Je pro vás důležitá svatba?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1074
29.1.14 12:58
@G12 píše:
trochu moc otázek ;) jenže u chlapů to takhle není, ti nebrečí, že nepatří do rodiny partnerky a že si je nechce vzít, tak by mě zajímalo, proč to tak mají ženské

no právě kvůli tomu vzpomínanému „co by to mu řekli lidi?“ aneb bojí se vyloučení od skupiny, protože v genech mají zakódováno, že to snižuje riziko přežití. „Skupina“ totiž stále uznává manželky jako oficiálně přiznané družky, o jejichž potomky se bude pečovat přednostně :lol:
S tím nic neuděláme, vnímání společnosti je takovéto. Muži zase potřebují patřit do jiných tlup pro pocit přežití :D a jejich soukmenovci mimochodem uznávají jako alfasamce toho, kdo se nejvíce páří, takže manželství přímo brání tomu, aby byl muž vnímán jako dobrý rozsévač :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
29.1.14 13:00
@zoidberg píše:
Máš pravdu, doba mužných mužů je už dávno pryč, ale pořád převažují spíše vdavekchtivé holky. Na podobných pánských diskuzních serverech jsem opravdu nezahlídl diskuzi, kde by chlapi rozebírali, proč jejich partnerky nechtějí svatbu :) spíše naopak si sdělují, jak se jí vyhnout.

Tu diskuzi bych ráda viděla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
29.1.14 13:08

No hlavně to musí cítit oba stejně.. Nejlepší je střed nehrotit nic ani na jednu ani na druhou stranu..
ALe když to tak čtu, tak kdyby mi partner tak razantně byl proti svatbě a to jsem svatbu jako takovou nevyhledávala, nebyla pro mě na prvním místě a určitě jsem nepatřila mezi ty, co si svatební den představují jako malé holky..takže nejsem velký svadbamil, tak bych si řekla, že spíš nechce být se mnou, bojí se jít semnou do závazku..
Ono o to tam jde, být si někým trochu jistý - nepíšu 100% protože to nejde, ale prostě být si jistý, že ten, ta asi je ta co by mohla být živnotní parnterka.. takto mi to přijde spíš strach z druhé strany, že si moc jistý neni, když řeší hned, majetky, rozvody atd.. i když i to je důležité, ale jako ještě než před samotným svazkem a domluvy, mi to tak přijde..
Já se vdávala po 8 letech známosti s 1,5 dítětem, takže ne třeba po roce známosti :)

Příspěvek upraven 29.01.14 v 13:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
RA0
47
29.1.14 13:09

Není..kdysi to byl nutný akt, dnes mi to přijde jako klišé a svatební řečičky ala BUDEME SPOLU NAVĚKY, VÍM TO mi přijdou úsměvná.
Dnes není dobré se nějak vázat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
29.1.14 13:17
@Bábi Zlopočasná píše:
Zalezi medzi akymi ludmi zijes. Ta pani sa na pohrebe dozvedela, ze do rodiny bez svadby nepatri. Dobre, moze si povedat ze cela rodina jej chlapa je banda debilov. Lenze ta banda debilov ju (zrejme) pri rodinnych akciach prehliada, ktovie ako sa sprava k jej dietatu, ktovie co o nej hovoria jej dietatu. Zabranit tomu sa da dvoma sposobmi - svadba, alebo sa na priatelovu rodinu vyprdnut uplne. Ten pohreb sa ale riesil, takze si myslim ze vyprdnutie na rodinu sa nekona a pani akurat tak ostava v pozicii vtierky :nevim:Ja neviem, mne by to vadilo. Ale priznam sa, keby moj syn zil s pani 10 rokov, povazoval ju za vhodnu byt matkou jeho dietata, ale nepovazoval by ju za vhodnu byt jeho manzelkou, tiez by som sa na pani divala s despektom :oops: Sposobom - nieco na tebe mu brani zviazat sa tebou, ale geny mas dobre :oops:

já ti nevím, ale z pohledu té rodiny - kdyby můj syn žil s ženou, se kterou má i dítě (!) a ty vztahy by byly normální, tak bych v životě nenechala tu ženu vyvést z jeho pohřbu. To je u mě vrchol debilismu, to ať se na mě nikdo nezlobí :jazyk: Také tím zpochybňují toho nebožtíka, protože opovrhují někým, koho si on dobrovolně vybral a s kým zplodil dítě! Doufám, že je chodí strašit :zed: Tohle ten učebnicový příklad lidské krátkozrakosti a tuposti - nemáš na to papír, nejsi „naše“ :poblion: Jó, do takové rodiny bych určitě chtěla patřit :mrgreen: Ale pokud tam byl ještě jiný důvd (což asi nevíme, že), tak pak by zřejmě té ženě nepomohl ani oddací list…
@Angua klikni na bereme.cz a z ryzí praxe uvidíš, že 90% žen tam se narodilo, aby se vdalo a co je pro mně už úplně nepochopitelný, tak cca třetina z těch 90% má v rozmezí 20-23 let 8o Kdyby Maslowova pyramida zahrnovala pouze názor žen, tak by potřeba lásky a sounáležitosti určitě vévodila vrcholu :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
29.1.14 13:17
@RA0 píše:
Není..kdysi to byl nutný akt, dnes mi to přijde jako klišé a svatební řečičky ala BUDEME SPOLU NAVĚKY, VÍM TO mi přijdou úsměvná.
Dnes není dobré se nějak vázat.
:lol: :lol: :lol: :lol:
A co je dnes dobré?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.1.14 13:23
@neila píše:
Kdyby Maslowova pyramida zahrnovala pouze názor žen, tak by potřeba lásky a sounáležitosti určitě vévodila vrcholu :pankac:

Tak si teraz nie som ista, ci si napisala to, co si chcela. Kazdy dalsi stupen je dolezity, az ked je naplneny ten pod nim… nemozes mat vrsok pyramidy a pod nim dieru 8o

Ale mozno vazne zijes medzi zenami, co sa chcu parovat az ked uz vsetko maju a nevedia coby, tak si z nudy nabalia chlapa, aj ked spolocnost vobec nepostradaju :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
29.1.14 13:27

@Bábi Zlopočasná Myslím, že myslela, že ta potřeba lásky by byla základnou. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
29.1.14 13:29

Když se řekne slovo manželka, tak si vždycky představím takovou tu fůrii a stíhačku, co celý den lítá se zástěrou po bytě, aby byl manžílek spokojenej.. na mě to slovo vůbec nepůsobí dobře, přišla bych si už hrozně stará a usedlá, jako, že už mě nic nečeká v životě a že jsem dobrá jen na úklid a vaření a starost o děti. Navíc manželka je pro toho chlapa taková jako jistota a oni tím získají pocit, že už se vůbec nemusejí o nic snažit :roll: Nechci se tím nikoho dotknout, jen to takhle vidím a je to pro mě další důvod, proč svatbu nee 8)

• Citovat
  • Upravit
káťa
29.1.14 13:31

Nějak nechápu, co potřeba družit se s ostaními, být přijímán a někam patřit společného se svatbou??? :nevim:
Nevím, asi jsem fakt chlap…a v tomhle jsem za to asi i ráda ;)

• Citovat
  • Upravit
16186
29.1.14 13:33
@Bábi Zlopočasná píše:
Tak si teraz nie som ista, ci si napisala to, co si chcela. Kazdy dalsi stupen je dolezity, az ked je naplneny ten pod nim… nemozes mat vrsok pyramidy a pod nim dieru 8oAle mozno vazne zijes medzi zenami, co sa chcu parovat az ked uz vsetko maju a nevedia coby, tak si z nudy nabalia chlapa, aj ked spolocnost vobec nepostradaju :think:

koukám, že tam je navíc slovíčko „vrcholu“ - jsem to měla původně zformulované jinak ;) vévodilo je myšleno, že nic jiného by v té pyramidě nebylo, ale to si asi pochopila :jazyk:
A vážne nežiju mezi nikým takovým, jen mě udivují ty černobílé pohledy na vztah. Já mám opravdu krásný dlouhodobý vztah, který v mnohém popírá běžný postup a podle některých zdejších teorií by v podstatě nikdy nemohl existovat…dost se na tom bavím :lol:
Jo a v květnu se vdávám, takže nejsem ani žádná zatrpklá ženská, která marně čeká a zoufá, kdy už ji konečně někdo požádá o ruku :dance: Jen mám nadhled. A pořád zastávám názor, že svatba NENÍ pro štěstí a rodinu nevyhnutně důležitá :mrgreen:
A ne, nemyslím si, že všechny vdané, nebo vdaní chtivé ženy jsou neschopné kachny, co se neumí o sebe postarat. Je to jejich věc, ať se klidně vdají, ale ať nevnucují své názory někomu, kdo má názor jiný :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
29.1.14 13:44
@Sonarka píše:
Když se řekne slovo manželka, tak si vždycky představím takovou tu fůrii a stíhačku, co celý den lítá se zástěrou po bytě, aby byl manžílek spokojenej.. na mě to slovo vůbec nepůsobí dobře, přišla bych si už hrozně stará a usedlá, jako, že už mě nic nečeká v životě a že jsem dobrá jen na úklid a vaření a starost o děti. Navíc manželka je pro toho chlapa taková jako jistota a oni tím získají pocit, že už se vůbec nemusejí o nic snažit :roll: Nechci se tím nikoho dotknout, jen to takhle vidím a je to pro mě další důvod, proč svatbu nee 8)

To je zajimave, jak to kazda vnimame jinak, mne jsou zase protivna slova „pritelkyne, druzka“, zvlast s blizici se ctyricitkou. Vnimam to tak, ze pritelkyn muze byt spousta (nekdy i simultanne :) ), ale manzelka je, alespon pro tuto chvili, jen jedna. Dobre to ilustruje afera kolem francouzskeho prezidenta, o niz pisu vyse. S odhalenim Hollandovy milenecke afery se z oficialni druzky Valerie Trierweiler stala pro verejnost proste jen jedna z mnoha prezidentovych „pritelkyn“ (a tudiz nehodna titulu prvni damy). Myslim, ze tisk se nikdy takto nevyjadroval o Danielle Mitterand, ackoli paralelni vztah jejiho muze s Anne Pingeot byl verejnym tajemstvim. Na druhou stranu je fakt, ze tehdy byla jina doba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
frankness
29.1.14 13:45
klikni na bereme.cz a z ryzí praxe uvidíš, že 90% žen tam se narodilo, aby se vdalo a co je pro mně už úplně nepochopitelný, tak cca třetina z těch 90% má v rozmezí 20-23 let

No jo, já nesleduji celou diskuzi, ale myslím, že by se měla rozlišit SVATBA a MANŽELSTVÍ. Pro někoho (třeba ty z beremese.cz) je podle mě důležitá hlavně ta svatba - chtějí být za princezny, ohromit všechny příchozí, jsou ochotné rok plánovat jeden jediný den (a další rok brečí, když jim ten jeden den pršelo). Pro mě třeba vůbec nebyla důležitá svatba, v našem vztahu o ní nikdy nepadlo ani slovo, dokonce i když jsme se rozhodli mít spolu dítě, tak o svatbě pořád ani muk, pak jsem otěhotněla, a najednou přišel partner s tím, že o tom přemýšlel, a i když to asi pro nás není to nejdůležitější, nechce v porodnici nikomu vysvětlovat, ke komu patří, a chce, aby se dítě narodilo dvěma lidem se stejným jménem. Svatba pro nás byla spíš noční můra, tak jsme se vzali jen s rodiči a svědky, když vidíme obří svatby okolo, tak s láskou vzpomínáme na naši malou. Manželství bereme tak, že nám spoustu věcí ulehčí (různé společné pojistky, přístup ke spořícím účtům, za čas i sleva na dani na manželku, společné jmění manželů apod.), nejsme vych. ánkové, takže žádné dávky nebereme a jsme rádi, že v něčem jsme posuzováni společně.
Mě zase zaráží, že když někdo argumentuje jen tím, že je to cár papíru, tak proč z toho cáru papíru má takovou fobii? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
13714
29.1.14 13:47

@magistra K No že jo. Já když slyším, že někdo představuje přítelkyni, tak to vnímám mnohdy jako nějakou kámošku, kdy druhý den si může dovést novou.
V padesáti mi to přijde už úplně divný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
29.1.14 13:49

@magistra K
Pod pojmem „přítel, přítelkyně“ mi naskakují úplně jiné asociace než je životní partner :).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky