Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tady je jedna holčička co jsem jmenuje Malory…a nějaké české přijmení ![]()
Na zacatku cervence se narodi Lillynka (zijeme v Anglii, jinak bych volila cesky jemno)
@Litta píše:
@Šárýsek Před deseti lety bys stejně litovala třeba Sophie. Dneska se tak jmenuje skoro každá, takže asi moc chudák není, ne?
já jsem to jako nějak špatně nemyslela…ale některá jména fakt síla..Já nevím třeba před deseti lety by mě třeba nenapadlo dát Sophie, to pořád frčela jména, která se dávala po rodičích…nejsem proti,,zajímavějších,,jménech, ale řekla bych zvažovat s mírou…
@Šárýsek Ale každý tu míru má jinde. Pokud se to jméno běžně používá v zahraničí, já v tom nevidím žádný problém. Naopak mi přijde vhodnější, když má člověk jedinečnější jméno, než když se jmenuje Jan Novák.
Dneska se to vážně bere jinak, neobvyklost se jaksi setřela tím, že už se hodně dříve vzácných jmen začalo dávat normálně.
Tak my máme pro chlapečka nachystané jméno Matýášek, a jelikož holčička asi není ve hře, tak pro ni jméno nechystáme (tajně jsem doufala v Emu ). ![]()
@Litta píše:
@Šárýsek Ale každý tu míru má jinde. Pokud se to jméno běžně používá v zahraničí, já v tom nevidím žádný problém. Naopak mi přijde vhodnější, když má člověk jedinečnější jméno, než když se jmenuje Jan Novák.Dneska se to vážně bere jinak, neobvyklost se jaksi setřela tím, že už se hodně dříve vzácných jmen začalo dávat normálně.
asi máš pravdu ![]()
@Šárýsek proc by mela bejt chudak? Je to proste Eli jako EliskaMoje teta z Nemecka se jmenovala Pampeliska.
@Zuzik86
.
Připomnělo mi to scénu ze seriálu Joey. Říká tam: Měl jsem 4 Desdemóny, dvě Šafránky a jednu jménem Flaška, ale žádná se nejmenovala Steev. ![]()
Nemyslím to ve zlém, jen se mi vybavila tahle scéna ![]()
Gabriela, Veronika (ještě se mi líbí Žofie a Kateřina)
Václav, Michal (neprošel mi Richard, Jindřich skrz tvrdé příjmení)
Valerie, chlapeček by byl Oliver
chtěla jsem moc Adama, ale manzel zavrhl kvuli Vanocum
Holčička Anežka
chlapeček nejspíš Adam
no chlapeček neni ještě na 100% schodlej s tatínkem…
@Šárýsek píše:
některé děti jak koukám budou chudáci…ty jména hrůůza
A ty máš nějakej patent na to, jaká jména jsou a jaká nejsou hrůza ![]()