. Ale do práce musím. Zbytek mám volno dle potřeby pro malou.

Můj muž jezdil nejdřív v šest a taky jsem to přežila. Kamarádky jsem si tu našla taky až během mateřské, respektive rodičovské. Postupně, jak dítě trošku povyrostlo a začalo se chodit na hřiště a do mateřského centra. Do té doby jsem tu znala nejbližší sousedy. Takže kde je vůle… Ale mě přijde, že asi není. Zkus si s ní o tom narovinu promluvit, jestli s tebou v životě vůbec ještě počítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová