Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@rybka56 píše:
aby ses nedivilženy častěji žádají o rozvod, pálí mosty a s kufrem v ruce uprostřed noci prchají od manžela k milencovi, i se společnými dětmi jako bonusem vůči milencově peněžence.
Ježiš nestraš! ![]()
@rybka56 píše:
@Sonarka pochybuji, že je snazší odejít s děckem, než z manželství. Muži si ženy pojišťují dítětem, ne svatbou, pokud se člověk vůbec dá nějak pojistit. žena s minimálním příjmem, malým dítětem na krku, které bude dalších dvacet let potřebovat její pozornost a peníze, asi těžko si sbalí kufry a půjde si hledat nové bydlení a nového partnera. Pozice svobodných matek není ideální.
Tak s tímto moc nesouhlasím, v dnešní době mají matky samoživitelky spoustu možností a větší zastání u soudů apod. Např. otec samoživitel je na tom značně hůř, nejsou žádné spolky na ochranu mužů, azylové domy pro otce s dětmi a i výživné od matek zní jako sci-fi ![]()
@Heinich @zoidberg No, to si, pánové, pište, že muži se neždímají pomocí nějaké blbé svatby, ale pomocí děcek a alimentů. Takže vyhýbat se svatbě zuby nehty, s tím, „aby mě žena neoškubala při rozvodu“, se mi zdá směšné, když už jednou s ní má muž děcko, bude ji dvacet let živit.
@rybka56 píše:
@Heinich @zoidberg No, to si, pánové, pište, že muži se neždímají pomocí nějaké blbé svatby, ale pomocí děcek a alimentů. Takže vyhýbat se svatbě zuby nehty, s tím, „aby mě žena neoškubala při rozvodu“, se mi zdá směšné, když už jednou s ní má muž děcko, bude ji dvacet let živit.
ale nebude mít právo na polovinu jeho majetku přece
Přesně, a podle nového občanského zákoníku ten z manželů, kterému připadnou do péče děti, získá i nemovitost, ve které žijí, byť byla třeba toho druhého partnera před nabytím sňatku…
@G12 píše:
ale nebude mít právo na polovinu jeho majetku přece
Jako kdyby chlapa kleplo? jo, to nebude
Což znamená, že svatba nebude velikým majetkovým rizikem pouze pro lidi, kteří nic nemají a nic nevydělávají a vydělávat nebudou…a to ještě partner a jeho rodina bude muset být bez dluhů…
@káťa píše:
Přesně, a podle nového občanského zákoníku ten z manželů, kterému připadnou do péče děti, získá i nemovitost, ve které žijí, byť byla třeba toho druhého partnera před nabytím sňatku…
Netýká se jenom manželů. Také nemovitosti nebo bytu, kde vznikne tzv. „rodinná domácnost“, což nemusí být jenom z manželského svazku, ale také z druh - družka nebo jenom partnerství
@rybka56 píše:
Netýká se jenom manželů. Také nemovitosti nebo bytu, kde vznikne tzv. „rodinná domácnost“, což nemusí být jenom z manželského svazku, ale také z druh - družka nebo jenom partnerství
to vážně?
proč by proboha měla někomu připadnout cizí nemovitost, na jejímž pořízení se nijak nepodílel?
Vidíš, tak to jsem nevěděla…ještě, že máme s partnerem pro jistotu každý své ![]()
Jinak nyní kolega v práci i říkal, že prý sńatkem na sebe po novu člověk bere i spoluzodpovědnost dluhy, které mají příbuzní manžela/manželky.
@G12 píše:
to vážně?proč by proboha měla někomu připadnout cizí nemovitost, na jejímž pořízení se nijak nepodílel?
je to nesmysl, ale je to tak ![]()
@G12 píše:
to vážně?proč by proboha měla někomu připadnout cizí nemovitost, na jejímž pořízení se nijak nepodílel?
práva slabšího jsou nad práva majetková a pokud v nemovitosti „vznikla rodinná domácnost“ (nevím, co to znamená a dnes to neví ještě ani soudy), tak nemůžeš nikoho jen tak vyhodit, aniž bys mu nezabezpečila adekvátní náhradní bydlení. Dobré, co?
A co je cílem toho zákona? aby se nikdo neženil a nevdával? ![]()