Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bábi Zlopočasná píše:…tak to je spíš záležitost (ne)inteligence těch lidí, než toho, že nebyli sezdáni
Tak trochu inak - manzelia su ludia, ktori patria k sebe, a chcu aby ich vsetci tak brali, ze su svoji. Ked si nesobasena, hoci 10 rokov, svoji nie ste, nepatrite k sebe. Teraz som citala v inej diskusii ze pani bola na pohrebe pribuzneho z chlapovej strany na kare vykazana medzi smutocnych hosti, lebo ona nie je clenom rodiny, hoci s nim zije tych 10 rokov a aj dieta maju.
@zoidberg píše:
Já myslím, že svatba JE důležitá.
Kdo jinak bude živit tu hromadu rozvodových právníků?
BINGO
![]()
Ale je to částečně tak, kolegova z práce snoubenka dokončuje práva a chce se právě zaměřit na rodinné právo, neboť tam se prý nejlépe uživí…
@neila podle mě hlavně starší lidi to tak berou. Vzpomínám, jak mi tchyně vykládala, že její tchyně ji přinutila na svatbě každému potřást rukou a říct „vítám vás do rodiny“
Takže nějak v tomto duchu bych to viděla…
A i třeba tcháni mi nabídli tykání až na svatbě, můj taťka švagrové taky tak (s mamkou předtím dělala, takže už si vykaly). Prostě lidi to takto berou - a pokud se vdávat nechci, tak s tím musím počítat, že mě tak budou brát. Ať už si o tom sama myslím cokoli a beru to, jak chci.
@neila píše: …tak to je spíš záležitost (ne)inteligence těch lidí, než toho, že nebyli sezdániNebo - nebyla to náhodou milenka s levobočkem?
Na základě čeho ta teorie, že když nejste oddáni, nepatříte k sobě? To mně zaujalo…Protože my třeba nejsme oddáni, jsme spolu osm let, ale všichni v širokém okolí ví, že patříme k sobě
Zalezi medzi akymi ludmi zijes. Ta pani sa na pohrebe dozvedela, ze do rodiny bez svadby nepatri. Dobre, moze si povedat ze cela rodina jej chlapa je banda debilov. Lenze ta banda debilov ju (zrejme) pri rodinnych akciach prehliada, ktovie ako sa sprava k jej dietatu, ktovie co o nej hovoria jej dietatu. Zabranit tomu sa da dvoma sposobmi - svadba, alebo sa na priatelovu rodinu vyprdnut uplne. Ten pohreb sa ale riesil, takze si myslim ze vyprdnutie na rodinu sa nekona a pani akurat tak ostava v pozicii vtierky ![]()
Ja neviem, mne by to vadilo. Ale priznam sa, keby moj syn zil s pani 10 rokov, povazoval ju za vhodnu byt matkou jeho dietata, ale nepovazoval by ju za vhodnu byt jeho manzelkou, tiez by som sa na pani divala s despektom
Sposobom - nieco na tebe mu brani zviazat sa tebou, ale geny mas dobre ![]()
No jo to je pořád dokola. Někam patřit, patřit k někomu… proč?
@G12 píše:
Pretoze je clovek tvor spolocensky?
Preco nezijes sama? Preco sa ozyvas rodicom/surodencom, ak ich mas? Preco si hladas chlapa? Preco si chcela deti?
Je to tu pořád dokola.
Jako bych slyšela svojí babičku : A co by tomu řekli lidi???
Proč pořád řešíte lidi okolo.
Kdysi jsem slyšela zajímavý a trefný citát: Nepřemýšlej stále o tom, co si o tobě myslí druzí. Ti mají plnou hlavu toho, co si o nich myslíš ty.
A nevím, kdo to tu pořád hází do té roviny, že ty, kdo se ženou do manželství, jsou ženské. To bylo dříve, když ještě muži byli opravdu MUŹI, živitelé rodin a dobře se vdát znamenalo zajistit si mužův příjem i pro sebe. Dneska žijeme v jiné době. Šikovná ženská se o sebe umí postarat sama a rozhodně pro ní není životní terno, když jí někdo milostivě pojme za manželku. Naopak, mezi pány je to samý vyčůránek, příživníček a dlužník a ženská aby se pomalu bála, že stáhne s sebou k případnému dnu i jí a děti.
A s despektem se dívám pouze na lidi, kteří jsou v manželství nešťastní, partner se k nim chová hnusně a oni se přesto nerozvedou a nechají si vše líbit, protože nemají nic svého, nemají kam jít, neuživí se sami. A tenhle hnusný život mají na doživotí.
Stačí si pročíst dámy, je to tu každé druhé téma na emiminu…
@Bábi Zlopočasná píše:
Pretoze je clovek tvor spolocensky?Preco nezijes sama? Preco sa ozyvas rodicom/surodencom, ak ich mas? Preco si hladas chlapa? Preco si chcela deti?
trochu moc otázek
jenže u chlapů to takhle není, ti nebrečí, že nepatří do rodiny partnerky a že si je nechce vzít, tak by mě zajímalo, proč to tak mají ženské
@káťa ze Ty zijes niekde v anonymnom prostredi? Mne je v Brne uplne sumak, co si kto mysli, ale na dedine, kde zije mama s bratom si (uz) davam sakra pozor, ako to navonok vyzera. Mama s ujom medzi tymi ludmi musia zit, a ja ich mam prilis rada na to, aby som ich nechala vyzierat si moju „modernost“ a „nezavislost“. A to si pis, ze by ich to susedia a pribuzni nechali vyzrat do dna.
@káťa píše:
Je to tu pořád dokola.
Jako bych slyšela svojí babičku : A co by tomu řekli lidi???Proč pořád řešíte lidi okolo.
A nevím, kdo to tu pořád hází do té roviny, že ty, kdo se ženou do manželství, jsou ženské. To bylo dříve, když ještě muži byli opravdu MUŹI, živitelé rodin a dobře se vdát znamenalo zajistit si mužův příjem i pro sebe. Dneska žijeme v jiné době. Šikovná ženská se o sebe umí postarat sama a rozhodně pro ní není životní terno, když jí někdo milostivě pojme za manželku. Naopak, mezi pány je to samý vyčůránek, příživníček a dlužník a ženská aby se pomalu bála, že stáhne s sebou k případnému dnu i jí a děti.Kdysi jsem slyšela zajímavý a trefný citát: Nepřemýšlej stále o tom, co si o tobě myslí druzí. Ti mají plnou hlavu toho, co si o nich myslíš ty.
A s despektem se dívám pouze na lidi, kteří jsou v manželství nešťastní, partner se k nim chová hnusně a oni se přesto nerozvedou a nechají si vše líbit, protože nemají nic svého, nemají kam jít, neuživí se sami. A tenhle hnusný život mají na doživotí.
Stačí si pročíst dámy, je to tu každé druhé téma na emiminu…
Máš pravdu, doba mužných mužů je už dávno pryč, ale pořád převažují spíše vdavekchtivé holky. Na podobných pánských diskuzních serverech jsem opravdu nezahlídl diskuzi, kde by chlapi rozebírali, proč jejich partnerky nechtějí svatbu
spíše naopak si sdělují, jak se jí vyhnout.
@G12 píše:
trochu moc otázekjenže u chlapů to takhle není, ti nebrečí, že nepatří do rodiny partnerky a že si je nechce vzít, tak by mě zajímalo, proč to tak mají ženské
No ja som dufala ze ked si na tie otazky odpovies, tak sa dopracujes k odpovedi na svoju otazku ![]()
@káťa ale ony by to takto měly, i kdyby se nevdaly, to jim nezpůsobila ta svatba, že nic nemají a nic neumí
Já nedovedu pochopit, proč to bereš takto, že kdo se vdá, tak je nějaká bezradná chudina, která čeká, až přijde nějaký pán, který se o ni postará. Tak to přece vůbec není, já jsem se nevdala proto, že bych byla neschopná ![]()
@G12 píše:
Dovolím si použít obrázek od pana Maslowa - pyramida základních potřeb člověka. To je dokázaný
Všimni si, že potřeba sounáležitosti - tj. někam patřit, je hned na třetím místě po hladu, žízni a ohrožení života ![]()
@zoidberg
to víš že jo, proto se snažím vypátrat proč, ale zatím to jaksi nikdo nebyl schopen objasnit ![]()
@G12 píše:
trochu moc otázekjenže u chlapů to takhle není, ti nebrečí, že nepatří do rodiny partnerky a že si je nechce vzít, tak by mě zajímalo, proč to tak mají ženské
Na druhou stranu spousta chlapu i bez svatby trva na tom, aby se dite jmenovalo po nich - proc, kdyz prece kazdy vi, kdo ke komu patri i bez podobnych formalit?
@Angua
ano, já ji znám. Nicméně to nevysvětluje, proč to mají tak silné ženy ve vztahu ke svatbě