Jak se staráte o dítě vašeho partnera? Jaký vztah máte s jeho ex?

228
5.7.26 07:16

Jak se staráte o dítě vašeho partnera? Jaky vztah mate s jeho ex?

Holky,

jakým způsobem se staráte o dítě/děti svých partnerů? A jak vycházíte s jejich ex, se kterými mají děti?

Matka dítěte mého partnera má problém snad se vším. Neni nadšena, když jejich dítě vídám pořád, kdy ho má partner. Údajně to nebyla postupná změna a kluk bývá rozhozený. Vadí ji, když se o kluka starám, obléknu ho, učešu atd. Neustále hledá a má kecy na vše, co udělám. Dovolila jsem si koupit jinou kosmetiku, než na které byli domluvené a mohla se zbláznit. Dite údajně melo fleky.

Náš vztah není dobrý. Ze začátku to vypadalo dobre, ale tvrdi, ze jsem az moc aktivní a vlezla, a to se ji nelibi. Začalo to tou kosmetikou, ted uz ji vadí vše. Furt mi naznačuje, ze jsem uplne cizi člověk. Rekla jsem ji, ze se hodne bavím s jeho rodinou a ta k ni ma určitě výhrady. Od tohohle ještě horší a ani me nezdraví.

Jak to mate vy? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2326
5.7.26 07:25

@Vona77 ​Opět další diskuze?
O děti partnera se starám jako o své s tím rozdílem, že důležité věci, jako je vzdělání, výběr lékaře, očkování atd., řeší rodiče.
Jinak jim vařím, jdu k lékaři, když bylo třeba, s mladší jsem dělala úkoly, když byla menší, atd. atd.
S ex partnera nemám žádné vztahy. V podstatě mě nezajímá. Nepomlouvám jí, ani jí neříkám, co má se svými dětmi dělat, a dokonce jí neříkám, co o ní kdo říká. 😂
A můj ex co má přítelkyni tak tam je to úplně to samé. Ona když u nich děti byli tak pomáhala, ale důležitá rozhodnutí děláme jako rodiče. Neříká mi co mám dělat a když chce vyzkoušet něco nového viz třeba krém pro syna na ekzém, tak se ptá jestli to nevadí a já sem ráda. Já jí zase neříkám jak se má starat a děti ví že dodržovat pravidla se musí v obou domácnostech. Moje děti jsou už velké, ale od přítele děti to mají nastavené stejně. Máma a táta jsou rodiče, v důležitých věcech rozhodují oni. V běžných věcech a chodu domácnosti rozhoduje samozřejmě ten u koho děti jsou momentálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
5.7.26 07:29

Proč jsi koupila jinou kosmetiku, než bylo domluveno? A proč je nutné ji sdělovat, co si o ní myslí přítelovi rodina?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
5.7.26 07:36

@Zvedava1 prtz chce být paní důležitá..asi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1584
5.7.26 07:38

Doporucuji si s timto typem realizace (jak dite cesat a oblekat, jakou kosmetiku bude pouzivat,..) pockat na dite vlastni. Neplytvej energii na presvedcovani dospelych o tom, jak maji pecovat o sve dite, nech to na nich a maximalne jim pomoz. Pokud jsi ve vasi domacnosti jedina, kdo pecuje, ma to kluk blbe, ale nechala bych to byt i tak, ono to otci ditete snad dotece.
Zaroven bych se zamyslela, zda chces ty takoveho otce pro sve dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15471
5.7.26 07:40

@Vona77 A proc jsi koupila jinou kosmetiku? Jinak v case kdy je dite s otcem, rozhoduje on jak bude o dite pečováno. Matce muže byt uplne jedno kdo dítě učesal apod. Zase na druhou stranu, působíš zbytečně aktivně, proc si ji rikala o těch výhradách? Zbytečně děláš konflikty. Nevlastní dítě mam už dospěle, nikdy jsem o něj moc nepečovala ani se do ničeho kolem něj nepletla, vztahy máme výborné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
5.7.26 07:43

@Hanča1234 proc bych nezakládala diskuzi?
Mame to nastavené stejne, akorát jeho ex se to nelibi. Nikdy by nedovolila, abych šla s jejich dítětem k lékaři, atd. Nejlepší by bylo, abych se klukovi vyhnula obloukem.
Zase tolik jsem ji toho neřekla a do ničeho nekecám. Jen, že takhle s ním komunikovat nemá, že mu nemá dávat dite ve všední dny, ma ho předávat v dobrém stavu, nikoliv rozcuchaného. To, co rikala jeho rodina taky, aby se zamyslela. A taky me zajímalo, jak to mezi sebou maji. Proč bych se na krém ptala? Viděla jsem fotku nějakého obyčejného a otec mi pak na to nic neřekl.
A že je zla. A taky jsem ji poučila, co vše je na rodičích. A ze ona mi stanovovat hranice nesmí, když partner to nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
5.7.26 07:48

To s tou kosmetikou bylo přes čáru. Pokud má dítě problémy s pletí, tak ona toho již jistě vyzkoušela dost a sama ví co je nejlepší. Fleky se nemuseli objevit u vás ale až si dítě vrátila. Já bych již takhle neexperimentovala. Omluvila jsi se jí za to nebo si jen řekla že nemá vyšilovat? Pokud to druhé tak se narušeným vztahům nedivím.
To co o ní říká rodina tvého partnera bych si nechala pro sebe. Oni taky nejspíš nechtějí abys ji to říkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15471
5.7.26 07:49
@Vona77 píše: Více

Proc by jsi mela chodit s ditem k lékaři? Nejsi jeho zákonný zástupce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
5.7.26 07:49

@Zvedava1
Protože používala něco úplně obyčejného, tak proč bych nekoupila to, co používáme my. A otec mi na to nic neřekl. Je pravda, že od té doby už kosmetiku kupuje ona a půjčuji si to s dítětem. Cenově 50/50. Chce mít prý podchycené, že to zase nebudu kupovat já. Mam i od ni zákaz do budoucna kupovat kosmetiku, věci týkající se bezpečnosti atd.

Protoze měli také jisté výhrady. My se bavíme hodně, jsem s nimi často. A taky mě zajímalo, jak udělá určité věci, na kterých je s nimi dohodnuta. Stejně mě poslala k šípku, ze to je mezi nimi a ji. A ze neni uplne slusne vynášet, co si kdo doma rekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
5.7.26 07:51
@Vona77 píše: Více

Tak to budeš taky dáreček, prý předávat dítě v dobrém stavu, ne rozcuchané. :roll: Jestli ses na kluka hned vrhla a začala ho hned důležitě česat, tak to muselo být pro něj moc fajn. Tak kosmetika je hodně přes čáru. Tohle je moje noční můra, že se manžel zblázní, zamiluje se a naše děti se budou muset vídat s podobným stvořením. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
5.7.26 07:51

@Vona77 jasný, klasika…ex je hrozná matka a ty ho spasiš :lol: A kolik mu je let že ho češeš? Mimochodem, mít můj ex přítelkyni jako ty, tak mi taky vadí.
Kosmetiku když už tak kupuju stejnou na kterou jsou zvyklé děti a nevymýšlím kraviny bez porady. Můžou mít alergii, může mít složení ktere jejich matce vadí. Je to její dite a ne tvé!!! Jo a to že ji říkáš že ji pomlouvá jeho rodina, no to něco vypovídá o tobě. Proč se o to staráš? Co je ti do toho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
5.7.26 07:54

@Jana6018 ale partner na to nic neřekl? Ex to okecava, ze on je chlap a co se týká kosmetiky, tak tomu úplně nerozumí. Začal až ted, co s klukem musela s těmi fleky k lékaři.
Rekla jsem, ze se uz do ničeho nebudu angažovat a ze je to na rodičích. Jeste jsem naznačila, ze je to zbytečný řešit a nemam čas se hádat, kdo co udělal blbě.

A co by ne? Říkají to přede mnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
5.7.26 07:55

@Vona77 ano, má pravdu. Domluva mezi ní a jeho rodinou není tvá věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
5.7.26 07:58

@Vona77 Říkají to před tebou, no a?
Ty, nemáš právo ji psát nebo říkat co má dělat a je celkem nevhodné řešit co kdo říká. Ty musíš být pěkná Pipi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí