Je lepší být u prarodičů?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
19.1.18 11:39

@nabber Vis co je vas problem.?Ty jsi proste moc mekkej a hodnej a ona toho zneuziva. Chapu, co se ji libi na bydleni u rodicu, ale nechapu, jak muzes akceptovat 2tydenni odlouceni kazdy mesic a kdyz uz milostive dojede domu, ani ti malou „nepujci“ na prochazku?? 8o Navrhla bycha, at tam jede treba jednou za mesic v pondeli. a ty tam za nimi v patek dojedes, pobudes a v nedeli. se vratite spolecne domu. Zbytek mesie at se kouka starat o vasi spolecnou domacnost a chova se jak rodina! A pekne si dupni chlape.To dite je tvoje stejne jako jeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34388
19.1.18 11:44

@unuděná Přesně tak, taky to tak vidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
19.1.18 11:46

S dotazem sem jsem přišel pro to, abych se mnohem více ujistil, že si budu bránit to svoje a že moje vidění je to správnější. Což jste mi tu v podstatě všichni potvrdili. Přemýšlím o těch věcech a x-krát člověk vidí věc jinak, než druhý člověk, já to vím, proto jsem se chtěl raději ujistit.

Ok, můžu si dupnout, tzn co? Budu tvrdě stát za svým… pak jsou 2 varianty. Buď ona sleví ke kompromisu (navrhl jsem, že 2 týdny a pak 6 týdnů u mne) nebo nesleví, ale já taky ne… co se stane potom je hodně pravděpodobné. konec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.1.18 11:51

@nabber Tak samozrejme, pokud se dva v paru nedokazi domluvit na kompromisu a ziji v tom, ze jeden diktuje podminky a druhemu nezbyva, nez je akceptovat, pak se nejedna o zdravy vztah a bude vam lepe od sebe.Hned z kraje diskuze ji navrhni, ze je pro tebe prijatelna stridava pece, ze zkratka o malou mas zajem, treba se trochu zklidni s nejakym diktatorstvim. Klidne ji navrhni, ze jeden den z vikendu pohlidas, ona at si jede do mesta ci odpocine tak, jak to dela u rodicu. zkratka dej najevo, ze ji chces vyjit vstric, ale taky ze trvas na tom, ze budete zit ve spolecne domacnosti.To by mela byt samozrejmost, ne neco, o co ji budes prosit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.1.18 11:52

Mimochodem, pises „u mne“-tak je to vasjen spolecne vybudovany domov, nebo tvuj??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
19.1.18 11:54
@Mar__tanka1983 píše:
Jejejej…tady se čerstvé mamince zalíbil fullservis, který jí dává její mamka, nemusí vařit, uklízet, má hlídání kdykoliv si chce zdřímnout nebo uvařit kafe… Řekla bych partnerce, že chápu, že jí vyhovuje, když není sama, ale že jste rodina, ne? A jestli máš jezdit na víkendy na návštěvu, tak že to je jak kdyby se odstěhovala a jestli rovnou nechce začít vyplácet alimenty.
Jako že v rodné městě rodila a třeba tam strávila pár dní po porodu, proč ne, maminky často dcerám pomáhají, ale tohle už by pro mě bylo příliš. Jak to bylo domluveno před porodem? Říkala už dřív, že chce takhle zpět k rodičům, nebo vůbec?Podle mě by bylo normální, kdyby tam trávila pár dní v měsíci, třeba dva víkendy, ale aby byla půlku měsíce doma a půlku tam a nebo aby si rovnou jezdil ty za ní „na návštěvu“, to vám ten vztah dlouho nevydrží :?

souhlasím :palec: Na druhpu stranu chápu i její pocity - pravděpodobně je žena více poutaná k rodičům než k partnerovi. Kdysi jsme to tak též měla, rodinu jsme zakládali hodně mladí v manželově bydlišti a mě se tááák stýskalo. Navíc tehdy nebyly telekomunikační sítě zdaleka na takové úrovni jako ted.
Oproti zakladatelově ženě mám tu „výhodu“, že naše máma je těžce vykopávací typ, až moc. Ful servis nepřipadal v úvahu, pro ni je zátěž i návštěva vnoučat jednou za x týdnů. Takže jsem se svou potřebou mámu vídat docela narazila.
Tehdy mě to hodně trápilo, dnes už věci vidím jinak. Kdyby potřebu častých kontaktů sdílela se mnou, naše manželství by s velkou pravděpodobností nevydrželo. A podobnou zkušenost mám i z okolí, kde to tak mají - ty vztahy jsou zkrátka nabourané.
Jenže co s tím, když má zakl. žena vlastní dítě, ale ještě nepřesekla pupeční šnůru se svou rodinou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
19.1.18 11:54

No, myslel jsem, že je náš domov, ale vypadá to, že to bude můj.. nevím, jak to brát teď. Přijde mi, že tedy ona má pocitově domov u rodičů a za mnou přijede jako teda k otci dítětě.. kdyby domov měla se mnou, asi by byla se mnou častěji a vůbec to tu neřeším…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
19.1.18 11:58

@nabber kdyby u vás měla domov, tak by tam byla a k rodičům jezdila na návštěvu.
Nám s přítelem bude 35 a čekáme miminko, ale tohleto si neumím představit. Je fakt že rodinu mám blízko, a tak se vídáme často, ale pořád je doma doma, moje rodina partner a děti. Moje domácnost, moje zázemí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
19.1.18 11:59

Tak ono první dítě zamává s kdejakým partnerským vztahem. Taky jsem měla pocit, že je dítě středobodem mého života, ale naštěstí mě manžel stáhl zpátky na zem :lol: Já bych navrhla to, co tu někde padlo, a to, až pojede krodičům, tak ať jede tak, abys za pár dní mohl za nimi, chvíli tam s nimi pobyl a zase si je odvezl zpátky. Jinak partneský vztah půjde do kopru. A když už budete mít to hlídání (mimochodem já od mimina teda odmítala kamkoliv chodit), tak si můžete spolu vyrazit na rande třeba do divadla nebo do kina 8) A schválně, co by na tohle řekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
19.1.18 12:00
@andelka83 píše:
@nabber kdyby u vás měla domov, tak by tam byla a k rodičům jezdila na návštěvu.
Nám s přítelem bude 35 a čekáme miminko, ale tohleto si neumím představit. Je fakt že rodinu mám blízko, a tak se vídáme často, ale pořád je doma doma, moje rodina partner a děti. Moje domácnost, moje zázemí.

Souhlas. Navic zena 35+ ktera se nasackuje k rodicum kvuli pohodlicku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
19.1.18 12:05
@Šarlota4 píše:
Souhlas. Navic zena 35+ ktera se nasackuje k rodicum kvuli pohodlicku?

No, bohužel mě to úplně nepřekvapuje, dva déle dospělí, první dítě, oba zvyklí na něco, soběstační.. nevím ale mám dojem jako by paní šlo o dítě v rámci biologických hodin, o manžela a rodinu až v druhé řadě. Jako rodič bych ji poslala domů s tím, že je všechny o víkendech rádi uvidíme a že budu jezdit k nim, když budou potřebovat pohlídat. Ale proč by zralé ženě s jedním dítětem měla rodina dělat servis a ona tak zanedbávat svou rodinu a domácnost, nevidím důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
19.1.18 12:06

Dámy, poraďte mi, mohu ji tohle vytisknout a ukázat nebo to ženskou jen urazí? Ze zkušeností vím, že reakce ženský mohou být nečekané ani u jasných věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
19.1.18 12:08
@nabber píše:
Dámy, poraďte mi, mohu ji tohle vytisknout a ukázat nebo to ženskou jen urazí? Ze zkušeností vím, že reakce ženský mohou být nečekané ani u jasných věcí.

Tohle bych nedělala, zasekla by se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
19.1.18 12:09

@nabber já bych to nedělala. Mohla by to brát jako manipulaci. A pokud je rozhodnutá a nevidí kam to spěje, tak nám stejně neuvěří. A ještě se může naštvat.
Obecně jak je to jinde mi bylo taky vždycky jedno. Jde o to, jak je to u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
19.1.18 12:11

Jinak mě napadá, že si to třeba ani neuvědomuje… CO na to její rodiče, co si zkusit promluvit s nimi, jestli jim opravdu nevadí, že místo aby se snažila utvořit společné zázemí rodině, takže žije ve full servisu doma? Možná tam jezdit častěji, postupně si získat rodiče na svoji stranu (pokud tedy o ten vztah opravdu stojíš, asi to bude na delší trať) a přesvědčit je o tom, že je nesmysl, aby trávila tolik času mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová