Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Apolena05 píše: Více
Já plno, obvykle to přenutí přišlo s nutností péče o děti.
@stinga píše: Více
No jak říkám, většina chlapů co znám by nadšením neskákala. V některých případech oprávněně, já si spíš představila jak by to fungovalo u nás, jak znám toho svého. Některým to řekneš ráno, připomeneš i přes den a stejně to vypustí, protože to pro ně není důležitý. Zato součástku na auto nebo nějaké nářadí by koupit určitě nezapomněl ![]()
@Suzume-chan píše: Více
Přesně. Aneb ženy ženám. Narovinu, občas se tady za to slepičí chování za ženské pokolení doslova zastydím…
@Sany80s píše: Více
Já znám i několik páru, kde ty problémy nastaly zrovna už v době toho těhotenství, i když se oba na mimčo těšili…
Jenomže někdy zkrátka nejdou věci podle představ nebo plánu. Stačí i takové rizikové těhotenství, kde ženská musí dodržovat klidový režim a chlap, který byl léta zvyklý na obvyklé fungování v domácnosti i posteli, se postupně začne měnit v nesnesitelné monstrum. A ta nastávající maminka, to pak všechno pochopitelně, vnímá ještě mnohem citlivěji, než by tomu bylo třeba dříve.
Zkrátka takové chování ani jednání od svého protějšku nečekala a je jí to líto… ![]()
@Anonymní píše: Více
A to máš zkrácený úvazek nebo normální? Do té práce tedy normálně chodíš?
Myslím, že mu dochází ta realita. Samozřejmě to není důvod, aby se k tobě tak choval.
@Anonymní píše: Více
Asi bych mu zkusila říct, až bude on v klidu, že je to těžké a nové pro oba a že bohužel ty tvoje pocity, chutě, nálady, stavy energie nebo únavy se můžou měnit z minuty na minutu. Že jsi z toho sama vyřízená a když se takhle chová, že je ti to líto a musíte se oba naučit v tom chodit, protože těch změn bude jen přibývat..
Naprosto chápu ty brzké nevolnosti, citlivost na pachy, jeden den objevení „super jídla“, které člověk udrží a další den to super jídlo letí ven..
Přítel asi nebude přetékat trpělivostí, nebo neumí zpracovat rychlé změny a výstup z komfortní zóny. Ale aby byl sprostý a nepříjemný, když jsi v jiném stavu, kvůli maličkostem, je fakt přes čáru.
Taky se nestačím divit, jak tady některé útočíte a děláte z komára velblouda.. A kritizujete pravopis, abyste o pár příspěvků dál taky nasekaly hrubku ![]()
@Černá Madonna přesně. Navic zakladatelka očividně nějakou reflexi k celé věci má, když jí jeho chovaní vadí. Tím pádem asi se tak předtím nechoval, jinak by s ním tuším ani netěhotněla. Leda že by s těhotenstvím ženský zázračně prozřela hlava, což nepředpokládám ![]()
@Jazmine píše: Více
Já si i myslím, že to těhotenství bylo pravděpodobně plánované…
Psala, že se na dítě oba dva těšili a dokonce mluvil i s bříškem. Což je určitě milé.
Asi ho „překvapily” ty zakladatelky stavy a nevolnosti. Taky asi i nálady, které si možná nechtěl nebo spíš neuměl v reálu představit.
No, pro oba je to určitá změna a je zapotřebí, to všechno zvládnout co nejlépe. ![]()
@Černá Madonna píše: Více
Taky myslím. Hele já tohle ve svém okolí zažila tolikrát, že bych se musela upsat to tady vypisovat…Každopádně, často chlapům dojde, že končí sranda, že je sakra potřeba být zodpovědný, že musí rodinu uživit, že ty čundry s chlapama se budou muset taky omezit..prostě je to vyděsí a někdy by to radši bohužel vzali zpět a pak se chovaj jak hovada. Sousedka příběh: plánovali s manželem po 5 letech vztahu dítě. Chlap se choval všelijak, ale to ona taky, hormony, změny, přestavba, prostě to bylo náročné. Jenže pak potratila a hrozně to obrečela. A co hůř, došlo jí, jak se manželovi ulevilo. nakonec jí řekl, že je to asi i dobře, že nebyl dost připravený, že alespoň dokončí barák
No vztah to neustál, rozvedla se…
@Jazmine píše: Více
Bohužel i takové příběhy píše sám život.
Kolikrát si říkám, že je někdy snad i lepší, když se člověku otevřou oči ještě dřív, než v situaci, ze které se třeba už hůř odchází. Je to těžký a smutný, no…
@stinga píše: Více
Přesně tak, proto píšu pokud. Protože nevíme tak ani tak.
@884135 píše: Více
Marek Eben je chodící definice pseudonoblesy, že který se mi kroutěj vnitřnosti.
Doufám, že tahle slizkost převlečená za laskavou kultivovanost přežívá už jen v něm.
@Zvedava1 píše: Více
Tak znova: různý věci ti můžou dělat dobře nebo blbě v kombinacích ostatním nepochopitelných. Není potřeba dělat těhotenskou policii a predepisovat, co těhuli muže a nemůže dělat blbě.
@KKubula píše: Více
Já to myslela ironicky. Jak může, tak si rýpne. Pochopitelně i v projevu ve Varech. Kdo nekope do ministra kultury, není Čech.