Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky, jezdíte s dětmi na výlety i samy? Myslím samotné bez otce dětí… nedávno jsem hledala nějaké parťáky na výlety a oslovila jsem pár kamarádek s dětmi stejně starými jako mám já… a nakonec jsem vyrazila sama (protože tam je to moc do kopce… nebo děti by to asi nebavilo, tam nic není - Praděd, Bílá Opava… nebo autem si tam netroufne, když by musela jet svým, protože do jednoho se nás osm fakt nevejde… nebo by si netroufla s dvěma dětmi bez manžela… nebo se bojí jet s dětmi samotná)
Tak by mě zajímalo, jak to máte vy? Jely byste samy s dětmi? Podotýkám, byly to samé jednodenní výlety, běžně dostupné tady v okolí, nic náročného, prakticky ani drahého, nic extrémního… děti předškoláci a školáci…
Já ano, anžto chlapa nemáme - jezdíme v pohodě autem, autobusem, vlakem, nemám s tím problém, dcera má čerstvě 4 roky.
No jasně, právě jsem z jednoho přijela ![]()
škoda, že jsi tak daleko, Praděd i Bílou Opavu bych si dala s chutí.
Příspěvek upraven 11.08.16 v 14:36
@Regina Hero
vážně. Já mám dvouletou a jezdíme pořád někde, ať už samy, nebo s kamarádkou (ta ma batole a skolaka - kazda svym autem). Stejne tak jedem s tatou kdyz ma cas. Takze ano, jezdim ![]()
@Regina Hero úplně sama s dětma bych nejela, ale kamarádkou a dětma v pohodě.
Zatím mám teda dite jen jedno, výjimečně jezdím ještě se stejně starou neteri, a jezdím převážně sama. Protože to bysme seděli pořád doma a čekali, až bude mít tatínek čas ![]()
@Regina Hero píše:
@neumisa kde jste byli?
Tady po okolí - Tetín, Korno, Liteň, Svinaře, Řevnice
Já nemám problém jezdit bez manžela, do nedávna jen vlak nebo bus a teď jsem se poprvé vydala autem. Jinak na Pradědu jsme byli teď celá rodinka (3 a 5 let děti) a holky mi to v pohodě ušly tak bych řekla, že u kamarádek je to výmluva, že se jim spíš nechce.
@ProfZav píše:
Zatím mám teda dite jen jedno, výjimečně jezdím ještě se stejně starou neteri, a jezdím převážně sama. Protože to bysme seděli pořád doma a čekali, až bude mít tatínek čas
ano, i z toho důvodu jsem chtěla někam vyrazit… když už mají děti prázdniny a já mám čas, tak proč toho nevyužít… manžel taky pořád nemůže, má svou práci a než sedět doma nebo chodit do parku za barák nebo na hřiště…
Jezdime, spise do okoli, pristi tyden se chystame nekam vlakem, jeste nevim kam/Bila Opava me zaujala- to je prirodni stezka?/…protoze nejezdim autem a manzel je pres tyden pryc, tak musim deti i sebe o prazdninach/nejen/ nejak zamestnat
kdybych mela kamaradku, ktera by jezdila se mnou byla bych moc rada, ale jsem jedina v okoli, kdo je dosud na RD… ![]()
@Regina Hero píše:
ano, i z toho důvodu jsem chtěla někam vyrazit… když už mají děti prázdniny a já mám čas, tak proč toho nevyužít… manžel taky pořád nemůže, má svou práci a než sedět doma nebo chodit do parku za barák nebo na hřiště…
přesně tak… děti mají volno, já mám volno, auto má volno - jen chlap je v práci. přece nebudu sedět doma nebo se plácat po městě, když jsem oprášila řidičák ![]()
@neumisa píše:
Tady po okolí - Tetín, Korno, Liteň, Svinaře, Řevnice
takže nějaké zámky a tak? Liteň je mi povědomá, není to někde u Bělče? Mám dojem, že jsme přes to jeli…