Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Regina Hero my máme aktivit dost, tak mě to neládá, ale kdyby mě někdo nabídl výlet nebránila bych se.. ale když už, tak naložím kluka do autobusu a uděláme kolečko
Unás teď jsou výlety typy jednoduché.. Nějaké výšlapy na kopce, rozhledny, zámky atd. moc ne, spíš jézda autobusem, vlakem, nebo chodíme k potoku házet žabky a takové…
@Janasas píše:
@neumisa my jsme volali známé s dětmi na houby- kluk půjde do druhé a rád hledá, a teda tvářili se. Divili se co by jako v lese dělalii když tam máme teda chatku s posezením
tak houbařím zásadně sama - pokud s dětmi, tak mají příkaz držet se na dohled a mlčet. Rychle pochopily a buď si špitají mezi sebou nebo soutěží, kdo nasbírá víc. Včera jsme takhle dotáhli dva košíky.
Příspěvek upraven 11.08.16 v 15:16
@Sany80s píše:
@neumisa Já taky občas čumím. Jsem z Brna a když jsem nedávno jedné kamarádce navrhla, že pojedeme několik zastávek parníkem po přehradě, a pak bychom se tedy mohly s dětmi vykoupat, tak mi bylo řečeno, že jízda parníkem je pro děti nudná a že to nevydrží relativně v klidu.
Já už sice nejsem dítě, ale ve věku tří let mě jízda parníkem bavila, nejde o hodinu, jen o pár zastávek.
Fakt si říkám, jestli neděláme chybu a nezahlcujeme ty děti aktivitami.
Navíc jsem před týdnem byla na dovolené a pro kluka tak cca 9 let byla nuda jízda v takových mírných peřejích, celou cestu vyžadoval tablet.
To s tim tabletem je tak smutne…:-(
No jasny, uz od miminka. Jelikoz nas táta nema moc cas a nebo ma reci, ze v hernach decka moc jeci apod, tak vsude jen ja s dcerou nebo kamoskama. Mlada ma 2 roky..
Ano, jezdím s dcerou a teď jsme měli „půjčeného“ na pár dní i synovce, tak jsem výletovala s i s ním. S kamarádkami jezdíme s dětmi i na více dnů. Mám prostě více volna, než manžel, tak proč toho nevyužít, než sedět doma a čekat na něho. ![]()
Já teda sama s dětma moc nejezdím. Ale s nějakou kamarádkou s dalšíma dětma bych jela hned, kdybych nějakou měla. Kluci jsou ještě celkem malí, ocení tak jízdu autobusem a bagry. Jinak mám pocit, že je nic moc nezajímá a začíná mě to trochu děsit. Snad se to s věkem zlepší. ![]()
Přiznám se, když byli malí, tak se mi s nima zoufale nikam nechtělo, nejlépe bylo doma na zahradě nebo drobet tady cournout poblíž. Ale za týden mi začíná dovolená do konce prázdnin, vystřídáme se právě s manželem, a už mám naplánované výlety. Kluci sbírají tohle http://turisticky-denik.cz/…-vizitky.htm, takže ta motivace je nekonečná
Edit. Kluci jsou chodiví, dají bez problémů i 25 km v kopcích. Na rozdíl ode mne, mně už nohy bolet začínají. A bude hůř ![]()
@Regina Hero Jezdím, ale nepodnikám vše, co s manželem. Byli jsme v zimě týden na horách (starší lyžovala s instruktory) a pak různé takové ty dětské výlety jako zoo, zábavní park, zámek atd., tramvaje v Praze. Do hor mám daleko, šla bych s nima i na túru, s cyklovozíkem místo kočárku. Jako je to vyčerpávající, radši jedu s manželem, ale ten je extrémně vytíženej, takže nebudem furt doma. Řízení mi problém nedělá, spíš jsem měla hrůzu z hlídání, chození na záchod, na oběd, když byly menší. Teď mají 2 a 5 a celkem pohoda. Jo, koupání nevedu, to se bojím. A kolo s vozíkem a ještě starší na kole a navíc v kopcích si taky netroufnu. Hlavně bych to asi nenandala sama do auta
.
@Sany80s píše:
@Regina Hero Vzhledem k tomu, že nebyla zvyklá, tak se více než půl cesty nesla, ono to je náročné pro dítě, které není zvyklé chodit, takže jsme byli dost kaput, je to dost náročný terén na to, aby měl člověk půl cesty 20 kilo za krkem.
Ona ale naštěstí byla kaput taky, protože není zvyklá na výlety po svých, takže spala 12 hodin.
nesla? Tak to byla asi ještě malá, že? My jsme tam byli v říjnu 2014, takže holky měly 6 a 3 roky, prtě to ušlo samo, což nás velmi těšilo, přece jen na nošení už to není ideální váha…
@Regina Hero No malá jo, ale přes tři už jí bylo.
Jak říkáš, na nošení už to není ideální. Ale když není zvyklá, tak je i 1 km v kuse dost.
On jí to člověk nesmí znechutit.
@Regina Hero Pokud bych chtěla jet na výlet s dotyčnou kamarádkou/nebo se s ní jen někde vidět, tak bych jela i sama s dětma.
Ano chodíme. Muž pracuje a je to ten typ co výlety nerad. Naše složení-ja, dcerka, její dcerka
a můj synek. Chodíme se koupa, ale chodíme na výlety víc. Sedneme na bus a vyjedeme ven z města. A jdeme na nějakou trasu, cestu, bydlíme v krásném lázeňském městě, je tu toho tolik k vidění za hubičku ne li přímo zadarmo. Vyhlídky, parky, prameny, lesní stezky, je tu narodní rezervace. Nádherná příroda. Teď se mi stalo že nás kdosi hledal u baraku a věčné osazenstvo hřiště před paneláky mu tvrdilo že nás není vidět, asi prý marodíme.
no není nás vidět jsme věčně v luftu.
@Elenloth
Našeho 3r. Taky krom vody, zvířat a krom všeho co jezdí nebo se nějak pohybuje nic jiného nezajímá. Jo ještě vlastně, když někdo něco dělá. Ted tu v nasem radku začli stavit barak. Tak on jde zeptá se co děláš? Proč to děláš? Co ještě budes dělat? To ho zajímá. Ale i podle učitelek ve skolce on moc ty exkurze zatím není, nudí se.
To když jsem s nima v červnu jela měl Zlínský dopravní podnik den otevřených dveří, vytáhli z muzea retro trolejbusy a autobusy, tak to byl ve svém živlu, procházet, nechat se vozit klidně celý den. To samé Baťův kanál plavba to byl zazitek. Jeho nejvíc potěší, když vedle strýc zavolá ať se jde svézt ve velkem traktoru. To je schopný přelézt plot.
Kde se moc mluví a je to nezáživné to ho nebaví, začne se nudit vymyslet hovadiny.
Jsme jeli do Brna, ale to vseci, asi 2 hodiny na mě čekali než jsem si něco zařídila a celou dobu jezdili v salinach nebo seděli na zastávce a sledovali saliny. Výlet no.
A ještě letiště v Brně, to je taky zážitek a dílo je s tama dostat. Jsem říkala, že příště beru koš, piknikovou deku a asi si tam usteleme a budem sledovat letadla, jestli nás nevyhodi.