Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Hr4sek22 píše:
Já ho nemám a nechci
já už ho taky raději nemám
Děvčata a co je za problém u těch smartphonů se psaním SMS či přijímáním telefonátů? Že se raději vracíte ke klávesovým telefonům?
@Wiolla Já osobně se do toho pravého písmena ne a ne trefit, pořád to musím opravovat… Ta klávesnice na displeji je prostě prťavá.
Zrovna vcera mi byl manzel koupit novy mobil a ja chtela pouze jen tlacitkovy, protoze po tom, co se nas snazili doma vykrast a ja mela dotykac a nebyla jsem schopna se v tu chvili dovolat pomoci, jsem ho zahodila a uz jen chci klasickej mobil. v tom stresu jsem nebyla ani schopna se trefit na klavesnici. Na normalnim prece vytocim 112 a dam volat a ne cekat az se drahej kram probere a zobrazi se mi klavesnice
a rozhodne se za to nestydim ![]()
@Ditipa píše:
Zrovna vcera mi byl manzel koupit novy mobil a ja chtela pouze jen tlacitkovy, protoze po tom, co se nas snazili doma vykrast a ja mela dotykac a nebyla jsem schopna se v tu chvili dovolat pomoci, jsem ho zahodila a uz jen chci klasickej mobil. v tom stresu jsem nebyla ani schopna se trefit na klavesnici. Na normalnim prece vytocim 112 a dam volat a ne cekat az se drahej kram probere a zobrazi se mi klavesnice![]()
a rozhodne se za to nestydim
No přesně. Je to daleko rychlejší a odolnější vůči omylu.
Já, jak jsem psala, jsem měla dotykáč tři dny. Ale vadilo mi, že třeba displej nereagoval, když jsem měla rukavice - v zimě venku. U některých to prý jde, ale ten, který jsem dostala, to nezvládal. A taky jsem bojovala s esemeskama. Naštěstí všichni pochopili a byl nahrazen tlačítky. Díky za ně!!! ![]()
Dotykáč jsem si koupila jenom proto, že přece všichni už mají dotykáč nee?
No blbá jsem byla, jediné co fakt výborně funguje, je možnost využívat dve simkarty aniž by mi to jakkoli komplikovalo život, ale určitě je takový i tlačítkový telefon - jenom pohledat. A jelikož z něho jenom volám a píšu smsky, tak bych se fakt nejraději vrátila k tlačítkovému.
Jinak výborná historka v rodině, tchán chtěl po manželovi vybrat nový mobil - samozřejmě mu vybral tlačítkový ( aktivní důchodce - ale pořád důchodce, který fakt jenom volá, ani smsky neposílá). Sestra od manžela byla zhrozená z toho, že ještě vůbec někdo má tlačítkový telefon, že přeci to je dávno out - a to jí je prosím 35 let a ani argumenty že tchán bude jenom volat ji nepřesvědčili. No tuhle diskusi by asi nepobrala
.
@Wiolla přesně tak, napsat sms je utrpení, mačkají se ti jiná písmena, jakmile mobilem trochu pohneš, tak se ti obrací displej (vertikálně, horizontálně - i když to se dá zamknout), než si zavoláš, tak ho musíš aspoň 4× zmáčknout… Asi si na to člověk zvykne, zas je plus, že se dá hrát spoustu her (což je u mně taky důležitý
) i pro malé děti (to mi na mém Blackberry trochu vadí), ale přeci jen, telefon je na volání a psaní. Já bych asi z toho vyletěla z kůže. Když jsem jednou viděla ségru, jak se marně pokouší přijmout důležitý hovor taháním po displeji, tak jsem blahořečila své zelené a červené tlačítko ![]()
No ja ted tady cetla, nejaka maminka byla hotova z toho, ze jeji dcerka si hrala s nokii a vyrvala tlacitko nejake pismenko a snedla ho
takze ten dotykac bude asi bezpecnejsi, ale tim ta vyhoda pro mne konci
![]()
@Wiolla
1. potrebuji od telefonu aby neco vydrzel. I obcasne synovo zachazeni, kdyz telefonuje s tatinkem, dedeckem a podobne. Ten muj soucasny prezil nekolik padu dokonce jsem ho 2× utopila v zachode ![]()
2.potrebuji ho nosit po kapsach bez obalu. A ne ho jako porcelanovou panenku nosit zabeleny v obalu a jeste se bat ho nosit po kapsach.
3. Nemam tarif s internetem v mobilu. A naco by mi ruku na srdce byl smartphone bez internetu. Na druhou stranu nepotrebuji byt 24/7 online na FB, whatsupu, emailu a podobne (I kdyz obcas mi chybi si zjistit kdy mi jede MHD, to je jedine na co by se mi internet v mobilu hodil)
4. Potrebuji byt schopna napsat sms a zvednout hovor s rukavicemi v zime. A nechcou se mi kupovat specialni. Ne sundavat rukavici, vytahovat mobil z pouzdra a jeste slozite brat hovor. Mam Veckovy telefon. Vezmu vysunu a tim vezmu hovor. ne nekolikrat zkouset zmackout to prave tlacitko a zrovna u toho duleziteho hovoru telefon ne a ne regovat na muj dotek ![]()
5. Ne jednou se mi stalo ze jsem hovor na dotykovem telefonu vypla nausnici nebo pohybem ramene. Potrebuji byt schopna telefonovat bezrucne.
6. Je mi lito dat za telefon 7-10tis.
7. vadi mi kazdodeni nabijeni dotykoveho telefonu. Ten muj soucasny vydrzi 4-5dni.
Mozna bych jeste neco nasla…
Takze zatim nevidim duvod kupovat si dotykovy telefon. Mozna az budou deti vetsi a ja se vratim zpet do prace, abych byla zase „in“ tak tomu mozna propadnu a tlakem na okoli si ho porodim ![]()
Nemám ho a nechci ho
dokonce jsem si koupila přes aukro mobil, který teď používám - už se nevyrábí, a já ve strachu, že by se mi pokazil a už bych ho nesehnala, jsem si koupila jeden nový model do zásoby. Takže ještě louho si pofrčím ve svém oblíbeném klávesovém modelu
dokonce z něj jen volám - nemám tam internet ![]()
@aknah31 píše:
mám dotykáč a dovolím si oponovat
1. potrebuji od telefonu aby neco vydrzel. I obcasne synovo zachazeni, kdyz telefonuje s tatinkem, dedeckem a podobne. Ten muj soucasny prezil nekolik padu dokonce jsem ho 2× utopila v zachode![]()
můj přežil párkrát pád ze schodů, hodně pádů na zem (i na ldažbu), chovám se ke všem svým telefonům dost macešsky … nejvíc rozbitný byl jeden samsung a pak véčkový sportovní sony ericsson - kterýmu se nelíbil měsíční pobyt ve vlhké Asii a po návratu mi začal zatajovat hovory
2.potrebuji ho nosit po kapsach bez obalu. A ne ho jako porcelanovou panenku nosit zabeleny v obalu a jeste se bat ho nosit po kapsach.
nosím zásadně bez obalu, ochranou fólii na displej jsem líná 2 roky nalepit
3. Nemam tarif s internetem v mobilu. A naco by mi ruku na srdce byl smartphone bez internetu. Na druhou stranu nepotrebuji byt 24/7 online na FB, whatsupu, emailu a podobne (I kdyz obcas mi chybi si zjistit kdy mi jede MHD, to je jedine na co by se mi internet v mobilu hodil)
tarif na net v mobilu taky nemám … ale všude je wifi
4. Potrebuji byt schopna napsat sms a zvednout hovor s rukavicemi v zime. A nechcou se mi kupovat specialni. Ne sundavat rukavici, vytahovat mobil z pouzdra a jeste slozite brat hovor. Mam Veckovy telefon. Vezmu vysunu a tim vezmu hovor. ne nekolikrat zkouset zmackout to prave tlacitko a zrovna u toho duleziteho hovoru telefon ne a ne regovat na muj dotek
pravda v zimě je to horší … ale většinou rukavice nenosím
5. Ne jednou se mi stalo ze jsem hovor na dotykovem telefonu vypla nausnici nebo pohybem ramene. Potrebuji byt schopna telefonovat bezrucne.
tohle se mi dělo ze začátku, teď už zvládám telefonovat bezručně v pohodě
6. Je mi lito dat za telefon 7-10tis.
mám celkem solidní za 4tis. (teda kupovaný před 2,5 roky)
7. vadi mi kazdodeni nabijeni dotykoveho telefonu. Ten muj soucasny vydrzi 4-5dni.
když nejsem na netu a nehraju hry tak vydrží taky 4 dny
8. nevýhoda … kluk ho uměl ovládat už v roce a půl a v noci volat lidem z mýho seznamu
ale je pravda, že každýmu vyhovuje něco jinýho a je blbost se kvůli tlačítkovýmu mobilu někomu posmívat. Dost členů mojí rodiny má pořád tlačítkový a pro mě je utrpení jim na něm něco nastavovat… hlavně neumí odemykat jejich nokie
I když občas zavzpomínám na mýho philipsa savyho ![]()
Příspěvek upraven 09.12.13 v 20:45
Diskuze jak založené pro mě, telefonů jsem měla mraky a ač matka na mateřské jsem si koupila pogumovaný mobil doporučovaný pro horolezce a stavbaře, je to hrozná cihla která umí jen volat a posílat sms ale vydrží vše milion hodů do dálky mým ročním synem, pobyt v záchodě a pád z balkonu už má úspěšně za sebou
![]()
@Fjodorka @AnastazieB @aknah31 Děvčata, vy mě děsíte.
Že bych ten dopis Ježíškovi ještě předělala? ![]()
@Wiolla tak si ho u někoho vyzkoušej, ať víš
Já bych ho fakt nechtěla, ale zas spoustu lidí ho má, tak to asi zas tak strašný nebude ![]()