Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@neschopná mamka Nám Vojtíška pokřtili - a to přesto že nejsme manželé a dokonce přítel není věřící. Ale brouček pokřtěnej je, to sem si zas dupla! ![]()
Pro mě byla, nevím proč neumím si představit že by můj manžel nebyl můj manžel a měli jsm spolu dítě. ale je to i dáno vychovou, prostě naši byli svoji a tak se to nikdy neřešilo. a je fakt že jsem si kolikrát řekla že díky bohu za to, třeba manžel jel do číny a já měla za něho něco zařizovat a mohla jsem jen díky tomu že jsem byla manželkanapř vyzvednout výplatu. taky když jsem volala do elektráren řekla jsem jméno svobodné a oni že nic neřeknou že je to psáno na manžela, tak jsem volala za měsíc jako vdaná a už v pohodě:-) to samé když jsem byla v nemocnici, byla jsem ráda žeho za mnou bez problémů pustí
Důležitá není, tak dlouho jsem na ní čekala až mi přijde zbytečná, takže pokud by se chlap zeptal, tak uslyší ne.
Mě řekl přítel, že až jednou (snad v dohledné době
) budeme mít miminko, že by svatbu chtěl, abychom byla úplná rodina a ono, i kdyby se něco nedej bůh stalo, dalo by se to lépe řešit, a já s ním v tomto souhlasím, takže za mě svatba ano, ale až po miminku ![]()
@Cuarentena píše:
Jsem asi ze staré školy (a taky už je mi dost let), takže mě, popravdě, ani nenapadlo, že bych mohla mít dítě bez svatby. Myslím si, že manželství je správná věc a svatba je takové veřejné prohlášení, že k sobě dva lidi patří a nestydí se za to a myslí to spolu naprosto vážně a pokud možno napořád.
přesně tak to mám já a to mám e29 let a jsem vdaná už 5 let:-))a jako když třeba proberu svou třídu ze střední vdané jsme všechny, jen dvě nejsou ale ty ještě nemají děti:-)))
Pro mě důležitá ani moc nebyla. pro manžela ano. takže když jsem vysadila HA začali jsme plánovat svatbu. nakonec jsem se vdávala v 7tt.
já osobně bych nepřistoupila na to aby se moje dítě jmenovalo jinak než já. pokud si mě partner nechce vzít je to jeho volba, ale abych já byla nováková a moje dítě žemlička tak to teda nee
Vdávat jsem se nikdy nechtěla, byla to pro mě zbytečnost, nynější manžel, přede mnou poklekl po cca půl roce vztahu naprosto nečekaně, byla jsem nadšená
, ale na obřadu jsem nebazírovala, pak přišlo těhotenství a najednou jsem se nemohla dočkat, brali jsme se, až když bylo malé půl roku…to, že jsme svoji má pro mě význam, přijde mi, že jsme více kompletní
i když je to hloupost…
Ahoj, No já jsem v tomhle asi staromodní ale svatbu jsem chtěla právě kvůli dětem. ![]()
Svatba pro mě nijak extra důležitá není, ačkoli i já jsem časem dospěla k tomu úhlu pohledu, že se na rodinu stmelenou manželským svazkem dívám jako na kompaktnější jednotku, i když svatba na pevnost svazku rozhodně vliv nemá. Já se brala s drahým, když měla první dcera půl roku, takže jsem se tž chvíli jmenovala jina a je pravda, že takhle je to pro mě osobně lepší - jsme všichni stejnho příjmení, jsme ucelenější. Když už máte dítě, není dle mho na co dozrávat - svatba je jen oficiální záležitost - ano, ano a finiš. Poud se mu nechce do nějaké jóóó svatby, můlžete udělat jen ofiuciální krok ve smyslu vy dva, svědci a nejbližší rodina. Kdybych se vdávala teď, už bych se na nějaké pompy taky vykašlala - škoda peněz, hromada času s přípravami a nakonec se to stejně moc nepovedlo, páč jak stoupala míra alkoholu, dopadlo to jak v Troškových Hošticích. Dneska bych šla už jen do dvou svědků, možná maminky, aby jim to nebylo líto a spůolečný oběd a konec ![]()
@paola white já bych to přežila ale nestálo by mi to za ty problémy, např. mě do práce volali ze školky(byla jsem sekretářka) že tam nějaký novák pláče a mám sehnat maminku která u nás pracuje. hodinu jsem lítala po dílnách a sháněla maminku, a nikde nakonec jsme zjistili že maminka se jmenuje čermáková! pro mě to prostě je krásné že miminko v porodnici má moje jméno na ručičce, zavinovačce ana postýlce, a je fakt že holčina která se mnou ležela v porodce mi pak řekla že jí to mrzí, že se jmenuje jinak než prcek a taky jí hrozně rozčilovalo že jí sestry říkají podle příjmení miminka ale je jasný že sestra si nemůže pamatovat že se jmenuje jinak dítě a jinak mamča
Ahoj, my jsme teď už s manželem spolu 6 let, a měli jsme to oba tak, že dítě nechceme dřív, než budeme svoji. S mimčem už je to prostě rodina a my chceme být rodina. Takže jsme se v září vzali a hned započali, no a v černu budem kompletní ![]()
@Aishenka píše:
kdyby se partnerovi něco stalo nepodají mi v nemocnici žádné informace.
myslíš že tě bude doktor legitimovat jestli si zákonná manželka?
informace ti podají klidně i jako družce. to se nestrachuj
Já se vdávat chci a asi jsem vždycky chtěla… Ale to, že mám 2,5 letou dceru a nejsem vdaná a nemám stejné příjmení mi nevadí, nepřipadám si, že k ní nepatřím, nebo že nejsme rodina… rodinu nedělá příjmení. Možná kdybych věděla, že si mě přítel vzít nechce, taky by mi to začalo vadit, ale u nás svatba prostě není z finančních důvodů - přítel chce velkou rodinnou a prostě peníze jsou potřeba na jiný věci ![]()
Takže ano, svatba pro mě je důležitá, ale nezáleží mi až tak na tom, kdy k ní dojde… (teda pokud možno dokud budu ještě mladá a hezká
)
@martulkasloník mě by to hrozně vadilo. v porodnici taky vedle mě ležela paní a celý den opravovala sestřičky že není x ale y protože dcera se jmenuje jinak. mě to prostě přijde hezké když máme na schránce společné jméno. dítě je pochopitelně mnohem větší závazek než papír, ale můj manžel mi při žádosti o ruku řekl že tím dává světu najevo že už není volný a že prostě musíme být rodina než přijde dítě ![]()
Neni