Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@truelly nemám
a maximálně bych si to užila. Jo a vnoucatko můžu kdykoliv vrátit ![]()
@Dorotka101 píše:
Proc se tu v každé diskusi najde někdo, kdo se jakoby vysmiva atd? Je to zbytecne. Trosku empatie
Protože si každý rád rejpne do náctiletý, která si přeje být maminou…kolikrát i lepší mámou, než některé sedmatřicetileté
@hanka.br.
Tak v mém městě bude v únoru rodit osmačka, co čeká dítě s deváťákem…z církevní základní školy…a otěhotněla pravděpodobně na křesťanském táboře.
@Nicolcon píše:
Protože si každý rád rejpne do náctiletý, která si přeje být maminou…kolikrát i lepší mámou, než některé sedmatřicetileté@hanka.br.
A kolikrát to platí naopak. Věkem to není.
@truelly
Osmačka..to je jí tak 13-14let že… to jsou sami ještě děti. Tak jim každopádně držím palce. ![]()
@Nicolcon no oni to dítě vychovávat nebudou. V její rodině je nějaký bezdětný pár, tak dítě bude u nich. ![]()
Já si tu na emiminu pročítám příspěvky ráda. Ale fakt z 99% je v každý diskusi rypavy komentář. Málokde ( většinou ve skupinách ) drzi děvčata pohromadě a navzájem se podporují. To je pak radost číst. ![]()
@truelly stalo se no…ale rozhodne žádná katastrofa, která nejde řešit. Hlavně, ať se má prcek dobře.
@hanka.br. píše:
A kolikrát to platí naopak. Věkem to není.
Ano. Věkem to není. V tom případě nechápu vaše příspěvky v této diskuzi.
@truelly píše:
@Nicolcon no oni to dítě vychovávat nebudou. V její rodině je nějaký bezdětný pár, tak dítě bude u nich.
Aháááá, ale tak to je hezké ![]()
@Nicolcon píše:
Ano. Věkem to není.V tom případě nechápu vaše příspěvky v této diskuzi.
Najednou není? V tom případě zas já nechápu tvou větu „ale jinak to bude zvládat holka ve 20ti a jinak žena 35+.“. Asi jak se to zrovna hodí, že?
@Nicolcon Ja jsem ve veku tve maminky, takze se zkus zamyslet nad tim, co ti napisu.
Nejhezci je casto cesta a ne cil. Takze bych si ten rok dva uzila a pekne v klidu nasla novy byt, zaridila a tesila se a planovala. Ono to utece a dite pak privedes do hezkeho domova, kde vam trem bude krasne. Pomalu a postupne si poridis vse, co bys pro miminko chtela a tehotenstvi si pak uzijes beze stresu, s laskou, v klidu.
@hanka.br. píše:
Najednou není? V tom případě zas já nechápu tvou větu „ale jinak to bude zvládat holka ve 20ti a jinak žena 35+.“. Asi jak se to zrovna hodí, že?
Bavily jsme se o fyzické a psychické stránce ,,Jinak to bude zvládat holka ve 20ti a jinak žena 35+." Každá fungovala jinak, měla jiný režim do té doby, než si pořídily prcka.
Dobrou mámou může být žena velmi mladá, ale i ta starší 30ti let. Nebo naopak, tomu tak být nemusí ani v jednom případě. Na věku nezáleží, tohle je individuální a člověk nemůže druhého brát jen podle věku.
@tatranka999
Ano. Chápu. A tak si to i přeju. Ale už jsem se tu jednou ptala, co do tý doby se sebou dělat, jak dát odpočinout hormonům, do čeho jinýho se uvrtat
to je to, proč jsem psala do týhle diskuze
pač toho mám plnou hlavu ![]()
@Nicolcon píše:
Bavily jsme se o fyzické a psychické stránce ,,Jinak to bude zvládat holka ve 20ti a jinak žena 35+." Každá fungovala jinak, měla jiný režim do té doby, než si pořídily prcka.
Dobrou mámou může být žena velmi mladá, ale i ta starší 30ti let. Nebo naopak, tomu tak být nemusí ani v jednom případě. Na věku nezáleží, tohle je individuální a člověk nemůže druhého brát jen podle věku.
Asi tak. Takže abych se vrátila k tomu, co považuji za podstatné, založit rodinu bys měla ve chvíli, kdy budete OBA připraveni. Je celkem jedno, jestli to bude letos, za rok nebo za dva, ale abyste chtěli oba. Do té doby je na světě tolik krásných věcí, které můžeš poznat, které se můžeš naučit, je tolik práce, kterou můžeš udělat, a míst, která můžeš navštívit, že ti to uteče jako voda, aniž by ses musela trápit tím, že to miminko chceš právě teď.