Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já myslím, že lidi by se měli brát, pak vznikají na zvoncích vtipné nápisy, Lepší-Koza, Holá-Homolka, Poslušná -Hruška ![]()
@frankness ano, ta samotná svatba je pro mnohé okamžik, pro který žijí, ale hodně je tam takových, které to myslí podobně i s manželstvím. Protože taky řeším svatbu, jsem tam nalezla teď často, tak mám přehled
třeba minule mě úplně odrovnal status „největším předsevzetím v roce 2014 je pro mě být dobrou manželkou“
Wtf?! Sice chápu tu pointu, ale přijde mi to maximálně hloupé se takhle fixovat na manželství. Podobných výroků a myšlenek je tam bezpočet ![]()
ten cár papíru - tohle nevyřešíš
ty to vnímáš, proč se mu bránit, když je to JEN cár papíru a někdo ho přesně proto nepotřebuje…protože je to JEN cár papíru ![]()
Tak by ma teraz zaujimalo, preco serial Priatelia pomenovali prave Priatelia… vsak to tam boli len kamarati, nie zivotni partneri
![]()
@neila ale byt dobrou manzelkou by mala byt celozivotna vyzva predsa… uplne rovnako ako byt dobrou matkou.
@Bábi Zlopočasná To se říká až ted vždy to byl druh a družka. Aby bylo všem jasné, že k sobě patří.
@Bábi Zlopočasná píše:
Tak by ma teraz zaujimalo, preco serial Priatelia pomenovali prave Priatelia… vsak to tam boli len kamarati, nie zivotni partneri![]()
Protože to přeložili z angličtiny a tam je „friends“ prostě „přátelé“ v tom naprosto základním slova smyslu.
@Virginia @Menora no já nedávno snoubence málem uškrtila, protože mě představil jako „skoromanželku“
nebyla to úplně formální akce, spíš pracovně-společenská, ale i tak…
Jemu slovo „snoubenka“ vůbec neleze přes pusu ![]()
@Bábi Zlopočasná podle mě to je snad samozřejmost a nebudu o tom psát statusy a rozjímat někde na fóru. Kdo jde do takového závazku s tím, že chce být zlá manželka…
Jenže svět některých těchhle holčin se kompletně podřídil svatbě, novému příjmení a snubnímu prstýnku ![]()
@neila Ale to je jak tady, by si člověk myslel, že se řeší jen blití, prdy, zuby plínky - je to prostě tematický web a je jasné, že se tam probírá jen svatba a že ty ženský mají i jiné starosti v životě.
No a některé se do toho ponoří úplně stejně, jako když se tu vykřikuje: to nemyslíš vážně!! chceš to dítě zabít!!!
![]()
Přijde mi, že jsou lidé až příliš ode zdi ke zdi.
Koukám, že diskuze nabrala trochu jiný směr ![]()
Nicméně odpovím na dotaz z názvu: ne, po novelizaci zákona již pro mě svatba není důležitá, naopak - získala pro mě status nežádoucího aktu.
@neila píše:
ten cár papíru - tohle nevyřešíšty to vnímáš, proč se mu bránit, když je to JEN cár papíru a někdo ho přesně proto nepotřebuje…protože je to JEN cár papíru
Uplne chapu, ze kdyz se sejdou dva lide, kteri maji na svatbu tento nazor, mohou spolu zit stasne na psi knizku (a klidne az do smrti). Co chapu hure, ze nekdo, pro nehoz je to jen ten car papiru, svatbu zatvrzele odmita navzdory prani partnera. Proc neudelat partnerovi radost, kdyz jde jen o car papiru, ktery na vztahu vubec nic nemeni?
@neila píše:
@Bábi Zlopočasná podle mě to je snad samozřejmost a nebudu o tom psát statusy a rozjímat někde na fóru. Kdo jde do takového závazku s tím, že chce být zlá manželka…Jenže svět některých těchhle holčin se kompletně podřídil svatbě, novému příjmení a snubnímu prstýnku
A preco nie? Menim rolu zo samostatnej jednotky, ktora doteraz brala ohlad len sama na seba, na rolu manzelky - teda zeny, ktora prestane mysliet ja, a zacne mysliet my - tak si davam zavazok, ze to zvladnem. Byt dobrou manzelkou je sice samozrejma poziadavka, ale nie je to zas tak jednoduche na zvladnutie ![]()
K zakladatelčině dotazu, ano je pro mě důežitá, jsem ráda že jsem byla vdaná a potom prcek, mě osobně to přijde až takové ponižujicí, jako poroď mi dítě ale za manželku si tě nevezmu, stejně tak status svoobodná matka, jiné přijmení…ne, děkuji ![]()
A je to tady překvapivě jako ve všech diskusích tohoto směru:
pro 50% je svatba důležitá
pro 50% není svatba důležitá
![]()
Slovo „druzka“ ma pro me tez negativni konotace, hned se mi vybavi nejaky titulek na Novinkach.cz typu „Bezdomovec v opilosti zabil druzku“, nevim proc
.