Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, tak me doktor potvrdil krasnou holcicku, ale nemyslite ze je blby kdyz mam termin kolem 15.9. Jmeno Adelka kdyz ma svatek 2.9.?
@Ronaldova píše:
Ahoj, tak me doktor potvrdil krasnou holcicku, ale nemyslite ze je blby kdyz mam termin kolem 15.9. Jmeno Adelka kdyz ma svatek 2.9.?
My mame termin 20. a 24. srpna a taky mame Adelku jako favoritku. Resime to same
![]()
@lyght píše:
A proč? V čím je problém?
V tom ze bude mit narozeniny a svatek treba v jednom tydnu.
@Ronaldova to jí můžeš vynahradit - dělejte jí třeba větší oslavu konce školního roku, nebo Dne dětí, nebo tak něco. Já mám např. svátek o prázdninách a nikdy jsme doma moc nesvátkovali, protože jsem stejně byla vždy na táboře nebo na vodáku. Naši akorát poslali pohled a po návratu z prázdnin jsem měla doma ovocný dort, nebo pohár z melounu apod. ![]()
Naše malá je narozená týden po vánocích, což se nijak ovlivnit nedalo, takže u nás každej rok bude dilema jak to řešit s dárkama
U nás se taky svátky neslaví, max se popřeje a dá nějaká drobnost. Ale řekněte dítěti na vánoce nic nedostaneš, za týden máš stejně narozeniny a nebo byly vánoce, dárků jsi dostala dost, tak na narozky už nic nedostaneš. Takže nějak svátek bych opravdu neřešila, pokud se jméno opravdu líbí, dala bych ho. Co má říkat třeba takovej Adam a Eva, narozeniny, svátek a vánoce v jeden den
![]()
@Yfka31 ja mela kdysi spoluzacku a ta se narodila 25.12. Maminka byla samoživitelka(tatínek umřel) mela 3 děti. A pomatuji si jak dostala k vanoců jednu kozačku a na druhy den k narozeninam druhou botku… ![]()
My budeme mít Šimona a nebo Adámka a jako holčičku máme Ornellu a Inke
vždycky jsem vybírala taková zajímavá jména..První holčička se jmenuje Charlotte..a myslím, že s příjmením není problém ![]()
Asi to bude znít hloupě, ale dneska se mi zdálo o dvojčatech, a jména měli Kubík (po tátovi) a Terezka… No obě dvě jména mám jako favority už dlouho, ale k tomu jsem měla dalších deset jmen. A teď jsou stoprocentní:)
A s těma svátkama… nemyslím si, že by se musely slavit i narozeniny i svátky stejným způsobem, víte, jak budou ty děti pak rozmazlený, když budou dostávat dárky za každou „hloupost“? Nám muselo od mala stačit popřání k svátku, žádný dárky a ptákovinky a nechybělo nám to nikdy:) A s těma Vánocema a narozeninama zároveň - všichni v mém okolí to prostě spojí do jednoho dne (dárky), případně je dort nebo něco málo na zobání. Hlavně aby to nedopadlo jak v Harry Potterovi ten Dudley
![]()
Ahojte tak ja cekam v listopadu prvni dite a kluk bude Davidek ale holka bude tezsi
Uz od malinka se mi libi Natalka ale pak ji zacal davat kazdy a ja si ted nejsem uplne jista. manzelovi se taky libi! No zase po precteni teto diskuse uz tak zase nefrci lidi se ji asi „prejedli“ tak fakt nevim. Dalsi ktery by snad slo je Nikol ale ta ma svatek 20.11 a to mam chvili po terminu tak asik nic. Preji vsem spravny vyber a hlavne zdravi miminka!!
Zdravim, my mame uz holcicku Kristynku a ted budeme mit Natalku. Termin mam 8.7.
Tak u nás to pro holčičku měla být Michalka a protože víme že to bude kluk tak to bude po tatínkovi Vašek který má svátek 28.9 a malej se má narodit kolem 18.9 takže to bude mít taky dost blízko
Ahoj, no tak zpočátku jsem si myslela, že to bude kluk - myslelo si to i okolí, ale doktor řekl, že to bude holčička
každopádně to měl být Daniel ( to jméno se mi líbilo už od střední…a když jsem ho pak řekla manželovi, tak se líbilo) a nakonec jsem ráda, že to bude holka, protože v okolí a prostě všude se to teď Danielama jen hemží
pro holčičku se mi líbila Anežka, Ema, Karolína, Anna atd. jenže pokaždé se našlo něco proč prostě nešlo to jméno dát
buď už znám člověka s takovým jménem, který mi ho „zkazil“ nebo to bylo ve stejný měsíc, kdy se má malá narodit a to nechci, aby měla svátek i narozeniny takhle blízko u sebe a nebo nám to jméno prostě nesedělo. Nakonec jsme se rozhodli pro Leontýnu (moc se nám to líbí a manžel už mi tak mluví i na bříško), myslela jsem, že to je hodně výjimečné, ale minulý týden se v místní porodnici jedna narodila - snad to do porodu nedopadne jako se jménem Daniel, to vážně nevím jak by se pak jmenovala