Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Dorotka101
Já vím. Jsou to ale hormony, který potlačit neumím
děkuji
@Nicolcon píše:
@Dorotka101
Vždycky jsem věděla, že chci být mladá maminka, a že nebudu ta matka=MATKA, ale matka=kamarádkaa mít v takovém věku už ,,hotovo” věřím, že je fajn
Já si hlavně myslím, že to, jak píšeš, že jsi mentálně připravená, že až tak pravda není. Ty prostě chceš a to je celý. Ale že se přítel k tomu staví negativně by ti mělo dát jasně najevo, že to, co chceš TY není na prvním místě. Na prvním místě je a bude vaše dítě. Nemá-li oba rodiče připravené, souznící a spolupracující, nějakým způsobem trpí. Že jsi připravená poznáš až ve chvíli, kdy nebudeš myslet na sebe, ale na základní potřeby svého dítěte. A jestli jsi hlídala nějaký sourozence nebo máš kamarádky těhotné, to s tím vůbec nesouvisí. Nemluvě o tom, že chceš být kamarádka. Matka je v první řadě vždycky matka, kamarádky si dítě najde samo.
@hanka.br.
Přítel k se k tomu nestaví negativně. Dítě ,,by chtěl a byl by šťastný kdyby se stal tátou-pokud by to bylo i neplánovaně.” Ale zatím nemá tu myšlenku dělat děcka plánovaně.
Dobře. Tak si aspoň myslim, že jsem připravená.
Ale souvisí. Myšleno tak, že mám baby fever, ne že jako když mám kamarádky těhule, že jsem připravená.
A s tou kamarádkou-matkou… mám zkušenosti z domova z pohledu té dcery. Moje máma je fakt máma, nikdy jsme si nevytvořily kamarádský vztah. A mrzí mě to.
Mě měla máma v 18ti, tátovi bylo 20 a rodinu nechtěl. Po 4 letech se rozešli. Věř mi, že vím, jak se to dítě cítí v takovejch situacích.
@hanka.br. Na dítě není mentálně připraveny nikdo. Na první. Moje sestra rodila první v 37, dnes je holce téměř sest, je hodna, zdravá, veselá a segra to moc psychicky nedává. Měla dlouho pohodlný život a tohle byl pro ni šok. Její věta Jsem unavená je pro mě zaklínadlo.
@Dorotka101
To možná není, ale jinak to bude zvládat holka ve 20ti a jinak žena 35+. Přece jenom ve 20ti člověk nemá až tak zajeté zvyky, minimum stereotypů apod. Je flexibilnější. Že to byl pro sestru šok chápu.
@Nicolcon píše:
@hanka.br.
Přítel k se k tomu nestaví negativně. Dítě ,,by chtěl a byl by šťastný kdyby se stal tátou-pokud by to bylo i neplánovaně.” Ale zatím nemá tu myšlenku dělat děcka plánovaně.
Dobře. Tak si aspoň myslim, že jsem připravená.
Ale souvisí. Myšleno tak, že mám baby fever, ne že jako když mám kamarádky těhule, že jsem připravená.
A s tou kamarádkou-matkou… mám zkušenosti z domova z pohledu té dcery. Moje máma je fakt máma, nikdy jsme si nevytvořily kamarádský vztah. A mrzí mě to.
Mě měla máma v 18ti, tátovi bylo 20 a rodinu nechtěl. Po 4 letech se rozešli. Věř mi, že vím, jak se to dítě cítí v takovejch situacích.
Tak když to víš, tím spíš na mě tvoje touha působí pošetile. Kam se ženeš? Toužit po dětech je normální, ale sobecky uspokojit tuhle touhu za každou cenu nebo si je pořídit ve správný čas, to je ta pravá mentální příprava. Tvůj přítel se necítí, což je v jeho věku normální, tak to respektuj.
@Nicolcon já když jsem měla holku v 19 a kluka v 21, tak jsem tím prošla paradne, ani nevím jak. A to byl manžel hodně v práci. Zato s tou třetí jsem byla rozbita jak cikanska hračka
a to byl muž paradoxně u třetí hodně doma ![]()
@Nicolcon Jo a přítele chápu. Chlapi ( valná většina ) bývají na dítě zralí po 30 ![]()
@hanka.br. píše:,,V jeho věku"
Tak když to víš, tím spíš na mě tvoje touha působí pošetile. Kam se ženeš? Toužit po dětech je normální, ale sobecky uspokojit tuhle touhu za každou cenu nebo si je pořídit ve správný čas, to je ta pravá mentální příprava. Tvůj přítel se necítí, což je v jeho věku normální, tak to respektuj.
@Nicolcon píše:
@Dorotka101
To možná není, ale jinak to bude zvládat holka ve 20ti a jinak žena 35+.Přece jenom ve 20ti člověk nemá až tak zajeté zvyky, minimum stereotypů apod. Je flexibilnější. Že to byl pro sestru šok chápu.
Důležitý je, že MEZI tím si dítě pořídit prostě nelze…To chápu. ![]()
@Dorotka101 píše:
@Nicolcon já když jsem měla holku v 19 a kluka v 21, tak jsem tím prošla paradne, ani nevím jak. A to byl manžel hodně v práci. Zato s tou třetí jsem byla rozbita jak cikanska hračkaa to byl muž paradoxně u třetí hodně doma
S věkem to půjde dolu, to vidím doma. Mám bráchu-2 roky, mámě je 37 a je ve větším zápřahu než s náma ostatníma holkama předtím. ![]()
Proc se tu v každé diskusi najde někdo, kdo se jakoby vysmiva atd? Je to zbytecne. Trosku empatie ![]()
@hanka.br. píše:
Důležitý je, že MEZI tím si dítě pořídit prostě nelze…To chápu.
Koukám že slečna/paní ráda bere ostatní za slovo ![]()
Porovnávám sebe a ženu v letech vaší sestry ![]()
@Nicolcon píše:
Koukám že slečna/paní ráda bere ostatní za slovo
Porovnávám sebe a ženu v letech vaší sestry
Mé sestry? Asi nějaký omyl.
Neberu za slovo, jen nechápu tohle nesmyslné srovnávání dvou extrémů. Nemít dítě ve 20 neznamená, že ho nemůžeš mít v pohodě třeba ve 22 s klukem, který ho s tebou opravdu chce a na založení rodiny je připravený. To je celé.
@Dorotka101 a nemáte strach, že budete brzy babička a dcera bude potřebovat hlídat? Tím by vaše pohoda totiž končila.