Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anna766 píše:
Ano chodíme. Muž pracuje a je to ten typ co výlety nerad. Naše složení-ja, dcerka, její dcerkaa můj synek. Chodíme se koupa, ale chodíme na výlety víc. Sedneme na bus a vyjedeme ven z města. A jdeme na nějakou trasu, cestu, bydlíme v krásném lázeňském městě, je tu toho tolik k vidění za hubičku ne li přímo zadarmo. Vyhlídky, parky, prameny, lesní stezky, je tu narodní rezervace. Nádherná příroda. Teď se mi stalo že nás kdosi hledal u baraku a věčné osazenstvo hřiště před paneláky mu tvrdilo že nás není vidět, asi prý marodíme.
no není nás vidět jsme věčně v luftu.
to je dobrý, asi marodíte… ![]()
@Kelsey Baťův kanál - plavba… to mě zaujalo… odkud kam, čím, je to pro veřejnost, že si koupíš lístek a jedeš?
@Emilie píše:
Přiznám se, když byli malí, tak se mi s nima zoufale nikam nechtělo, nejlépe bylo doma na zahradě nebo drobet tady cournout poblíž. Ale za týden mi začíná dovolená do konce prázdnin, vystřídáme se právě s manželem, a už mám naplánované výlety. Kluci sbírají tohle http://turisticky-denik.cz/…-vizitky.htm, takže ta motivace je nekonečnáEdit. Kluci jsou chodiví, dají bez problémů i 25 km v kopcích. Na rozdíl ode mne, mně už nohy bolet začínají. A bude hůř
my sbíráme turistické známky… a jak jsme zjistili, mají je i v Polsku…
@tamata píše:
@Emilie my sbíráme turistické známky. Takže výlety být musí
To je hezky.Kluk si píše deník, lepí vstupenky, prospekty z cest a tak, prý aby nezapoměl kde jsme všude byli(a ještě budeme)až to bude v září paní učitelce vyprávět. ![]()
@Regina Hero píše:
to je dobrý, asi marodíte…
Ještě lepší je, když vypadneš na dovolenou sama s dětma a ten manžel teda zůstane doma a předělává mezitím byt. Máme zvědavou sousedku. Manžel vynášel srolované koberce, tak jí to hned šrotovalo hlavou, a ptala se, kde má ženu a děti, že nás taky dlouho neviděla. A on se smál, že na dovolené. Předpokládám, že to vyřešila jako kriminálku a hned měla hotovo. Ale policii na něj nezavolala ![]()
@Svistice píše:
@Regina Hero Pokud bych chtěla jet na výlet s dotyčnou kamarádkou/nebo se s ní jen někde vidět, tak bych jela i sama s dětma.
tak na to vidění stačí, když přijedou k nám nebo my k nim… to se vidíme, ony jsou nadšené, hned by se přidaly a vzaly děti a jeli bychom společně, ale když navrhnu něco konkrétního, tak to nějak ztroskotá… ale samy nenavrhnou jiný cíl… ![]()
@tamata píše:
Ještě lepší je, když vypadneš na dovolenou sama s dětma a ten manžel teda zůstane doma a předělává mezitím byt. Máme zvědavou sousedku. Manžel vynášel srolované koberce, tak jí to hned šrotovalo hlavou, a ptala se, kde má ženu a děti, že nás taky dlouho neviděla. A on se smál, že na dovolené. Předpokládám, že to vyřešila jako kriminálku a hned měla hotovo. Ale policii na něj nezavolala
Jako že manžel vynášel z bytu mrtvoly rodiny pobalené v kobercích jo??? ![]()
@Anna766 píše:
Jako že manžel vynášel z bytu mrtvoly rodiny pobalené v kobercích jo???
@tamata píše:Tak ona právě taky nechápala jak můžeme být na dovolené, když on je doma. V tom musí být něco jiného přece
a jak pak musela být zklamaná, když ses s dětmi vrátila… ![]()
@Regina Hero píše:
@Kelsey Baťův kanál - plavba… to mě zaujalo… odkud kam, čím, je to pro veřejnost, že si koupíš lístek a jedeš?
Je lepší, když si ty jejich stránky proctes nez to vysvětlovat
www.batacanal.cz nám to jezdí z Hodonína, meli jsme nejakou vyhlidkovou plavbu neco pres hodinu, jezdi u nas každý všední den 11,14,16,18h.
Ale dá se jet např. Spytihněv, Otrokovice a zpět. Která trasa by ti pasovala.
@Anna766 píše:
To je hezky.Kluk si píše deník, lepí vstupenky, prospekty z cest a tak, prý aby nezapoměl kde jsme všude byli(a ještě budeme)až to bude v září paní učitelce vyprávět.
Ale to je náhodou úžasný. Chidím ještě na jeden web a tam si stěžují, že je o prázdninách nuda a že není co dělat. Vždyť to je nádherná vizitka i pro rodiče, když školáček se nebude moct dost vypovídat z toho, co vechno o prázdninách dělal, viděl, prožil… a kdo říká, že to musí být vyprávění já nevím o Mexiku… náhodou, ten náš špunt konečně „byl“ ve všech státech sousedící ČR, ikdyž v Polsku to byla horská chata 100 m za čárou ![]()
@Regina Hero píše:
tak na to vidění stačí, když přijedou k nám nebo my k nim… to se vidíme, ony jsou nadšené, hned by se přidaly a vzaly děti a jeli bychom společně, ale když navrhnu něco konkrétního, tak to nějak ztroskotá… ale samy nenavrhnou jiný cíl…
Možná bych zkusila zapátrat, v čem je přesně ta brzda.
Já třeba nějak netoužím výletovat s jinými lidmi, protože to pro mně prostě znamená přizpůsobovat se. Jednou za čas to zkousnu, právě abychom se viděli a děti měli zážitek i s jinými lidmi, ale „bojuji“ s určitými věcmi, o kterých vím, že působí rozladění jedné nebo druhé straně.
1. rozdílný věk a zájmy dětí (a ostatně i dospělých) - vybrat něco tak, aby to bavilo všechny a aby to všichni zvládli po fyzické stránce
2. timing - spaní, jídlo, režim dětí, některým dospělým se nechce třeba v sobotu ráno vstávat před devátou, já zase nemůžu riskovat, že skejsnu někdy pozdě odpoledne s přetaženým dítětem
3. logistika - někdo prostě neřídí, pro jiného je problém dojet někam byť jen MHD
@Regina Hero píše:
@Kelsey díky…
Není zač. A nebo dojed do Otrokovic vlakem s tama do Zlína trolejbusem a nasednes na autobus 34 nebo 36 a ten té doveze do Stipy vysednes hned u hlavni brany Lesne.
Tam bych se klidně i s tou mojí skolkou přidala ![]()
I když nasi už tam o prázdninách byli. Před obědem na procházku s dědou, jak byli na prázdninách.
@Kelsey píše:
Není zač. A nebo dojed do Otrokovic vlakem s tama do Zlína trolejbusem a nasednes na autobus 34 nebo 36 a ten té doveze do Stipy vysednes hned u hlavni brany Lesne.
Tam bych se klidně i s tou mojí skolkou přidala
I když nasi už tam o prázdninách byli. Před obědem na procházku s dědou, jak byli na prázdninách.
v Lešné jsme byli už čtyřikrát… naposledy před prázdninami… největší zážitek - krmení rejnoků… naprosto úžasné… jinak je to asi nejhezčí ZOO v republice…