Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Upřímně mi všechna dohromady s vaším příjmením trhají uši. Dala bych cizí, ale česky znějící - třeba Nadja nebo Sonja
.
Mia je krásné jméno… Ale k takovému typicky českému příjmení se podle mě nehodí
Dokážu si představit třeba jméno Sofie Urbánková, i když už to mi přijde zvláštní. Já bych šla klidně do nějakého českého jména, které s k tomuto příjmení bude alespoň hodit. Každopádně výběr je na tobě ![]()
Mě se líbí Thea a nebo Ella, ale jestli to chceš dohromady jako Ella-Sophia Urbánková, tak to chudák v první třídě když bude muset nadepisovat sešity
je to dost dlouhé..
my taky čekáme holčičku a bude to buď Emma, nebo Elen ![]()
Já souhlasím, že k tak ryze českému příjmení by se víc hodilo české jméno. A nějaké kratší, protože příjmení je docela dlouhé. Hádky s manželem byly u nás taky
a nakonec si i prosadil svou a máme Viktorku. Já chtěla Lindu ![]()
Mě by se k vašemu příjmení líbila Nikol i když je docela časté, ale myslím, že k příjmení se hodí.
Jinak přeju příjemné těhulkování a rozhodování ![]()
Mně se Thea líbí také:) jen škoda, že jí má teta..a jinak Nadju bych nemohla dát…je to prostě jako naše Naďa a každý jí bude spojovat s Naděždou..Ema je také moc pěkné a uvažovala jsem o ní, ale co jsem si pročítala diskuze, tak jí tak minimálně polovina holek tady bude mít:) Ellen je zajímavéé
![]()
@Dennka píše:
Ahojda holky, potřebuju poradit. Které jméno vám nejvíce sedí k příjmení Urbánková? já mam strašně ráda cizí jména, a tak jsem prostě vybrala tahle: Mia, Melissa, Ella-Sophia, Thea…rozhodně nechci typicky česká jména, ale zas aby to nebyla pěst na oko k příjmení.![]()
Klidně poraďte úplně jiná jména. Děkuji
tak všecna jména, co jsi tady napsala jsou jako pěst na oko k českému příjmení
volila bych češtější jména.. co třeba elenka, karolína…
K příjmení Urbánková bych určitě nevolila cizí jména. Opravdu to rve uši! Z toho tvého výběru mi přijde ještě tak snesitelná ta Mia nebo Thea
Ale opravdu bych volila české křestní jméno, třeba nějaké neokoukané a netradiční. Pro holčičky je u nás pěkných jmen dost. A navíc Sophie, Mia, Melissa, Ella, Vanessa apod. už taky začínají být dost ohrané ![]()
@Peppa Pig Na tom něco je
… všechny holčičky v okolí jsou jménem prudce originální a ve výsledku vlastně tuctové, protože se melou pořád ta samá „originální“ jména.
@Poison Ivy Mám stejný názor. To my dáme, pokud se povede holka, třeba dnes už moc netradiční Marušku. Určitě jich bude jednou ve třídě méně než originálních Vaness
Ale každý podle svého vkusu ![]()
U nás je teda přetlak terezek, natálek,. nelinek a niklek… pak přesně vaneska, ema, ella…
Mia je hezké jméno, ale k příjmení Urbánková se nehodí
jak píšou ostatní, jsou i jiná hezká česká jména..třeba Ema, Eliška atd.
To sice ano, ale dnešní doba moderní jména vyžaduje..Maruška je sice pěkné, české jméno, ale znám spoustu mlaďounkých děvčat s tímto jménem a jsou nešťastné, protože jim to přijde zastaralé a jak po prababičce..Já vypsala jména, která se mi líbí, ale proto píšu, ať se klidně navrhnou jiná, aby to nebylo jako pěst na oko ![]()
Když Eliška, Nikola, Tereza, Nela…jsou snad nejčastější..když už upustim od cizích, tak bych určitě nevolila takhle ohraná jména. No je to zapeklitá hlavolamka ![]()
Děkujii:) mám dilema:D sice jsem v 26 tt, ale už teď si s přítelem kvůli jménům skoro trháme občanky:D ale teda s Miou souhlasil.